hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [program]  2011. november 4. péntek   04:59
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
45 éves a legendás Bemrockpart
2011. november 17. és december 4. Bemrockpart - Budapest

  Két és fél hetes programsorozattal ünnepli 45. születésnapját a Budavári Művelődési Ház, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, a legendás Bemrockpart. November 17. és december 4. között koncertekkel, kiállítással, táncházzal és gyerekprogramokkal idézik fel a csaknem fél évszázad történetét és hangulatát. Igazi csemege, hogy a Mini zenekar az 1971-es felállásban lép fel a magyar rockzene születésének helyszínén.
  
  Szinte hihetetlen, de idén a 45. születésnapját ünnepli a Budavári Művelődési Ház. A nagy múltra visszatekintő intézmény Bemrockpart néven vonult be a magyar könnyűzene történelmébe, hiszen a hetvenes években azok a zenészek bontogatták itt a szárnyaikat, akik ma már élő legendának számítanak. A jubileumi programsorozatban november 17. és december 4. között éppen ezért kiemelt szerepet kap a zene.
  
  - A Bemrockpart gazdag archívumából összeállítunk egy kiállítást, amelyen régi fotók, plakátok, műsorfüzetek, cikkek és egyéb érdekes dokumentumok szerepelnek. A közönség láthatja az első, 1966-os műsorfüzetet, amelyből csak egyetlen példány maradt meg, valamint ugyanabból az évből a Sakk-matt zenekar fotóját, akik a kor szellemének megfelelően egy hatalmas Lenin-kép alatt játszottak. Ugyancsak különlegesség a Mini zenekar 1968-as plakátja, valamint az LGT legendás Tabán-koncertjein készült fotók, amelyeket még sohasem mutattak be máshol mondta Marsi László, a Budavári Művelődési Ház igazgatója.
  
  A jubileumi eseménysorozaton a zenéről olyan művészek gondoskodnak, akik ezer szállal kötődnek az intézményhez. Egyikük Török Ádám, aki pályafutása során csaknem 900-szor lépett fel a Bemrockparton. A 45. születésnapon a fuvolista és zenekara, a Mini az 1971-es felállásban ad koncertet. A Sebő Együttes 1969. őszén itt mutatkozott be először a közönségnek, és néhány év kihagyás után visszatért a gyökereihez.
  - A Sebő Klub újra havi rendszerességgel várja azokat, akik szeretik a magyar népzenét és néptáncot. A jubileumi eseménysorozat alatt az együttes Dresch Mihály szaxofonost látja vendégül, aki a nyolcvanas években dzsesszklubot vezetett az intézményben. A gyerekeket pedig a Budavári Művelődési Ház egy másik legendás alapító művésze, Levente Péter varázsolja majd el a Kacagó koncertjével - tette hozzá Marsi László.
  
  A Budavári Művelődési Ház a Budavári Önkormányzat egyetlen közművelődési intézménye, jogelődjét 1966-ban alapították. A vendégek 40 éve hűségesen látogathatják a Mini-klubot és a Tabáni Szabadtéri Koncerteket, évtizedek óta működik a Ferenczy István Vizuális Műhely, a Tabán Helytörténeti Kiállítás és Dokumentációs Központ, valamint több éve az intézmény rendezi a Tabáni Népzenei Fesztivált és a Regejáró Misztrál Fesztivált.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 botanica    eradication    sienna miller    une misére    liane carroll    billy the kid    presidance: hungarythm    maurics andrás    jeff loomis    vomitous    cathedral    dawnstar    year of the goat    i killed the prom queen    moonspell    die apokalyptischen reiter    reason-x    backyard babies    kapcsolat    bootsie    ignea    nailed to obscurity    delain    shinedown    the vices  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!