hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előadók   2011. október 20. csütörtök   06:53
2 hozzászólás

szerző:
Ham&X


  Bemutatkozás
  
  A Ham&X egy budapesti rock ´n´ roll zenekar, mely 2008-ban alakult. A zenekar saját számok mellett feldolgozásként főleg a 70-80-as évek klasszikus magyar és külföldi rock, rock ´n´roll szerzeményeit vette fel repertoárjába. A fellépéseken az ismertebb slágereken túl ritkább, de ugyanakkor fülbemászó dallamú gyöngyszemek is elhangzanak. A Hobo és Radics szerzemények mellett többek között P. Mobil, Bikini, Betrice, Deep Purple, Led Zeppelin és AC/DC számok is felcsendülnek a koncerteken. A saját zenék kivétel nélkül mind magyar szöveggel készülnek, és stílusukban változatosak a lendületesebb, motoros rock daraboktól a lassabb, dallamos számokig. A banda számára az igényes előadásmód és hangzás mellett fontos a közönség szórakoztatása, ezért a hallgatóság igényeihez igazítva igyekszik némi humort is csempészni a műsorba összemixelt egyvelegekkel (pl. Born to be wild + Áldozatunk fogadjátok) és pörgős, egyedi feldolgozásokkal.
  
  A tagok egytől egyig rutinos, régóta játszó zenészek. A banda öt tagú: egy énekes, két gitáros, egy basszus és egy dobos. Összesen hárman is énekelnek - közülük egy hölgy is - ezzel változatos, színes hangzást eredményezve. Alkalmanként egy szájharmonikás vendégművész is kíséri az együttest a fellépéseken.
  
  A Ham&X rendszeresen koncertezik: sok sikeres és kitűnő hangulatú koncerten van már túl; játszott nagyobb közönség előtt több budapesti klubban, kollégiumban, szabadtéren olyan zenekarok előtt, mint pl. a Bëlga, a Takáts Tamás DBB vagy a Hollywood Rose.
  
  
  Biográfia
  
  A zenekar 2008 év elején alakult, amikor Kalán (dob) csatlakozott Dórihoz (ének), Josh-hoz (gitár), Gáborhoz (gitár) és Petihez (basszusgitár). Ez volt az első felállás. Ebben az évben már született több saját szám, és az első sikeres koncerteket is megtartotta a banda - igaz két koncerten még Ex-Dolls néven (utalva egy korábbi együttesük nevére), mivel az új név csak lassan, sok gondolkodás után született meg.
  
  2009-ben Peti helyét Lala vette át, aki vokálozásával is segítette az együttest. Sok tapasztalatával a háta mögött Lala lett a Ham&X hangtechnikusa. Még ugyanebben az évben munkája miatt Gábor is elhagyta a zenekart. Helyére Laca érkezett, aki a zenekar másik gitárosa, és egyben újabb énekese is lett.
  
  2010-ben pedig Zsu váltotta az énekesi poszton Dórit. Így Laca mellett ő lett a másik frontembere az együttesnek.
  
  
  Friss hírek
  
  A Club 76 nevű hely (1186 Budapest, Sallai u. 35/a) egy éves fennállása alkalmából rendezett szülinapi partyn lép fel a Ham&X október 22-én, szombaton a Gery Holly & The Buddyguards előtt, 22 órától. A belépés ingyenes, lesz torta, tombola, a koncertek után pedig diszkó! Sok szeretettel várnak mindenkit, több új saját és feldolgozásszám is várható.
  
  November 24-én (csütörtökön) egy szájharmonikás vendéggel kiegészülve a PeCsa Caféban (Városliget, PeCsa oldalában, Budapest XIV. Zichy Mihály út 14.) adnak koncertet az amúgy havonta megrendezésre kerülő, Club 68 nevű Radics Béla emlékest keretében a Tűzkerék XT előtt. A belépő Radics klubtagságival 500 Ft, egyébként pedig 1000 Ft.


Kulcsszavak:
  Ham&X 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 ismeretlen 2014. január 14. 22:39  #2
2014. 01. 24: Takáts Tamás és a Ham&X unplugged jammelés az Itt vagyok Café & Grill-ben (1113 Budapest, Karolina út 37., Kosztolányi tértől nem messze) !

 ismeretlen 2013. február 05. 23:00  #1
2013. március 2-án Rudán Joe-val lépnek fel a Zúzdában!

 kapcsolódó linkek: 

Webldal

Facebook oldal

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lock up    a.m.d.    datarock    rupert grint    Őrült    blythe    christina aguilera    rammstein    new model army    dehumanized    coen    social distortion    turbo    weezer    epica    propeller band    sister sin    xerosun    korai Öröm    the devil wears prada    great american ghost    gojira    2012    b2b3 trió    dilis szerelem  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!