hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2003. július 29. kedd   11:12
nincsen hozzászólás

szerző: GD’S
Apocalyptica: Reflections
Universal Music

  A három tagra zsugorodott Apocalyptica alapitó tagja Max Lilja 2 saját, 1 Metallica feldolgozást és 1 Best of lemez után hagyta abba az alkotást. Nem tudom, hogy ez jó döntés volt az ő részéről vagy rossz, de tény, hogy az ötödik albumon a Reflections elkészítésében már nem vett részt. Ennek ellenére a csapatnak igy is sikerült 2003 nyarára talán az egyik legütösebb és legkiforrotabb progressziv metal vonós” albumát megjelentetnie.
  
  A Reflections albumon nem csak a fémesebb hangulatokat fedezhetjük fel többségében, hanem a mélyebb gyökerekről táplálkozó komolyzenei ihletésű dalokat is mint a Faraway”; Conclusion”; Cortége”és a befejező Epilogue”, hogy csak a fontosabb klasszikuszenei értékeket hordozó dalokat emlitsem meg erről a lemezről.
  
  Az albumon résztvevő művészek kiváló munkája méltán csiszolta az album hangzását. Az Apocalyptica három alaptagján kivűl, külön kiemelném Dave Lombardo precíz vonalvezetését, aki nem csak a legendás - Sziget 2003 rendezvényen is fellépő - Slayer-ben mutatta meg zseniális ütemeit a nagyérdeműnek, hanem itt ezen az albumon is hallhatjuk óramű pontosságú halálos játékát. Valamint inkább a komolyzene terén jeleskedő versenygyőztes nemzetközi hirű művészek, akik csak erre az egy alkalomra tettek egy kis kilengést a komolyzene vizeiről a metalzene” vizeire és hagytak igen pozitív nyomokat a lemezt meghallgató publikumban. Juhani Lagerspetz zongorista, aki a Faraway” dalban hallatja magát: a Turku Konzervatórium, a Sibelius Akadémia és a Szent Pétervári Konzervatórium jeles hallgatója. 1975-ben Ilmari Hannikainen zongoraverseny, 1976-ban Maj Lind zongoraverseny és 1982-ben Tchaikovsky zongoraverseny győztese Moszkvában. Jaakko Kuusisto hegedűs, aki a Epilogue” dalban hallható: a Sibelius Akadémia, majd az Indiana Egyetem hallgatója.
  
   1989-ben a Kuopio hegedűverseny győztese. Egy évvel később a legjobb előadó díját viszi el New York-i Nemzetközi Jean Sibelius versenyről. 1994-ben negyedik helyezetet ért el az Indianapolis-i versenyen a Beethoven szonátájával. 1996 -ban a Carl Nielsen versenyen második helyezett és 1997-ben szintén győztes Belgiumban a Queen Elisabeth versenyen. És Pasi Pirinen trombitás, aki a Toreador II” dalban hallható egy rövid tétel erejéig. 1987-ben második helyezett a Prágai versenyen.1992-ben első trombitás San Luis-i és a Córdoba szionfónikus zenekarban. 1994-ben Londonban is első trombitás, majd egy évvel később Helsinki-ben a finn fúvószenekarban. 1999-ben az év legjobb fúvós játékosa Finnországban. 2001-ben szóló trombita koncertet ad a Finn Rádió szinfónikus zenekarával és kiadja első szóló albumát Finnországban a Heptade”-t. Ilyen tudású és kaliberű zenészekkel csak kiváló album születhetett meg. Ez így is lett, mert mind a három kiemelt dalban benne van a tökéletesség. De, ezeken az alkotásokon kivűl a lemezen hallható többi dal is hű az előző lemezeken megtalálható alapgondolatokhoz, hangulatokhoz. Az igazat megvallva sokkal letisztultabb és önkifejezőbb Apocalyptica-s élményt sikerült varázsolniuk erre az albumra. A majd fele-fele arányban osztozó éles hangulati váltásokat takaró albumon megtaláljuk a csellók eszencisztikus, öszinte hangulatokat takaró kifejező muzikalitásának tisztaságát, és az album barázdái közé rejtett finoman kidomborodó rejtett taktusait. Valamint a torzított, energikus hamisíthatatlan Apocalyptica-s hatásokat is, melyek maximálisra emelik, ennek az albumnak a fényét.
  
  Biztos vagyok benne, hogy az Apocalyptica hazai közösségének ez a 2003-as Reflections album is maximálisan - be fog jönni. Néhány hónappal később a lemez megjelenése után itthon is talán bemutatják a legújabb albumukat -a 2003 Sziget Fesztiválon- és ezzel együtt belemerülhetünk az Apocalyptica lenyűgöző világába.
  
  Az album dalai:
  
  Prologue - 3:09
  No Education - 3:21
  Faraway - 5:12
  Somewhere Around Nothing - 4:08
  Drive - 3:23
  Cohkka - 4:31
  Conclusion - 4:06
  Resurrection - 3:35
  Heat - 3:25
  Cortége - 4:27
  Pandemonium - 2:04
  Toreador II - 4:04
  Epilogue - 3:04



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Universal Music

Apocalyptica honlap

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
Sabaton: The Last Stand
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 six feet under    stam1na    apey and the pea    dolor    díva    tiamat    billy corgan    talizman´s    massive aggressive    helgrind    sing sing    asphyx    my small community    primus    haunted    kovács attila    tius norma    az emlékmás    one man army and the undead quartet    led zeppelin    keepers of jericho    watch my dying    trixie whitley    jimmy page    punnany massif  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!