hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2012. április 5. csütörtök   04:59
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Faith No More a jubileumi VOLT-on
2012. június 27-30, Sopron

  A jubileumi VOLT Fesztivál az elvárásokat is felülmúló világsztár-kínálattal várja vendégeit Sopronba. A hamarosan teljesnek mondható line-up újabb nevekkel bővült: az idei év talán legfontosabb hazai rockzenei eseményének ígérkezik a Faith No More fellépése a 20. VOLT Fesztiválon, az elektronikus zene szerelmesei pedig ikonokat és új neveket egyaránt köszönthetnek az idei VOLT-on: jön Caspa, Toddla T és a Camo & Krooked.
  
  Pontosan 19 évvel ezelőtt, 1993. április 4-én indult útjára Sopronban a VOLT Fesztivál. A két főszervező Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert akkoriban a megszokottnál nagyobb házibulit hirdettek húsvét vasárnapjára, nem gondolták, hogy 2012-ben a huszadik VOLTra már százezres tömeget várnak majd a Hűség városába
  
  Mint ahogy azt sem gondolták, hogy Mike Patton szuperszonikus bandája, a nagy visszatérőként ünnepelt Faith No More egyszer majd a soproni Lővérekben csap a húrok közé. Bár a zenekar tíz évet kihagyott, legnagyobb slágereit (Easy, Epic, Midlife Crisis, A Small Victory, ) a mai napig naponta játsszák hazai és nemzetközi rádióadók, az európai turnén pedig ezúttal is csak a legnevesebb fesztiválok vendégei lesznek. Idehaza 2012-ben egész biztos az egyik legjelentősebb rockzenei szenzációnak számít az ő vendégszereplésük. Július 28-a egyébként kétségkívül a VOLT történetének legsűrűbb programjának ígérkezik, ezen a napon lép fel ugyanis a Faith No More mellett a Chase & Status, a Simple Plan, a Hadouken!, Katy B és Mac Miller is.
  
  Jön még a VOLTra Caspa, a londoni DJ- és producerzseni, a brit főváros underground zenei színterének egyik legismertebb arca, akit MC Dynamite és Emalkay is elkísér a Hűség Városába. Caspa az elmúlt években megjárta a világ legnagyobb könnyűzenei fesztiváljait, köztük a Glastonbury-t, a Sonart, a Global Gatheringet, a Lollapaloozát és a Bestivalt is. Emellett rendszeresen lép fel a legendás londoni Fabric klubban, és több saját kiadót irányít, melyek közül a legismertebb a dubstep és grime arcokra fokuszáló Storming Productions és a Dub Police.
  
  Ugyancsak az idei VOLT élőben bemutatkozó vendége lesz a Camo & Krooked. Sopron közvetlen szomszédságában született meg az utóbbi idők egyik legizgalmasabb és legmodernebb drum´n´bass formációja két sikert sikerre halmozó bécsi elektronikus zenésznek köszönhetően. Lendületes, szélsebes és mindenkit féktelen bulizásra késztető produkciójuk nemcsak egyértelműen a huszonegyedik század követelményeinek felel meg, azaz felvonultatja a drumstep és a dubstep műfajokhoz köthető stílusjegyek arzenálját, hanem a műfaj nívós hagyományainak sem fordít hátat.
  
  Sokan, régóta várják Magyarországra Toddla T-t, a sokoldalú elektronikus zenészt, DJ-ét, producert, rádiós műsorvezetőt és mixtape-gyárost a közép-angliai Sheffieldből, akinek stílusához a legközelebb a grime és a 2-step áll, de nem idegen tőle a hiphop, a garage és a dancehall sem. Számainak, akárcsak fellépéseinek fényét ritka tehetségű vokalisták produkciója emeli, eddig két albuma jelent meg. Közülük a 2011 augusztusában megjelent Watch Me Dance-t ismerheti jól a magyar közönség, hiszen az albumról a Shola Amával és J2K-val közös számukat, a Take It Back című slágert folyamatosan játsszák a hazai rádiók.
  
  A VOLTon a pazar világsztár-kínálat mellett száznál is több hazai sztár is fellép. Közülük - a korábban nyilvánosságra hozott Ákos mellett - elsőként a közönség által leginkább várt két nevet jelentették be a szervezők. Az idei VOLT vendége lesz a Quimby és a Tankcsapda!
  A VOLTosok azt ígérik, a következő napokban több színpad részletes programja már olvasható lesz a www.volt.hu oldalon.
  
  Kedvezményes jegyek április 15-ig válthatók országszerte és a www.fesztiváljegy.hu oldalon, ahol minden VOLT-bérlet mellé egyedi VOLT-póló az ajándék!


Kulcsszavak:
  faith no more      volt 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Volt 2012

 kapcsolódó cikkek: 

Énekes és doboscsere a Mobilmániában - volt Pokolgép és Ossian zenészekkel erősítenek

Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar

Vermeer – A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás

A nap, amikor mindenki eggyel keményebb lesz, mint tegnap volt… Megjelent a The Final Spark címet kapott új MWS nagylemez

Ez a 10 új sorozat volt a magyar nézők kedvence 2023 első felében
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bérczesi    eta    earth wind & fire experience    sziget 2010    overdrive    october    vdiámpark    ray davies    heidenfest    ideas    sajnos batár    farrelly    artweg    melt-banana    men in black    as you drown    clubera    cher    prince of persia    satöbbi    nemes márton    urne    malevolence    claps for caroline    saint deamon  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!