hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2012. január 25. szerda   03:42
nincsen hozzászólás

szerző: Sziget.Hu
Sziget 2012 - újabb nevek: Hurts, Placebo, The Horrors, Subways, Crystal Fighters, Mando Diao, Noah & The Whale, Friendly Fires
2012. augusztus 6- 13. Óbudai–Sziget



  Idén immár 20. alkalommal tárja szélesre kapuit a Sziget, mely a jubileum okán kevésbé a köldöknéző nosztalgiázást, mint inkább a trendi zenekarok felvonultatását tűzte ki célul. Ennek jegyében újabb adag zenekart jelentettek be, köztük a brit szintipop legígéretesebb zenekarát, a Hurts-öt, Nagy-Britannia egyik legizgalmasabb és legigényesebb rock zenei produkcióját, a The Horrorst, és itt lesz a legújabb lemezén dolgozó Placebo is.
  
  ”Jó dolog a nosztalgia, de meggyőződésem, hogy a Szigetnek nem szabad a múltra koncentrálnia.” mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője, aki szerint egy fesztiválszervezőnek minden évben e legjobbra kell törekednie, a jubileum csupán keret. - ”A 20. fesztivál kapcsán is arra törekszünk, hogy méltók legyünk az Európa Legjobb Nagyfesztiválja címre és - a kereteinkhez képest - olyan zenekarokat hívjunk el, akiknek 2012-ben ott kell lenniük egy aktuális nemzetközi fesztiválon”.
  
  Így a tavalyi hatalmas sátras bulijuk után már a Nagyszínpadon lép fel a Hurts, jön továbbá a Szigetre az idén új lemezt készítő Placebo, Nagy-Britannia egyik legizgalmasabb rock zenei produkciója, a The Horrors, A Brit-sziget legnagyobb fesztiváljait lázban tartó Subways, a tradicionális-akusztikus baszk hangszerekkel operáló Crystal Fighters, svéd alternatív rock színtér egyik legmasszívabb csapata, a Mando Diao, a fantasztikus Noah & The Whale és Nagy-Britannia egyik legstílusosabb indie dance-pop alakulata, a Friendly Fires.
  
  A Hurts jelenleg a brit szintipop és elektro pop mozgalom egyik legígéretesebb zenekara. Ez ki is derült tavaly a Szigetlakók számára. Eddig mindössze egyetlen nagylemezük jelent meg, a hűvös-romantikus Happiness, ami élőben olyan nagy bulira sikeredett, hogy puposra dagadt az A38 sátor. 2011-es fellépésüket a Glastonbury-n az NME a fesztivál legjobb koncertjének választotta. Idén, a Hurts már a Sziget Nagyszínpada elé várja a bulizós közönséget.
  
  Egyetlen szigetlakónak sem kell bemutatni Brian Molko-t és elpusztíthatatlan együttesét, a Placebo-t, hiszen az alternatív kultúra zenei szabásmintáit majdnem két évtizede meghatározó zenekar egyike azon kevés hazánkban többször is megfordult külföldi előadóknak, akiket egységesen tisztel és imád mindenki, aki az elmúlt húsz évben legalább egy tized másodpercet eltöltött a Szigeten. A londoni alakulat frontemberét is gyengéd érzelmek fűzik hozzánk, pontosabban a Sziget az egyik kedvenc fesztiválja. Molko és társasága legutóbb 2009-ben adott ki stúdióalbumot Battle for the Sun címmel, ebben az évben ők lettek a legjobb alter banda az MTV Europe Music Awards-on. 2012 nagy részét az együttes a stúdióban tölti majd, hogy hetedik nagylemezén dolgozzon.
  
  A The Horrors intelligens, érzelmekkel teli gitárzenét játszik és hozzá köthető a tavalyi év egyik legtökéletesebb brit zenei szuperanyaga, a csodálatos Skying album. Az essex-i zenekar Nagy-Britannia egyik legizgalmasabb és legigényesebb rock zenei produkciója. A Horrors nemcsak a szigetországban komoly név, hanem minőségi rock zenéjük a nemzetközi fesztiválok világában is első rangúnak számít.
  
  Aki nem látta volna Guy Richie Spíler című kultfilmjét, vagy kihagyta a 2009-es Szigeten a Subways koncertjét, annak itt a soha vissza nem térő lehetőség arra, hogy belekóstoljon a brit fenomének félelmetes rock energiákat felszabadító élő produkciójába, amely már évek óta lázban tartja a legnagyobb szigetországi fesztiválok közönségét. Legfrissebb anyaguk tavaly szeptemberben jött ki: a Money and Celebrity artworkjét a zenekar rajongóival együttműködve hozta össze, s most magyar rajongóinak mutatja be.
  
  Tradicionális-akusztikus baszk hangszerek, kásás basszus alapok és euforikus elektronikus hangok a lazulós chillwave tájakról, valamint a tempósabb dubstep-electro frontról. Ezekkel az asszociatív elemekkel lehet felcímkézni a Crystal Fighters szabad ötleteinek jegyzékét, mely annyira komplex és annyi megkapó zenei stílusjegyet foglal magában, hogy jelenleg nincsen párja az alternatív tánczenei univerzumban.
  
  A jelenleg öttagú Mando Diao a svéd alternatív rock egy igazán penge, energikus és rutinos koncertzenekara, akik bravúrosan ötvözik egymással a hatvanas évek rhythm and blues mozgalmának stílusjegyeit, a punkkal, a garage rockkal, illetve a kilencvenes-kétezres évek brit gitárzenéjének frissességével. 2010-ben a banda egy vérbeli unplugged albummal jelentkezett: az Above and Beyond koncertfelvételét az MTV Unplugged közvetítette. Az együttes jelenleg egy nagyszabású, turnéfilmmel megdobott best of anyag kiadását tervezi.
  
  Úgy néznek ki mint egy Wes Anderson film hősei, igényes és intelligens indie-pop zenéjükben amerikai folkhatások mutathatóak ki, dalaik pedig játékosak és fülbemászóak. Ők a londoni kertvárosok mikrouniverzumának legizgalmasabb zenekara, a fantasztikus Noah & The Whale szintén a 20. Szigeten.
  
  A Friendly Fires Nagy-Britannia egyik legstílusosabb indie dance-pop alakulata, akik az elmúlt öt év két legfontosabb indietronica albumával, a zenekar nevét viselő 2008-as Friendly Fires-szel és a tavaly megjelent Palával érkeznek az idei Szigetre.



Kulcsszavak:
  hurts      placebo      the horrors      subways      crystal fighters      mando diao      noah & the whale      friendly fires 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget

 kapcsolódó előadók: 

The Subways

 kapcsolódó cikkek: 

A The Subways újra Budapesten koncertezett

The Subways 2023-ban az Akvarium Klubban

Bryan Adams Super Deluxe kiadványa, a So Happy It Hurts

Papa Roach, Pixies, Tash Sultana, The Subways - és ez még csak a kezdet!

EFOTT 2017
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gyémánt bálint    arkan    uriah heep    musica moralia    supernem    fekete zaj    bonobo    deathstars    the girl with the dragon tattoo    emily browning    afgrund    new roses    első osztályú vidéki srácok    my small community    gesztivál    job for a cowboy    turbovirrasztók    orden ogan    hory gergely    e-nora    röyksopp    moonsorrow    endless main    adept    david fincher  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!