hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2012. március 19. hétfő   04:19
nincsen hozzászólás

szerző: A38
Brandt Brauer Frick (D), Alba Hyseni Project
2012. április 5., csütörtök 21h, A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

  Belépő: 3500 Ft, elővételben: 3000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.
  
  LiveMinimalTechnoJazz nehezen lehet pontosabban leírni a kortárs elektronikuszenei színtér egyik legnagyobb aktuális sztárját, a német Brandt Brauer Frick triót. Hűvös minimáltechnó forró élő előadásban: a zenekar valahol félúton egyensúlyozik a parti és komolyzenei koncert között, egyszerre idézve meg Robert Hood és Steve Reich szellemét. A trió ezúttal nagyszerű kompozíciókból összeállított, sodró live actját mutatja be az A38 Hajón.
  
  Hölgyeim és uraim, szeretettel üdvözöljük Önöket Minimálparádénk új adásában - üvölti fültől-fülig fogsorral, és jókora öniróniával a műsorvezető a Brandt Brauer Frick egyik videoklipjében, és valóban: nehezen lehet máshogy leírni a német trió egyedülálló produkcióját. Hangszeres minimáltechno, élő előadásban, dobra, vonósokra, zongorára olyasfajta zene, amiben Steve Reich éppúgy ott van, mint a Kraftwerk vagy John Cage, és a berlin Berghain kultikus klubjától a New York-i MOME elit előadóterméig bárhol megállja a helyét. Paul Brandt, Jan Brauer és Paul Frick triója szédületes sebességgel lett az elektronikuszenei fesztiválok kedvence, és a zenekar tavalyi nagylemeze valóban elsőrangú csemege. Leheletfinom struktúrák, okos és rafinált zenei megoldások ötvöződnek a techno elemi erejével. A Brandt Brauer Frick a kortárs elektronika egyik legaktuálisabb produkciója, ami eredeti módon vegyíti az élő megszólalás, a hagyományos hangszeres zene varázsát az elektronikus megoldásokkal. Nem véletlen, hogy a zenészek a lemezre és több koncertjükre meghívták például az A38 Hajón nemrég nagy sikerrel fellépett Emikát is.
  
  A három hangszer- és kütyümágus 2010-ben jelentette meg első nagylemezét rögvest az elektronikus muzsikák megkerülhetetlen kiadójánál, a DJ-Kicks sorozatot is gondozó Studio !K7-nél. Az anyagot a német blogok és lapok nemes egyszerűséggel csak mérföldkőként, azonnal meg kell hallgatniként nyilatkoztak, és atrió, némileg átdolgozva a lemezt, egy évvel később You Make Me Real címmel az angolszász piacon is megjelentette. Az album valósággal sokkolt mindenkit: a recept egyszerűsége ellenére (minimáltechnó élő hangszeres elődaásban) olyannyira eredeti és zseniális volt, hogy a BBF pillanatok alatt a szcéna túlzás nélkül világsztárja lett, eufórikus kritikákat begyűjtve, és irdatlan közönségsikert aratva. A produkció kiterjesztett, vonósokkal ellátott ensemble verziója pedig óriási sikerrel turnézta körbe a dzsesszfesztiválokat, míg a három alaptag, ha nem koncertezik, akkor varázsos live acteket ad elő gigantikus műszerparkkal. Mindehhez jócskán hozzájárulnak zseniális és míves, egészen egyedülálló látványvilágú videóklipjeik. Élő minimáltechnojazz, professzionális kivitelben: ez a Brandt Brauer Frick.
  
  Az albán származású, másfél évtizede Magyarországon élő
  Alba Hyseni a magyar underground egyik legjelentősebb énekesnője, hangját ez a zenei világ egyedülállónak tartja. Korábbi formációjával, a The Absolute-tal két éven keresztül játszott a magyar klubok legjelentősebbjeiben. Tagcserék, majd a csapat feloszlása után több produkcióval is együttműködött (Beat Dis, Pluto Project), majd hamarosan belekezdett szólókarrierje építésébe, ebből született a 2010 májusában megjelent Intermission című album. Stílusát olyan változatos irányzatokkal lehet jellemezni, mint dark rock, alternatív és pszichedelikus rock, elektronikus tánczene. Az Intermission elsősorban olyan kérdésekre összpontosít, mint a szerelem, halál, kábítószer, az emberi megkülönböztetések hatása, valamint az idő múlása, a veszteségeink.
  
  A zenekar tagjai
  Alba Hyseni: ének
  Monori Gabriella: ének
  Soos Tamás: szaxofon
  Déri zoltán: basszusgitár
  Gergácz Gábor: gitár
  Rozmán Zoltán: dob



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 karma to burn    dordeduh    phoenix    borknagar    dream theater    rage    paradise lost    marco mendosa trio     grinderman    heaving earth    die apokalyptischen reiter    zz top    panírozott barikák    battle beast    ruszty lászló    vörös andrás    lion twin    harm´s way    jack és jill    végső állomás    ingyenes    Ágens    abhorrence    jake e. lee    twenty-eight ways to bleed  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!