hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. június 20. péntek   11:32
nincsen hozzászólás

szerző: Bmc
Marduk (SWE), Immolation (USA), Malevolent Creation (USA), Sear Bliss, Negura Bunget (ROM)
2003 április 26, Mega Pub

  Negura Bunget, Sear Bliss

  A fergetegesre sikeredett Cannibal Corpse buli után még jóformán pihenni sem volt idő, mert már is itt volt a következő szintén pazar felállású fesztivál! S ezzel még nincs vége, mert május 2-án volt a Gothica fesztivál III.része, rá egy hétre Hódmezővásárhelyen az Észak balkáni mészárlás II. felvonása, majd május 13-án, immár hatodszorra jelentkezett a Christraping Festival két ausztrál, egy svéd, egy szerb, s magyar részről az Ahriman, Neochrome, Frost, és a Korog részvételével a gödöllői Trafóból. Ezután pedig, a Vader volt megtekinthető Pécsett. De ne szaladjunk ennyire előre, maradjunk az aktuális eseménynél (csak kicsit elragadott a hév!).
  
  Az estét a Romániából érkező Negura Bunget nyitotta, egy közel fél órás feelinges blackmetal muzsikával. Zenéjük régebbi stílusú blackmetalként tudható be, megfűszerezve ezt egy csipet érdekes csak rájuk jellemző atmoszférával. Zenéjük minőségét jól példázza hogy a mostanában egyre nagyobb bandákat magába foglaló Code 666 kiadó áll mögöttük! Már kijárt nekik az itthoni siker is, mert az eddigi hazai bulijaikon összesen tized annyi ember nem volt, mint ezen az estén. Bár én inkább egy hazai zenekarnak adtam volna a lehetőséget, de mindegy.
  
  Ezután következett hazánk egyik legnépszerűbb (már a Bravoban is!!!) blackmetalnak mondott zenekara a szombathelyi Sear Bliss. Hangzásuk az egész estén a leggyengébb volt, de a közönség így is beindult rájuk, s a végén még a sláger 1100 years ago című (mostanra már csak Oh my lord) slágerüket is elnyomták.

  Immolation, Marduk

  A külhoni repertoárt az amerikai Malevolent Creation nyitotta. A show nagy részét az új Will to kill című anyag adta. A hangzás még itt sem volt a legjobb, de azért rossznak sem mondható Az új énekes hangjában egy kis HC ízt éreztem. Ahhoz képest, hogy albumon mennyire jó, élőben meg sem közelítette! De azért kicsit kárpótolt, hogy játszották a Kill zone-t!
  
  Őket követte a szintén az államokból érkező Immolation! A hangzás ekkorra már tökéletes lett. Iszonyatosan feszesen szólt minden, a koncert tökéletes volt. Körülbelül 3-4 héttel korábban volt szerencsém őket látni élőben, de annál is nagyságrendekkel jobbat alkottak! Tényleg nem tudok semmi negatívumot megemlíteni.
  
  Nem telt bele húsz perc s már kezdődött is a Marduk! Szerintem egy jó ideig nem fogják elfelejteni ezt a bulit, mert a közönség végig borzasztó aktív volt.
  Az összes albumról vegyesen játszottak, mint például a Wolves, Panzer division Marduk, Infernal eternal, vagy mint az új album címadó dala a World Funeral.
  A hangzás ekkorra már jó volt, s az új dobos is jól mutatkozott be (gyorsabb volt, mint az elődje Fredrik, ami azért szép teljesítmény). Ami viszont negatívumnak róható fel az Legion hangja. Bár mondta is, hogy beteg volt és nem volt hangja, de ez erre az estére sem jött teljesen rendbe. Valami olyan rekedtes éneklős kántálást produkált mintha Lemmy (Motör Head) károgni próbált volna! De ezt leszámítva korrekt volt minden. Legionnak annyira bejött a buli hogy többször közönségszörfölt, ami nem igazán a szokása. Egy óra után visszajöttek, immáron mindenki félmeztelenül, két szám ráadás utána egy kis basszushúr tépés, majd teljesen „vidáman” mindenki haza. Mindent összevéve egy jó koncertélménnyel lehettünk gazdagabbak, reméljük lesz még folytatás!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Negative Art

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 death to all    james newton howard    rózsakő    xentrix    caliban    demoscene    shinedown    symphorce    almanac    pro-pain    royal republic    vhk    gasometer    lady gaga    dolor    charlie st. cloud    finntroll    rock of ages    deicide    falka    hupikék törpikék    beyond the bridge    simpsons    darkrise    the pills  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!