hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2011. augusztus 31. szerda   05:08
nincsen hozzászólás

szerző: Sőrés Zsolt
JHP Art-Errorist (D) & Zsolt Sőrés AHAD (H) Duo + Theme (GB/PL) és vendégei
2011. szeptember 5. (hétfő), 20h, Merlin Színház

  Este folyamán - Experiemental / Psychedelic / Industrial / Drone / Folk / Impro / Noise / Rock: 2 koncert 1 este 1 jeggyel!
  
  Program:
  
  Theme
(Richard Johnson, Stuart Carter, Olga Drenda, Ania Werner audiovizuális koncert vendégekkel / Audiovisual Concert with Guests: Zsolt Varga, AHAD)
  
  Jean-Hervé Péron Art-Errorist And Zsolt Sőrés AHAD Duo
  
  Jean-Hervé Péron 1949-ben Casablancában született, Cherbourgban nőtt fel és Hamburgban virágzott ki. Szereti a szerelmes dalokat. Láncfűrészen játszik. A Faust és az art-Erroristegyüttesek alapítója. Együttműködések: Amon Guru, Nurse With Wound, Sonic Youth, Chris Cutler, Tony Conrad, Slapp Happy stb. Az Art-Errorist Avantgárd Fesztivál alapítója Schiphorstban (Németország). A legendásFaust együttes 1971-ben alakult Wümme vidéki környezetében. Hamarosan a Faust lett az egyik legfontosabb képviselője - a nemzetközi elismerést ún. „krautrockként” kivívó - műfajnak. „Nem létezik mítikusabb együttes, mint a Faust” - írja Julian Cope „Krautrocksampler” című könyvében, amely részletesen beszámol arról a kulcsfontosságú hatásról, amelyet a német zenekar gyakorolt az ambient, az art rock, az experimentális, zörej, pszichedelikus és indusztriális zenei textúrák kifejlődésére. A Faustés Jean-Hervé Péron zenéje folyamatosan, mind a mai napig különösen inspiratív és zavarba ejtő a művészek és a közönség számára. Zenekaraival több tucat albumot jelentetett meg az elmúlt negyven évben. A világ számos új zenei fesztiválján fellépett.
  
  ART- erorrist
  
  Theme (GB/PL)
  
  A Theme lényegében a Stuart Carter és Richard Johnson között 1997 óta zajló együttműködésekre vonatkozó munkaelnevezés. Olga Drenda 2009-ben csatlakozott az együtteshez. Ania Werner pedig jelenleg az élő koncerteken látható filmvetítéseivel dolgozik együtt a Theme-el. A Theme a számtalan ellentétes elem asszemblázsához vagy dekonstrukciójához mindvégig elkötelezett maradt. Talált hangok és improvizatív zenei részek találkoznak a keleti zenével (amelyet részben Stuart Carter egyik indiai tartózkodása inspirált), ahol metronóm ritmusok teszik részben elvishelhetővé az igézet elbűvölő állapotait - elektroakusztikus technikák, konkrét zene, drone-ok rétegei, intersztelláris rockzenei utazás, régi és új elektronikák, vokális hangok, fém ütőhangszerek és a „dal” ideájának kényszerzubbonya önnön tradicionális mivoltában. A „soha ne maradjon mozdulatlan vagy egy ötletben lerögzített” elképzelése e zenei program szerves részét képezi; amelynek háttere az irodalom, a film, a filozófia, az írás, a nyers pszichológia, a tapasztalat, az utazás és a kísérlet, s amelyet a zene tükröz megfelelően.
  
  Theme
  
  Sőrés Zsolt Ahad (H)
  
  1969-ben született Budapesten. Mélyhegedűs, elektroakusztikus improvizátor, zörejzenész, konceptuális művész. Jelenleg működő együttesei: trió Franz Hautzingerrel és Isabelle Duthoittal, trió Márkos Alberttel és Lawrence Williamsszel, I Belong to the Band (Adam Bohmannal, Oli Mayne-nel és Jean-Michel Van Schouwburggal), duó Christian Skjřdttel, duó Kazuhisa Uchihashival, Spiritus Noister,Lektrónia című multimédiás projekt, Don´t Eat Group stb. 2008-tól a Relatív (Át)Hallások Nemzetközi Független Kortárs Zenei Találkozó művészeti vezetője az Artus Stúdióban, Budapesten. Az alábbi kötetek magyar kiadásának szerkesztője volt: Jozef Cseres: Zenei szimulákrumok; Michael Nyman: Kísérleti zene. Cage és utókora;Edwin Prévost: Nincsen ártatlan hang. AMM és az önfelfedezés gyakorlata. Metazenei Narratívák. 2008-ban Ahad Az autonómia új esélyei címmel Peter Lamborn Wilson /Hakim Bey és más ontológiai anarchisták írásaiból szerkesztett kötetet. 2009-től a kultikus horror-underground-szürrealista filmrendező,Andrej Iszkanov (Habarovszk, Orosz Távol-Kelet) egyik munkatársa.
  
  AHAD
  
  Vendégünk / Our Guest:
  
  Varga Zsolt (H)
  
  Zenész, zeneszerző, mozgásművész. Érdeklődése főleg az imrovizatív zenére irányul. Eredeti hangszere a szaxofon, de emellett használ számos egyéb akusztikus és elektronikus hangszert, tárgyat. Az utóbbi években a koreográfus, táncos Ladjánszki Márta állandó munka- és alkotótársa. Tagja az elektroakusztikus zenét játszó Desert Chaoszenekarnak, valamint Magyarország egyetlen és legjobb vidéki-jazz-t művelő Tripp and Trop (ex-Mc Ribbentropp) bigband-nek.
  
  Előfoglalás: kovacs.andrea@merlinszinhaz.hu
  
  Jegypénztár: a helyszínen 1 órával kezdés előtt
  Jegyek: 1000 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 d.o.c.    antonio carlos jobim    negura bunget    dj mike reem    kobalov    textures    yonderboi    csihar    necropolis    párterápia    the amity affliction    faithless    flynn    mission: impossible ghost protocol    linkin park    billy talent    hard charger    mentor    fesztivál    mech    karen carroll    made of hate    magyar atom    pancser police    pete doherty  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!