szerző: PjotrA jó vodkánál nem számít a mennyiség 2011. október 6-9. Budavári Palota
A budapesti Aranykaviár séfje, Nyíri Sándor, Szása lesz a Budavári Pálinka és Kolbászfesztivál orosz házigazdája, aki a legismertebb nemzeti ételeket és vodkákat kínálja október 6-9. között.
A legnépszerűbb orosz ételek közül válogathatnak a vendégek a Budavári Pálinka és Kolbászfesztiválon. A házigazda, Szása szerint ezek a fogások minden orosz család asztalán terítékre kerülnek a hétköznapok során, s, ha ezeket megkóstolja a magyar közönség, egy kis ízelítőt kap a nemzet gasztronómiájából. A legegyszerűbb ételeket kínáljuk majd, így pelmenyit, piroskit és csiburékit. részletezte Szása.
De nemcsak ínycsiklandozó falatokat, hanem a legfinomabb orosz vodkákat is megízlelhetik a látogatók. Az orosz vodkák kóstolásánál elsődleges szempont, hogy a párlat lágy és sima ízű legyen, de ízlés szerint lehet majd válogatni különféle erősségű és lágyságú italok közül. S bár sokan mélyhűtött formában szeretik a vodkát, az ízek 6-8 fokon érezhetők leginkább mondta Szása, aki hozzátette, a fogyasztásnak mennyiségi szabályai nincsenek, az oroszok étkezés előtt, közben és után is vodkát isznak, s úgy tartják ez a gyógymód mindenre.
Az orosz ízek mellett a magyar kolbászok és pálinkák bőséges tárhaza várja a látogatókat az október 6-án nyitó gasztronómiai fesztiválon.