hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előadók   2011. december 15. csütörtök   07:32
nincsen hozzászólás

szerző:
The Living Dead Army


  A banda 2008 októberében alakult Szentesen akkor még a város központja alatti diákpincében próbáltak és készültek az első véres támadásra.Az alap koncepció a zenét illetően teljesen egyértelmű volt már a kezdetektől, Horror Punk-ot akartak játszani.
  
  Bár a környezetükben akkor még senki nem tudta mi is lenne ez csak a Misfits-et emlegették folyamatosan (ez talán már így két év után kicsit kezd változni), de nem mondhatnám ,hogy egy kópia született azon az őszi estén mikor először állt össze az akkor még négyesfogat.Minden tag zenélt már más formációkban az alapító tagok:
  
  Orlok-Ének (ex-Mana,ex Quest From inside)
  Malakai-Basszusgitár (ex-Back Bone)
  Bandi von Frankenstein-Dobok (ex-Iron Will)
  Tor Johnson-Gitár (ex-Lecsa-Punk,ex-Still Strong,ex-Correct Life).
  
  Sok reményt nem fűzött hozzájuk a kisváros apró de annál hangosabb közönsége tekintve, hogy az egész stílus gyerekcipőben jár még Magyarországon, de a punk zene és a horror filmek néha egyszerű és nevetséges szeretete összekovácsolta őket, hogy életre keltsék az első magyar élőhalott punk bandát. A debütáló koncert 2009 januárjában lett esedékes és Mezőtúron volt a támadás helyszíne. Bár psychobilly zenekarnak nézték őket, de ahogy elkezdtek zenélni azonnal kiderült, hogy ez nem az lesz. A hulla-smink és az apró külsőségek már a kezdetektől a zenekar szerves részét képezik, az első emlékezetes koncerten a dobosukhoz mentőt is akartak hívni a lelkes részegek. Az kezdeti koncertek közül a 2009. márciusában megrendezett Dead Cats Night volt még említésre méltó, ahol debütáló zenekarként mutathatták meg az embereknek, hogyan is szól a punk a horror nyelvén. Ezidőtájt készült el az első hanghordozó ami stílusosan koporsó alakú papírtokban került forgalomba. A hanganyag igazi garázs punk volt. Majd több kisebb magyarországi fellépés következett, több kevesebb sikerrel, de általában pozitív volt a fogadtatása ennek az USA-ban már közel 30 évre visszatekintő műfajnak, amiről itthon nagyon azt sem tudják eszik vagy isszák.
  
  2009 nyara eseménytelenül telt, sajnos a fesztiválokhoz nem volt elég divatos sem a zenéjük sem a megjelenésük. Csak kisebb hazai koncertek voltak jellemzőek erre az időszakra. Viszont itt érdemes megemlíteni, hogy 2009 nyarán vették fel soron következő lemezüket, ezt már a budapesti Revolver Sound Studio-ban.Ez a kislemez négy dalt tartalmaz és a Let´s go Zombies! címet viseli. A dalok a jól megszokott horror témákat boncolgatják vérfarkasoktól a sírásásig minden megtalálható a szövegvilágban. Az év vége több sikeres felépéssel kecsegtetett még. Játszottak Szerbiában a méltán neves Panthában, ahol nem várt lelkesedéssel fogadták őket a helyi erők.Szentesen megrendezték az első horrorpunk estet ahol barátaik, a Murders Coming Back társaságában léptek fel és év végén bővült a banda egy új és teljesen elvetemült taggal, Fuki Devill személyében aki régen a Resources nevű legendás Hardcore zenekarnak volt a gitárosa.
  
  2010. januárjában egy kissebb romániai utazás következett ahol két nagyszerű helyszínen csaphattak a húrok közé Temesváron és Detán a Pavilonul32 és a Haos társaságában. Hála a lelkes közönségnek két igazi halálos buliban volt mindenkinek része.Az év hátralevő részében is folyamatosak voltak a koncertek bár inkább az alföld kisebb-nagyobb városaira terjedtek ki a hadmozdulatok. Fontos viszont megemlíteni, hogy 2010. nyarán egy nagy változás történt a zenekar életében ugyanis új dobos került a seregbe aki gyors és energikus játékával tökéletes alapot szolgáltat az élőholtaknak. Peti régen az Enemy Efforts és a Correct Life zenekarok oszlopos tagja volt. Ebben az időszakban játszottak együtt több külföldi bandával mint például az xCrosscheksx-szel és a Forbidden Kings-szel. És szinte el is érkeztünk a jelenhez,mert 2010 novemberében vették fel a legújabb lemezük hanganyagát szintén a Revolver stúdióban, a keverés és a felvétel is Ferenczi Zsolt munkáját dícséri.Ez a lemez 7 pokoli dalt tartalmaz és címe Horror Movie Attack lett ezzel is elindítva egy átfogó támadást a magyar horrorpunk nevében. Külföldön pozitív a fogadtatása az anyagnak sok segítséget kapnak a Horror-Punks.com gárdájától főleg Marcus De Blood-tól aki ahol tudja népszerűsít a magyar élőholtakat.
  
  Jelenlegi tagok: Malakai, Tor Johnson, Fuki Devil,Peter Evil, Orlok



Kulcsszavak:
  The Living Dead Army 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

The Living Dead Army a Facebook-on

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the gentle storm    karnak    starset    slytract    more than a thousand    amber smith    aws    vágtázó halottkémek    please give    first blood    byealex    el pollo loco    tesco disco    vono box    we came as romans    scar symmetry    bear grylls    devastating enemy    geoff tate    hurts    szerk....    időgép    a titánok haragja    dax flame    dew scented  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!