hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [program]  2011. július 13. szerda   04:53
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Stand-up & Dance duplán: kezdőknek és haladóknak
2011.július 16. Kobuci kert - Budapest

  A múlt hónapban Janklovics Pétert és a Satöbbi zenekart bíztatta a jókedvű tömeg a Kobuci Kertben, hogy Énekeljé!Énekeljé!. A közönségnek pedig mindig igaza van, énekeltek. Mindenki a saját stílusában húzta a talpalávalót, Péter ismert zenészek-, a Satöbbi zenekar pedig a saját bőrébe bújva. A hangulatos este egy remek bulival zárult, azóta viszont beköszöntött a nyár.
  
  A fesztiválok és a végtelen, áttáncolt éjszakák időszaka elkezdődött, és egy sima buli már nem elég, több kell. Rajtunk semmi nem múlik, emeljük a tétet, ezért július 16-án duplázunk. Két humorista, két zenekar egy este a Kobuci Kertben! Bács Miklós és Hajdú Balázs alapozzák meg a hangulatot, nem hivatalos világrekord-kísérletükben igyekeznek minél több sört elporlasztatni a közönség tagjaival szájon át, röhögésből kifolyólag. A két humoristát zenekarok követik, előbb a Csibor, majd a Malacka és a tahó. Szóljon az ének, porladjon a sör, induljon a tánc és lázasodjon a rekeszizom!
  
  Az est fellépői mindenféle logikát nélkülöző sorrendben:
  
  Bács Miklós, a magyar humor Petrocellije. A gyakorló ügyvédként dolgozik saját irodája élén, mellette pedig 2007 óta koptatja a Dumaszínház színpadát. Véleménye és tapasztalata szerint a jog és a humor kiválóan megférnek egymás mellett, hiszen az előadásokon mindenkinek joga van nevetni. A tárgyalóteremben is, csak ott nem mindig érdemes. Rendszeres fellépője a Comedy Central bemutatja című tévéműsornak, és bemutatkozott már a Showder Klubban is. Kísérletező alkat, abszurditások és a zene nagy barátja, utóbbit különböző hangszerek segítségével űzi is. Fontos szerepe van a Dumakoncertek sikerében. A Stand-up & Dance egyik kitalálója, ötletembere, motorja.
  
  Hajdú Balázs, a szentesi humormaffia legfiatalabb tagja. A férfi, aki az alternatív extrém sportok megszállottja: dolgozott tőzsdei kereskedőként, és az MLSZ-ben, de járt a Buddhista Egyetemre is. Rossz nyelvek szerint élő példa arra, mi az eredménye, ha az ember nyugtatóra iszik töményet. Ezt ő tagadja, de az kétségtelen, hogy a lassú, megfontolt, elgondolkodó beszédstílus védjegyévé vált. A zenéhez való kötődésének bizonyítékaként szerepelt a Tankcsapda: Mindig péntek című számának videoklipjében. A Comedy Central bemutatja és a Showder Klub révén a tévéből is ismerős, az elmúlt négy évben a Dumaszínház társulatának állandó tagja.
  
  A Csibor zenekar tagjai 2010-ben váltak együttessé, amikor a ska-, folk-, swing-, alter-, és punkzenészek úgy döntöttek, közösen folytatják a zenélést. Szinte adta magát, hogy beatzenét fognak játszani hegedűvel és fuvolával megbolondítva. A sikerre ítélt formáció rövid, de tartalmas fennállása alatt klubokban, fesztiválokon, rádiókban volt hallható, sőt a Pláza Rádió jóvoltából rengeteg bevásárlóközpontban is felcsendülnek a nótáik. Koncertjeiken az utcaszínház és a stand up comedy keveredik a zenével, éppen ezért a Stand-up & Dance színpad szinte hazai pálya lesz számukra.
  
  A zenekar tagjai: Bence Boglárka (hegedű), Várkonyi Mária (fuvola), Horváth Mátyás (basszusgitár), Molnár Gergely (dob), Tamás László (gitár), Zubreczki Dávid (ének).
  
  A Malacka és a tahó Magyarország egyetlen szalonnazenekara, ahogy magukat elnevezték idén lett tizenöt éves. Az eltelt idő alatt számtalan tagok felvonultató zenekart gyakran nevezik a a magyar zenei élet legvidámabb szereplőjének, köszönhetően szatirikus, kritikus hangvételű szövegeiknek, eklektikus zenei világuknak melyben a ska, a funky és a különböző világzenék hatásai keverednek -, és a humorra épülő, remek hangulatú koncertjeiknek. Nem csupán a zenekar egykori tagjait lehetetlen összeszámolni, hanem azt is, hol és kikkel játszottak már együtt. Ők készítették a Buhera Mártix című film zenéjét is. A Malacka és a tahó 2006-ban döntőig jutott a Magyar Rádió Humorfesztiválján.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 xandria    hugo    dirty dogs    presidance: hungarythm    divine ascension    waking into nightmares    evil invaders    blaze bayley    throwdown    mátyás attila    la dispute    tonmi lillman    postumus    gods tower    status quo    raven    dirkschneider    atomic playboyz    diane kruger    municipal waste    mark wahlberg    heaven & hell    richie sambora    waking the cadaver    no omega  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!