hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [kiállítás]  2011. október 4. kedd   05:13
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Az idei Design Hét díszvendége Lengyelország
2011. október 1-7. Iparművészeti Múzeum, Lengyel Intézet, Kino mozi - Budapest

  2011-ben Lengyelország a formatervezés legrangosabb hazai mustrájának díszvendége. Ennek oka egyfelől az aktuális lengyel EU-elnökség, mely kiváló apropóul szolgál egy szokásosnál hangsúlyosabb lengyel prezentációhoz, azonban nem pusztán egyszerű tiszteletkörről van szó. A lengyel design csillaga fényesen ragyog, nemzetközi jelenlétük talán soha nem volt ennyire erős. London, Milánó és Berlin designvásárai és fesztiváljai nem múlhatnak el lengyel kiállítások nélkül. A modern, dinamikus Lengyelország képéhez elválaszthatatlanul hozzátartozik a design, s a világ olyan lengyel tervezők és brandek nevét tanulta meg az elmúlt években, mint pl. Tomek Rygalik, Oskar Zięta, a Malafor vagy éppen a Moho design.- írják maguk a Design Hét szervezői.
  A komplex lengyel programblokk ékszer- és divat-show, kiállítások, előadások által ad hírt a kortárs lengyel design különböző területeinek helyzetéről, alakulásáról.

  
  A lengyel díszvendégség programjai:
  
  Borostyáncsodákkal megbolondított Urban Fusion. Lengyel ékszer- és divatbemutató: Natasha Pavluchenko ruhakölteményei, valamint a nemzetközi hírű ékszertervezők, Danuta és Mariusz Gliwińscy által alapított Ambermoda, modernitást és tradíciót ötvöző, borostyánt vas, bőrszíj, selyem és más, szokatlan kombinációkban felvonultató ékszerei az Iparművészeti Múzeum kifutóján, szeptember 29-én, este tíz órakor.
  
  Mitől jó a lengyel design? Ezt a kérdést járják körül az előadássorozat résztvevői, Czesława Frejlich designszakember, a 2+3D magazin főszerkesztője, Agnieszka Jacobson-Cielecka kurátor, a Lódź-i Nemzetközi Design Fesztivál kreatív igazgatója és Tomek Rygalik nemzetközi hírű designer, akik a közelmúltról, a jelen lehetőségekről és a sikerről beszélnek szeptember 30-án, 11 órától az Iparművészeti Múzeumban.
  
  Unpolished kortárs lengyel design c. kiállítás a Design Hét és a lengyel EU-elnökség kiemelt kiállítása, mely Koppenhága, Milánó, Párizs és Köln design fesztiváljai után a magyar közönségnek is bemutatkozik. A szeptember 30-án, este hét órakor, az Iparművészeti Múzeumban nyíló kiállítás 18, a harmincas éveiben járó designer és designer-csoport munkáit mutatja be, akik sok esetben nem csupán alkotói, de gyártói és menedzseri is saját termékeiknek. A tárlat kurátorai, Agnieszka Jacobson-Cielecka és Paweł Grobelny arra törekedtek, hogy bemutassák a lengyel design azon sajátosságait, amelyek alapján megkülönböztethető más országok formakultúrájától.
  
  Designed In Poland a borostyánműves hagyományok új köntösben jelennek meg azon a vándorkiállításon, melyen az ékszerek mellett kortárs alkotók által jegyzett dísztárgyak és üvegművészeti alkotások is helyet kapnak. A kiállítás szeptember 30. - október 9. között tekinthető meg az Iparművészeti Múzeumban.
  
  Textilakadémia - A łódźi művészeti akadémia textilművészeti és divattervező tanszéke idén ünnepli fennállásának 65. évfordulóját, amit kiállítások sora kísér. Ennek részeként Budapestre is ellátogat az utóbbi évek hallgatóinak legjobb munkáiból összeállított válogatás átfogó képet nyújtva a nyomottanyag-tervezés korszerű, a kortárs design elvárásainak megfelelő legújabb irányzatairól.
  
  A tanszéken működő három textilnyomó műhelyben zajló munka alapja a Teresa Tyszkiewicz professzor nevéhez fűződő pedagógiai módszer, mellyel a kortárs képzőművészet szellemiségét sikerült belevinni ebbe a nemrég még kézműiparnak tekintett ágazatba.
  Az textilakadémia munkáiból összeállított kiállítás megnyitója október 1-én, 16.00 órakor kerül megrendezésre a Lengyel Intézetben.
  
  Kreatimm Design elvitelre! Végre nemcsak gyönyörködhetünk, de ha tetszik, haza is vihetjük a kortárs design tárgyakat. A Design Hét első hétvégéjén, október 2-án, az Iparművészeti Múzeumban megrendezésre kerülő Kreatimm az UNPOLISHED kortárs lengyel design című kiállításhoz kapcsolódik. Magyar tervezők mellett Lengyelországból több desisgner is részt vesz a vásáron, személyesen vagy munkái révén.
  
  Kiskakas4 - animációs filmnapok a Design Hét keretében. Október 7-én a Kino moziban lengyel animációs műhelyek, lengyel stúdiók és független alkotók, a Krakkói Képzőművészeti Akadémia legendás Animáció Tanszéke vendégeskedik majd, a MOME animációs és az ELTE filmtudós hallgatóival egyetemben.
  The Budapest Design Meetup A tavalyi nagy sikerű Design Hét Special Meetup folytatásaként a szervezők idén új helyszínnel, a Gödör Klub előadótermében, finn és lengyel vendégelőadókkal, valamint a friss magyar élvonallal készülnek. Az október 2-án 18:00-21:00 óra között megrendezésre kerülő közvetlen, baráti hangulatú esten minden előadó nyolc percnyi vetített prezentációval mutatkozik be, ezt követően pedig kérdezz-felelek keretében lehet vitázni, beszélgetni, majd az estét záró bulin mulatni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 evile    kispál attila    weedeater    unisonic    pogues    keith caputo    abbath    fatal error    rém hangosan és irtó közel    wrath    bermuda rock band    suicide silence    moratorium    heights    queen    volt 2001    bruital orgasme    dark vibes    bálint bence    eros ramazzotti    idris elba    j. j. abrams    paul di´anno    todd phillips    judie jay  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!