hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2003. július 2. szerda   11:51
nincsen hozzászólás

szerző: Anna
Variációk egy dobosra Interjú Csányi Zoltánnal
2003 június 22, Ózon fesztivál

  Helyszín a Városliget. Hömpölygő tömeg sodrásában evezünk -hiába, az ingyen” és az E.J.” szópárosítás mágikus erővel bír -, majd nagyokat csapkodva balra vesszük az irányt és hamarosan egy békésen nyüzsgő környezetvédelmi fesztiválon találjuk magunkat a Királydombon. Az idén negyedik alkalommal megrendezett Ózon Fesztivál kellemes atmoszférája hamar megcsapja az orrunkat, körülszimatolunk a két nap folyamán számos gyerekfoglalkozásban, előadásban, bringás felvonulásban, filmvetítésben és egyéb programokban lehetett részük az érdeklődőknek. A rendezvényen képviseltette magát számos civil szervezet, köztük pl. a Levegő Munkacsoport, a HuMusz, a Rák Alapítvány, a Zöld Pont stb...
  
  A legnagyobb hangjuk azonban mégsem a környezetvédelemért kiáltóknak van: a fesztivál meghívott zenekarai közt többek közt a Kozmapolitan zenekar, a Swim és a Skinny Bohemians képviselteti magát. Csányi Zoltán, a 10 éves Black Out zenekar alapító tagja és dobosa mindhárom együttesben dobol, igencsak van tehát dolga ezen a fesztiválon, hiszen az együttesek egymást követik a színpadon. A Skinny Bohemians fellépése után fotózás mindhárom zenekarral, majd végre elcsíphetjük néhány kérdés erejéig.
  
  -Hogyan mutatnád be a Kozmapolitan zenekart azoknak, akik először hallanak róla?
  -A Kozmapoltian zenekar az ex Jazz + Az-ból és Cotton Club Singers-ből ismert Kozma Orsi szóló project-je, mellyel Orsi rock irányzatban is képviseltetni szeretné magát. Az együttesben Boros Attila basszusgitározik, Fehér Géza gitározik, Dióssy Ákos billentyűzik és én dobolok. Egyenlőre főleg olyan feldolgozásokat játszunk, mint például No Doubt, Sherryl Crow, Expreme, Republica.

  -Hogyan kerültél a zenekarba?
  -Jamie Winchester-rel együtt dolgoztam már több Black Out lemezen, és Ő ajánlott be engem Orsinak.
  
  -Saját számokat is írtatok már együtt?
  -Egyenlőre olyan fiatal még a zenekar, hogy nincsenek saját számaink, azaz kettő, amit ezen a fesztiválon is jászottunk, a feldolgozások terén pedig olyan irányból válogatunk, amilyet a zenekar a későbbiekben szeretne írni és játszani mint saját szerzeményeket.
  
  -A fesztiválon is hallott saját szerzemény kinek a munkája?
  -Az egyik számot a Zanzibárból ismert Sidi (Sidlovics Gábor József) gitáros írta Orsinak, a jövőben pedig az alkotó munka Fehér Géza gitárosra vár, Jamie Winchester-rel, és egyéb szerzőkkel kiegészítve.
  
  -A Swim nevű bandának szintén aktív tagja vagy. Mit kell tudni rólatok?
  -Kracsmarik Steve” István basszusgitárossal régre visszanyúló baráti kapcsolatból ismerjük egymást. A Swim 2002 nyarán bukkant fel először a Show Expo-n, majd készített egy rockos alapú, folk hatásokkal tűzdelt demot, amit később mutatott nekem Steve és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem együtt játszani velük. Tetszett a dolog, és belementem. Később jött egy felkérés a zenekar számára, melynek eredményeképpen született az Idei Arc című nóta, ami a Viasat 3 új interaktív műsorának lett a főcímzenéje. Tulajdonképpen ez a munka hozta össze a zenekart. Pop zenét játszunk, kisebb rockos elhajlásokkal, női énekkel. Koncerteken az akusztikus hangzás különös feelinget ad a zenének, valamint ír és kelta népdalok feldolgozásai is hallhatóak. A fesztiválra 8 saját számot hoztunk, melyek zenéjét Steve és a billentyűs Horváth Bálint írták. A dallamcentrikus zene szövegét Simon Edina énekli, Rigó Tamás gitározik és persze én dobolok itt is.

  -A Skiny Bohemians aktuális albuma az Angel of Spring. De tekintsünk kicsit vissza az időben
  -A Skinny Bohemians több mint 10 éves zenekar, 1990-ben Londonban alapította az énekes Zed (Szemes Zoltán) és Leon (Szabó Attila) gitáros. Zed Kanadában töltötte gyerekkorát, majd Londonba költözött, ahol elkezdte a Sinny Bohemians-t. az együttes tagja először mind angolok voltak. 1994-ben egy turné alkalmával ismerkedtek meg Leonnal, akinek akkor szintén volt egy saját zenekara. Összebarátkoztak, majd Leon kiköltözött Londonba. Az együttes az első Diáksziget óta játszik minden évben a fesztiválon. A tagok cserélődtek, és mára az egész banda magyar tagokból áll. Magam körülbelül 1 éve kerültem a zenekarba, mégpedig a Kiru Gotta Humble együttes akkori basszusgitárosa ajánlásával. A KGH egyébként blues zenét játszik, ahol szintén én dobolok. A zenét úgy határoznám meg, mint pszichedelikus, blues-os, néhol funky-s, rock-os, időnként punk-os brit pop-ot.
  
  -Minden idődet kitölti tehát a zene, a dobolás. Mi a helyzet a Black Out-tal?
  -Nyáron a B-O-tal minden fesztiválon játszunk, tegnap voltunk a Vekeri-tó fesztiválon Debrecenben, ahol nagyon jól éreztük magunkat, következő fellépésünk pedig 27-én Mezőtúron, majd július 5-én Sopronban lesz.
  
  -A 10 éves szülinapi koncertre a Wigwamban került sor. Ezt az eseményt rögzítettétek is. Milyen terveitek vannak az anyaggal?
  -Egy a Fortune Records színeiben megjelenő dupla DVD a terv, melynek egyik lemezét a koncert tenné ki, a másikon pedig az extrák lennének, mégpedig érdekes kameraállásokból felvett jelenetek 2-3 szám erejéig, backstage jelenetek, a koncertre meghívott vendégekről készült anyagok, stb. Reményeink szerint a DVD őszre várható, de előfordulhatnak kisebb csúszások.
  
  -A Black Out többi tagja mivel foglalkozik még?
  -Szabinak produceri feladatai vannak a Fortune Records-nál, és zenét is ír, Kowa a Kowalsky meg a vega” névre hallgató project-jén dolgozik Bercivel, aki egyébként a Stonehenge oszlopos tagja is, magam pedig a fent már említett zenekarokon kívül fiatalokat is tanítok dobolni.
  Zoli a napokban volt próbadoboláson a Roy és Ádám formációban, feltehetőleg nagy sikerrel, így valószínűleg őt láthatjuk majd a nagy népszerűségnek örvendő páros mögött (is)
  
  -Egyetlen kérdés maradt csak megválaszolatlan: Zoli vajon az egyszerre legtöbb együttesben játszó dobos” címre pályázik-e? Mert hogy nagy eséllyel indulna, az biztos...



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 chronicle    boddah    glen matlock    moby    kanalas éva    barba negra    insision    life of pi    ladánybene 27     impericon never say die tour    gentleman    transformers: dark of the moon    up in the air    red partizan    emmure (usa)    metalcamp    war without end    kelet underground tehetségkutató    halálos iramban: Ötödik sebesség    ana venus    hardcore    semi holsen    paganfest    irish    bródy jános  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!