hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2012. február 23. csütörtök   04:53
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Hammer Concerts bemutatja: Desert Forces of Rock Tour
2012. február 29., szerda 18h, Club 202 - Budapest

  Február 29-én egy este találkozhatunk azzal az énekessel, aki joggal tarthatja magát Ronnie James Dio legfőbb örökösének, továbbá a Monster Magnet ritmusszekciójának örömzenélős projektjével, valamint egy olyan hazai heavy metal csapattal, amely már Thaiföld rockklubjait is meghódította. A budapesti Club 202 színpadán az Astral Doors, a Riotgod, valamint a hazai Crossholder és az Elfsong várja ezen az estén a hard rock és a heavy metal kedvelőit. Az aznap megjelenő márciusi Hammerworld Magazin megvásárlói ingyen juthatnak be a koncertre!
  
  Az Astral Doors zenekar a svédországi Borlänge-ben alakult 2002-ben, és a fülbemászó dallamoknak valamint az énekes Nils Patrik Johansson gigantikus hangjának köszönhetően 10 év alatt szinte mindent elért, amit saját színterén belül el lehet. Nilsnek olyan nagy a hangterjedelme és annyira jól használja a torkát, hogy ma már Ronnie James Dio egyik lehetséges és méltó utódjának tartják, s így a csapat hatalmas energiát sugárzó zenéjét is könnyen megkedvelhetik az egykori Rainbow vagy a Heaven and Hell korszakos Black Sabbath rajongók. Minőségi heavy metal muzsika, igazi himnuszokkal, pontosan adagolva: az Astral Doors januárban már hatodik nagylemezét adta ki, és komoly nemzetközi rajongótábort épített ki magának hála a Wacken Fesztiválon való szereplésnek, és a sikeres turnéknak a Grave Digger vagy a Blind Guardian oldalán.
  
  A legfrissebb, Jerusalem című lemez kapcsán Nils Patrik Johansson a következőket mondta el: „A Jerusalem egy főleg vallással kapcsolatos témákat boncolgató konceptalbum a szent városról, amelyet évezredek óta három meghatározó vallás is ki akar sajátítani magának. A vallások küzdelme mindig háborúhoz vezet, és úgy tűnik, hogy ez a Szent Háború örökké fog tartani. Ami a zenét illeti, ez az album egyfajta visszatérés az Astral Doors számára, hiszen most az első két albumunkhoz hasonlóan ismét klasszikus hard rock kerül előtérbe a power metallal szemben. Ha kedveled Dio, az Accept vagy a Sabbath zenéjét, ennek is ott kell lennie a gyűjteményedben!
  
  Az Astral Doors először a 2011-es Metalfest keretében jutott el Magyarországra, most pedig saját turnéjukon térnek majd vissza ráadásul ebből az alkalomból a már régóta beszerezhetetlen korai lemezek, vagyis az Astralism, az Evil Is Forever és az Of The Son And The Father is ismét kiadásra kerül!
  
  A koncert hazai illetőségű szereplője a Crossholder, akik a hazai heavy metal igazi keresztes vitézeinek és igazi hírvivőinek is tekinthetők, hiszen igen messzire jutatták már el hazánk hírét: 2011-ben több európai város mellett ugyanis öt teltházas koncertet bonyolítottak le Thaiföldön. A nemzetközi kör most sem marad majd el: a budapesti koncert után a Crossholder Varsóba és Posnanbais is elkíséri majd az Astral Doorst. A turné vendégeként szerepel továbbá az amerikai Monster Magnet ritmusszekciójának saját zenekara, a Riotgod is. Bob Pantella dobos és Jim Bagnillo bőgős még 2006-ban, egy turné alatt kezdte el a bandát szervezni, és ma már a második album jelent meg a Metalville kiadónál. Az Invisible Empire dalait elhallgatva biztosak lehetünk abban, hogy egyenes, laza és görcsmentes rockzenére számíthatunk a rutinos és összeszokott bagázstól.
  
  A koncertre a belépő mindössze 999 forintba kerül, de akik a bejáratnál megveszik a Hammerworld Magazin aznap megjelenő márciusi számát (ami 990 forintba kerül), azok ingyen jutnak be a koncertre! Így a Hammerworld olvasók a januári Steelwing koncert után február végén ismét ajándékba kapnak egy koncertet. Sőt, az újság mellékleteként jelenik meg az Elfsong zenekar Csodák Könyve című rock/metal musical albuma, így a látogatók ezt a lemezt is megszerezhetik, ráadásul az együttes szintén szerepel majd az este folyamán. Az Elfsong dalai azoknak szólnak, akik kedvelik a fantasy regények varázslatos világát, és őrzik a meséket a szívük mélyén, amíg világ a világ. Az albummal egy időben egy azonos című regényis kiadásra kerül, melybe itt beleolvashatunk.
  
  Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal hálózatában, és a www.ticketportal.hu oldalon, valamint a Hammer Zenebarlangban, a CD Pincében és a Headbangerben, továbbá a rendezvény napján a helyszínen, ahol a Hammerworld Magazin márciusi száma is beszerezhető lesz.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 six feet under    harlott    martin lawrence    a titánok haragja    edvin marton    a perfect circle    troldhaugen    papa roach    péterfy bori    palmetta    czank ninetta    rosa parks    hills have eye    a38    gorguts    oneheadedman    kamelot    alcohol    thor    blood sweat and tears    lord of the lost    depp    beatkoho    one reason to kiss    glen matlock  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!