hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2012. február 21. kedd   04:54
nincsen hozzászólás

szerző: Zsóti
Get Infected Tour 2012
2012. február 15., Budapest, Dürer Kert

  Tombolás, néhol vad ásítások, kitörő kedv és lelkesedés, látvány, látvány, látvány! De kezdjük a legelején.
  Nagyon nagy várakozással telt az elmúlt hetem, hisz olyan együttesek koncerthalmazára sikerült jegyet szereznem, akiket még sosem hallottam élőben, volt olyan, akikről még nem is igazán hallottam, épp ezért (nézzétek el nekem) laikusként értékelem őket. Belépve csodás Dürer kertünk kapuján, dacolva a zord időjárással, rengetegen eljöttünk, sok ismerős arc köszönt, intett. Igen itt vagyunk mind, várjuk a nagy durranást!

  
  Részben el is jött. Nem szeretnék történelmi kitekintésbe bocsátkozni, fellépőink terén, hagyatkozzunk inkább érzékszerveink nyújtotta kielégültségre. Pár percet késve ugyan, de villámrajttal elindult első pörgős és füsthegyekkel ellátott koncertünk, Attila szórakoztatta a nagyérdeműt, bevallom én nem ismertem fel elsőre, de ez lehet az én hibám. Látványra hiteltelen énekesünk azonban hangtechnikailag és hangulatilag odatette magát, örültem is, hogy kellemes kezdéssel indult ez az este. Hallhattunk pár remek számot: Smokeout, Soda In The Watercup, Payback, Make It Sick és felcsendült zárásként a közönség kedvenc Rage is. Véleményem szerint jó ötlet is volt berakni utoljára, hisz ez egy lökést adott a következő együttesnek, akiket a nagyérdeműből elcsípett pajtások Vajas kenyér néven illettek, bevallom őket még sosem hallottam, tudtam róluk, hogy német nyelvjárást követnek, azonban nem gondoltam, hogy „horzsolnak” majd. Tévedni azonban emberi dolog, a We Butter the Bread With Butter igen jó bulit csapott, olykor kapaszkodnom kellett, hogy a hangorkán el ne sodorjon. Látványban itt sem volt hiány, neonfények, stroboszkóp, füst, füst hátán... kicsit meg is nehezítette a fotózni vágyók dolgát, de erről szól a show business.
  
  Miután kihörögtük szemgödrünket is, talán a legnagyobb elánnal várt Eyes Set to Kill két csodálatos leányzója lépett fel hangolni gitárjaikat, férfiak/ nők nem válogatva módszereiket próbáltak minél közelebb kerülni hozzájuk, több-kevesebb sikerrel. Ami számomra rettentő pozitív volt, hogy hihetetlenül közvetlenek voltak, koncertjük után bevállaltak fotózkodást, autogramozást, kis trécselést, egyszóval kiszolgálták közönségüket teljes mértékben. Várható volt, hogy nem tolják végig legutóbbi albumukat, aminek szemmel láthatóan mindenki örült is. Igyekeztek a pörgős számokat előtérbe helyezni, két hölgyemény viszonylag hibátlanul énekelgette végig örökzöldjeiktől a legújabb csodáikig, amit kellett (Darling, Heights, Broken Frames, All You Ever Knew, The Secrets Between), kedves néger mikulásunk pedig csak screamelt és screamelt, levegőt és izzadságot nem sajnálva. Egy szó, mint száz, fergetegesek voltak.
  
  Olvastam valahol, hogy a Winds Of Plague a kíméletlen és sötét hangulatú deathcore, valamint a beatdown szerelmeseinek okoz majd maradéktalan örömet. Vártam-vártam, hátha tényleg ekkora örömet okoz, de azon felül, hogy hangtechnikailag képzettek a srácok, nekem semmi extrát nem mutattak, olyannyira, hogy azt kell, mondjam (pedig nem hittem volna, hogy így lesz) az Eyes Set to Kill volt a csúcsa a február 15-i bulinak. Előadták a közismertebb számaikat: Refined in the Fire, Decimate the Weak, Angels of Debauchery, Against the World, Chest and Horns, One Body Too Many, Drop the Match, Reloaded, The Impaler, láthattuk frontemberük fantasztikusan kidolgozott felsőtestét, a legösszerakottabb banda benyomását keltették, de engem nem nyertek meg, bár mint mondtam, ez az én laikus, szubjektív véleményem.
  
  A buli zárásaként a legnagyobb névnek titulált Caliban dobta fel magas labdáit az új nagylemezük, az I Am Nemesis bemutatásával (Dein R3.ich, It´s Our Burden to Bleed, My Time Has Come, No One Is Safe, We Are The Many, Love Song, I Will Never Let You Down, Davey Jones, Life Is Too Short, The Bogeyman, Nothing Is Forever) és egy bő egy órás kőkemény záró koncertet varázsolt a színpadra. Mint minden koncerten, itt is csak úgy záporoztak a látványtechnikai elemek, a metalcore és a füst, füst, füst.
  
  Összességében jól szórakozott szerintem mindenki, minden hardcore szerető ember talált az estében olyan koncertet, ami szívéhez közel állhat stílusban, én is így tettem és várom a következő évi összeállítást, remélhetőleg akkor már az All Shall Perish közreműködésével.


Kulcsszavak:
  caliban     winds of plague     eyes set to kill     we butter the bread with butter     attila 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Caliban weboldala

A Winds Of Plague myspace oldala

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Skalar Music

 kapcsolódó előadók: 

Országh Attila Band

 kapcsolódó cikkek: 

Díjat kapott Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System

Adorján Attila fotóművész Lélektánc című kiállítása a Cinema MOMban

Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával

Dolhai Attila rocker énje zúzott a Muzikumban

Operettből a rockszínpadra – újra rockot énekel Dolhai Attila
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 beyond fear    project x    harvester    anaal nathrakh    neaera    soderbergh    full of hate    hangsúly    vittula    halestorm    deicide    gaudi-nagy tamás    dream evil    edge of paradise    turbovirrasztók    Éli könyve    whispered    bornholm    notimefor    hatesphere    the new roses    talentométer    discomfort    the hangover 2    irie maffia  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!