hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2003. június 27. péntek   12:18
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Ébren Álmodó 3. Tudattágító Túra
2003 június 27-30, Kóspallag, Rablótanya

  A túra története

  Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy VHK nevű csapat, akik hosszú-hosszú évekig azon fáradoztak, hogy felélesszék a tetszhalott embervilágot. Belátták, milyen nagy szükség van tevékenységükre. És szükség van rá ma is. Szükségszerű, hogy legyenek emberek! Legyenek öntörvényű, szilaj, bátor, merész emberek, igaz emberek!
  Legyenek tűzrőlpattant menyecskék, csakazértis szép lányok! Mindez azért, hogy ÉLJEN, ÉLJEN AZ ÉLET itt a Föld nevű bolygón, a mi Földünkön!
  
  Kirobbanó erővel hatottak sok-sok fiatalra. A VHK-t kedvelő fiatalok közül néhányan egyszer csak gondoltak egyet, és Grandpierre Attila vezetésével létrehozták a Titokfejtő-VHK-Kört, azzal a céllal, hogy előadások és közös megbeszélések formájában tovább mélyítsék tudásukat erről a torz világról, és azzal az igénnyel, hogy tartalmasabb, szebb, emberibb életet és közösséget hozzanak létre. Ezek a lelkes fiatalok egykor azt hitték, ezzel a lépéssel majd megváltják a világot. Ma már tudjuk: nehezebb feladat ez, de nem lehetetlen...
  
  A Kör hosszú évek óta működik és formálódik, és mára az alapjaiban hasonlóan gondolkodó fiatalok közösségévé alakult. Ennek volt köszönhető a sok-sok tábor, összejövetel, eszmecsere, előadás. Aztán egy szép napon kipattant egy ötlet: mi lenne, ha szélesebb körben ismertté válna célunk és tevékenységünk? Így született meg a Tudattágító Túra ötlete - és így tartottunk immár két Túrát, tavaly és tavalyelőtt nyáron.
  
  Tudjuk, az alapállásáról elrugaszkodott és el is tévedt mai világból egyre több ÉBREN ÁLMODÓnak elege van! Derűs mosollyal tekintünk korunk fiataljainak többségére, akiket félrevezettek és egy átfogó mű-életmintát adtak a kezükbe - mondhatnánk, kész életmintát programoztak beléjük. Látszik is! Barbie-k és Kenek sétapalackjukkal, holdjárótalpú cipőjükkel, egész jelenlétükkel büszkén jelzik:
  Ez itt az Új Világ(T)rend!
  
  Ezzel szemben bennünk, és reméljük, minél több fiatalban még él az igény a természetközpontú élet élésére, a természet szeretetére. Lássuk hát a Napot, a holdat, a csillagos eget! Halljuk a madarak dalát, fülsiketítő ricsajozását! Érezzük a növények, virágok szédítő illatát!
  Tudjuk, hogy emberek vagyunk! TÁNCOLJUNK, MULASSUNK - ÜNNEPELJÜK, HOGY A TERMÉSZET RÉSZEI VAGYUNK!
  
  Felhívás!
  Olyan fiatalokat várunk, akikben még él az igény az öntörvényű, öntevékeny, önálló gondolkodáson alapuló és elemi erejű életvezetés egyéni és közösségi kialakítására és tevékeny alkalmazására. A Túra nem cél és nem út.
  A Túra egy lehetőség az együtt-gondolkodásra.
  Magától alakult és formálódik, és csakis a közösségben rejlő erőtől függ a jövője. A résztvevők tudatszintjétől függ a Túra jövőbeni küldetése!

  Meghívott előadók

  Grandpierre Attila
  A fizikus-csillagász, tudatkutató, költő és zenész. Az élő világegyetem, a természet-alapú társadalom, az élet végső kérdései. Hogyan teljesíthetjük ki életünket? Hogyan vehetjük saját kezünkbe életünk irányítását és alakítását? Mit is írhatnánk Grandpierre Attiláról? Korunk egyik legnagyobb szellemi embere. Világviszonylatban kevés hozzá hasonló szellemiség él és alkot. Vezetője és szellemi atyja számos, az emberiséget segítő kezdeményezésnek. Többek között egy olyan munkacsoportnak is tagja, amely személyesen is felelősséget vállalt az emberiség tudatszintjének magasabbra emeléséért. A kultikus múltú VHK (Vágtázó Halottkémek) zenekar énekes-szövegírója, frontembere volt. A napkutatás területén szintén világraszóló eredményeket ért el, következtetései fénysebességgel gazdagítják tudatunkat.
  Nemrég megjelent könyvében, Az Élő Világegyetemben bővebben olvashatunk erről és számos más területen végzett kutatásainak eredményeiről.
  
  Záhonyi András
  A mezopotámiai nyelvek kutatója a csillagos ég és az ősi mitológiák kapcsolatáról. Záhonyi András több mint három éve a Miskolci Bölcsész Egyesület tanára, öt évnél is hosszabb ideje foglalkozik a sumér nyelv kutatásával. A mezopotámiai írásos emlékek megfejtésén fáradozik, remélve, hogy így átfogóbb összefüggéseket ismerhetünk fel, melyek múltunk, történelmünk tisztább látásához segítenek.
  Előadásokat tart filozófus körökben és számos igazságkereső körben, egyesületben, klubban.
  
  Gazdag Pál
  A szenvedélybeteg-segítővel együtt ismerkedés az ősi kultúrák szellemiségével. Hogyan alkalmazható a mai világban? Miként segíthet életünk jobbá tételében?
  
  Sólyomfi Zoltán,
  az indián tart kötetlen beszélgetést.
  
  Püski Attila
  Izzasztókunyhó Püski Attila vezetésével

  Koncertek (időpontjuk spontán)

  Kontáros
  A fiatalokból álló zenekar 2002-ben alakult. Hagyományos moldvai csángó népzenét játszanak (gyakran női énekhang-kísérettel). Tagok: Fehér Máté (furulya, kaval), Fehér Simon (koboz), Nagy Bence (dob). Céljuk az ősi csángó kultúra felébresztése és ápolása a mai világban. Zenéjük lendületes, a moldvai csángó hagyományokra épül, mégis szem előtt tartják a fejlődést: azt, hogy hogyan lehet ezt a XXI. században megszólaltatni oly módon, hogy társadalmunk gondolkodóbb rétegére is hatással legyen. A Túrán tánctanítás lesz: hagyományőrző moldvai páros- és körtáncot tanulhatunk.
  
  Ringó
  Bohém színész, aki nagy vidámsággal NÓTÁZIK az élet komolynak tűnő dolgairól! A Muravidéki Magyar Rádióban hallható műsora is éppen erről szól: színesíteni és könnyíteni próbálja az ott élő emberek életét, vidámságot sugároz szerteszét.
  
  Narco Polo
  Fiatalokból álló zenekar, amely sorsszerűen alakult meg és formálódik mind a mai napig. Szellemiségében a természet és az élet szeretete alapvető fontosságú. Ösztönös, improvizatív módon született számaik is jelzik, hogy eleven erővel él bennük a kiteljesedés vágya, szemben a megalkuvó sablonos életmintákkal. Számos hangszer színesíti a folyamatosan változó, formálódó, de alapjaiban a mély ösztönvilágból fakadó zenéjüket, amely hasonló önkifejezésre, önálló életvezetésre ösztönzi a befogadó közönséget.
  
  Hatóságilag Tilos - SZ.M.O.G. közös koncert
  A fellépés a közismert punkzenekar tagjaiból előbújó természetszeretet és a Túra ötletgazdáihoz hasonló gondolkodás eredménye. A banda ezúttal akusztikus hangszerekkel mutatja be saját és más előadók szerzeményeit. És ez még mind semmi, mert ez közös koncert lesz a méltán világhírtelen SZ.M.O.G. zenekarral, amely a spontán és idült idiotizmus jegyeit hordja magán.
  
  Ruscsov
  goa
  
  Agyfülfitnessz Lipi Brownnal
  8-10 órás dobolás
  
  Vadhús
  punk őrület
  
  Harapósló
  performance



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Tudattágító honlap

Narco Polo honlapja

 programajánló: 
2024. október 13.
Ghøstkid az Analog Music Hallban: A metalcore, a horror és az elektronika találkozása
XIII. Wine&Violin: Hegedű- és Vonókészítők Szalonja: A holland Skanza Kvartet koncertje a MERITA projekt keretében
2024. október 14.
Bryan Adams: Legendás rockikon, fotográfus Budapesten is fellép!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fun Lovin’ Criminals - The Capistrano Tour 2024. - New York-i hip-hop, jazz, blues és rock keveréke egy kis Escobarral
Soen: progresszív metal este a Dürer Kertben
Future Palace: friss lemezét is bemutatja Budapesten a berlini post-hardcore csapat
Glenn Hughes és a Győri Filharmonikusok ősszel: már csak pár jegy maradt a szimfonikus koncertre
Cimbaliband - GÓRÉ lemezbemutató a Fonóban
Lindsey Stirling: „Van valami megmagyarázhatatlan varázsa Budapestnek”
The Black Tour: Imminence, Aviana, Allt
Kísérletezős elektro-rock hyperpop-metallal keverve: Budapesten játszik a Blackout Problems és a Lake Malice
Dark Funeral: 8 év után headliner eu turnéval tér vissza a svéd black metal csapat
Megérkezett a Budapest Park Winterfest line-upja!
 kiemelt 
Soen: progresszív metal este a Dürer Kertben
  
Ősszel megjelent, Memorial című lemezét mutatja be október végén Budapesten a Soen

Future Palace: friss lemezét is bemutatja Budapesten a berlini post-hardcore csapat
The Black Tour: Imminence, Aviana, Allt
Septicflesh, Equilibrium: októberben közös koncert az Analogban
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 együtt az ég alatt    puss in boots    secret chiefs 3    empire of the sun    romanticbiodark    frankenstein-terv    lizzy borden    amputated    holy moses    anna & the barbies    cephalic carnage    rompeprop    boz cordolla    in vain    west-balkán    kaiser chiefs    man in black iii    srecna mladina    a dog called ego    volt fesztivál    atari teenage riot    millennium-trilógia    heart in hand    stardrive    war of ages  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!