hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2011. július 11. hétfő   04:50
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Hatebreed, Death By Stereo, The Last Charge
2011. június 27. Budapest - Dürer Kert

  Június nagyon erős hónap volt koncert szempontból, hiszen többek közt a Black Label Society-t, a Bring Me The Horizont, a Boysetsfire-t, a Suicide Silence-t, vagy éppen a Corrosion of Conformity-t is köszönthettük valamelyik klubban. Hogy melyik név kinek hol helyezkedik el a fontossági sorrendjében az persze nem egyértelmű, az viszont igen, hogy a Hatebreed budapesti látogatása az összes felsorolt zenekar rajongóinak felkelthette az érdeklődését.
  
  Persze akadt itt még más érdekesség is, mielőtt a Jamey Jasta vezette legendás banda színpadra lépett volna. Elsőként az itthon talán legismertebb hardcore formáció, a The Last Charge melegítette a közönséget. A zenekar nem csinált világmegváltó dolgokat, egyszerűen csak letoltak egy rövid, de kőkemény műsort, ami alatt nem nagyon kellett gondolkodni. Mivel a srácokat eddig kizárólag csak élőben hallottam, ezért a dalokban nem sok változatosságot vélek felfedezni, viszont a népszerűség őket igazolja.
  
  A Death By Stereo műsorát már jó előre nagyon vártam, mivel ez a csapat mesteri dalokat írt pályafutása során. Efrem Schultz és a többiek ráadásul csak ezen az állomáson játszhattak együtt a Hatebreeddel, ami miatt várható volt, hogy nagy fel lesznek tüzelve. Így is lett, hiszen egy baromira felpörgött DBS lépett a színpadra és csináltak egy szó szoros értelemben vett show-t. Efrem ki-be szaladgált a közönség soraiba, a többiek pedig pontosan tudták, hogy ilyen közönség előtt mennyire kell keményen viselkedni. Egy kicsit néha már túlzásnak is éreztem a srácok HC-s attitűdjét, mert ők azért egy valamivel lágyabb oldalukról is a jó arcukat szokták mutatni korábbi fellépéseik alkalmával. Ami rettenetesen rontott az összképen, az a hangzás gyatra mivolta, melynek köszönhetően néha csak a dal felénél sikerült felismerni, hogy éppen mi is szól. A gitárok rettenetesen eltűntek a háttérben, pedig a csapat legnagyobb bája pont az egyedi dallamvilágukban rejlik. A kb. 45 perc alatt sorban pörgették le az olyan dalokat, mint a Holding 60 Dollars On A Burning Bridge, Shh, Nosotros Controlamos Todo, It´ll Be Our Little Secret, Lookin Out for #1, Binge / Purge. Természetesen nem hiányzott a setlistből az Emo Holocaust sem, de nálam ez a dal merő rejtély. Nyilván képben vannak az emo zenék gyökereivel, ezért is érthetetlen miért kell efféle hatásvadász címmel operálni. Ezt a kis rossz szájízt mondjuk az I Sing For You című tétellel azért elég könnyen feledtetni tudták. Habár nem ezen az estén láttam a legjobb Death By Stereo koncertet, azért emlékezetes marad a negatívumai ellenére is.
  
  A Hatebreed első percétől kezdve egészen pontosan az Everyone Bleeds című nótával startolva valami félelmetes erővel szólt. Jamey Jasta-ék szépen végigmentek az összes lemezükön és eltoltak mindegyikről néhány dalt, a hatás kedvéért időben visszafelé haladva. Gyakorlatilag felsorolni sem lehetne fejből minden elhangzott tracket, de a teljesség igénye nélkül volt Straight To Your Face, Doomsayer, Beholder of Justice trió, majd A Call For Blood, Proven, Youre Never Alone hármas, később pedig a Before Dishonor, Empty Promises, Burn The Lies, Last Breath négyes kezdte atomjaira bontani a Dürer Kert falait. A végén elnyomott Destroy Everything, Live For This, I Will Be Heard szentháromság pedig kétség kívül egy jóleső gyomrossal ért fel.
  Mivel személy szerint korábban csak a megboldogult Sportszigeten láttam a Hatebreedet élőben, ezért ez a mostani fellépésük egy úthenger erejével ment át rajtam. Ennyi breakdown, amit ez a csapat képes belepréselni a dalaiba úgy, hogy egyiknél sem toporgunk és nem nézegetjük az óránkat, csak a legjobbaktól lenyelhető. A Hatebreed pedig az, ahogy a közönség is minden dicséretet megérdemel. A moshpit és wall of death okosságok mellett szinte minden dalt hangosan üvöltött együtt a tömeg Jamey-vel, aki még egy biztonságit is nyugalomra intett, mikor a koncert vége felé már egy kicsit agresszíven lökdöste be a tömegbe a színpadra mászókat.
  Voltak, akik nem úszták meg kitört fog, vagy egyéb fájdalmas atrocitás nélkül az estét, de az is biztos, hogy azon az estén mindenki kapott egy képzeletbeli rúgást a tarkójára. Bízzunk benne, hogy lesz még alkalmunk átélni hasonlót, a Hatebreeddel!


Kulcsszavak:
  hatebreed      death by stereo      the last charge 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Skalar Music

 kapcsolódó cikkek: 

Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar

Limitált kiadású Hatebreed Shape Vinyl

Megjelent az új Hatebreed, itt egy szöveges videó

Hatebreed: jön az új album novemberben

Hatebreed: ők is sört adnak ki
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kapcsolódó fotók: 

Hatebreed (USA) - 2011. június 27. Dürer Kert
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rosa parks    machine head    ray charles    limp bizkit    behemoth    periphery    katona tamás    antonio banderas    barn burner    liberal youth    harlem gospel choir     sonny and his wild cows    képregény    grain    vince neil    deadly apples    aquincum    g.m.t.    at the drive-in    gorezone    serj tankian    protest the hero    zoolander 2    trigger the bloodshed    kiss of the dolls  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!