hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2011. július 12. kedd   05:10
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Sziget CityPass: ingyen fürdő, ingyen tömegközlekedés
2011. augusztus 10-15, Óbudai-sziget - Budapest

  Új szolgáltatással várja látogatóit idén a nemzetközi fesztiválpaletta egyik legkedveltebb eseménye, a Sziget Fesztivál. A magyar fővárost kettészelő Duna egy zöld szigetén, de mégis Budapest belvárosához közel lévő rendezvény látogatói mindössze 7000 Ft-ért (vagy 25 euróért) vásárolhatnak egy 12 napon át érvényes Citypass-t, mellyel ingyen látogathatják Budapest varázslatos törökfürdőit, strandjait és térítésmentesen használhatják a város összes tömegközlekedési eszközét.
  
  A budapesti Sziget Fesztivál Európa szerte híres változatos programstruktúrájáról, a Duna szigetén lévő csodálatos környezetéről és egyedi hangulatáról. A Sziget Fesztivál a magyar fővárosban, a belvároshoz közel lévő szigeten várja látogatóit, immáron 19. alkalommal. Akik eddig ott jártak, sosem hagyták ki, hogy megnézzék Budapest gyönyörű városát, épített környezetét, történelmi emlékeit. A fesztivál látogatói körében a legnépszerűbbnek az egyéni - tömegközlekedéssel történő - városnéző kirándulások és a varázslatos budapesti fürdők és strandok látogatása bizonyultak. A magyar főváros megnézésére mindenképp érdemes időt szakítani, hiszen Budapest a világ egyik legszebb városa, és a fesztivál helyszínéről tömegközlekedési eszközökkel könnyen megközelíthetőek a nevezetességek. A legtöbb érdekesség 15-20 perc alatt elérhető, de a legtávolabbi látványosságok is maximum 1 órányira vannak a fesztiváltól. Budapest nemzetközileg is méltán híres, különleges összetételű gyógyvizeit 11 gyönyörű fürdő hasznosítja szerte a városban, vannak köztük a 19. század közepén épült klasszicista épületek és több XVI. századból származó törökfürdő is. A fürdőkhöz több helyen uszoda, gőzfürdő és strand is társul.
  
  A Sziget Fesztivál idén egy új szolgáltatást vezet be a Budapestre érkező fesztivál látogatók számára, akár elővételben, akár a rendezvény helyszínén egy olyan karszalagot ún. CITYPASS-t vásárolhatnak, amellyel ingyen látogathatók a fürdők és a strandok, sőt az érvényesség ideje alatt teljesen ingyenes a tömegközlekedési eszközök használata is. A CITYPASS mindössze 7000 Ft-ba (vagy 25 euróba) kerül és augusztus 5. és 17. között érvényes, illetve létezik 2 napra érvényes változata is, mely 2000 Ft-ba (8 EUR) kerül. Túl azon, hogy a tömegközlekedés ingyenes ezzel a lehetőséggel, a szervezők külön busz-, és hajójáratot is indítanak a CITYPASS-szal rendelkezők számára. Egyrészt hajójáratot üzemeltetnek, mely a fesztivál területéről a Duna partján lévő fürdőkhöz viszi el az érdeklődőket. Másrészt a rendezvény kezdetén és végén, a fesztivál helyszíne és a budapesti nemzetközi reptér, valamint a nemzetközi vonat pályaudvarok között, busz transzfer járatot indítanak, mely a CITYPASS-szal szintén ingyenes lesz. Sziget szervezői évek óta a budapesti belváros több pontjáról indítanak hajójáratot a fesztiválnak helyt adó szigetre és vissza. A CITYPASS-szal rendelkezők ezt a hajójáratot is ingyenesen vehetik igénybe. A CITYPASS nemcsak kényelmes, hanem rendkívül kedvezményes lehetőség is a fesztivál látogatók számára, hiszen ezzel a megoldással meglehetősen sokat spórolhatnak, ugyanis Budapesten egy napijegy a tömegközlekedési eszközökre kb. 1600 Ft-ba, míg egy fürdő, vagy strand belépő 2200-3300 Ft-ba kerül.
  
  A CITIPASS által kedvezményesen használható szolgáltatások még tovább bővülnek a fesztiválig, például számos budapesti turisztikai nevezetesség belépőjegyének árából kedvezményt kapnak, ezért érdemes a Sziget weboldalán a CITIPASS menü alatti tájékoztatót később is tanulmányozni.
  
  Teljes körű nyaralást ígér tehát a Sziget Fesztivál: napközben várost nézhetünk, vagy akár Budapest gyógyfürdőiben pihenhetjük ki az esti bulik fáradalmait, majd újra indul a buli, hiszen a Sziget idén is egy héten át, több mint 50 programhelyszínen, napi 200-250 programot kínál a műfajok széles változatosságával, koncertekkel, partykkal, utcaszínházzal és megannyi mással.
  
  További információkat a CITYPASS-ról itt találsz.
  
  A Sziget - Budapest CityPass megvásárolható online, akár a Sziget jeggyel együtt is.


Kulcsszavak:
  sziget 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget

 kapcsolódó előadók: 

Sziget Band

 kapcsolódó cikkek: 

Rockmaraton 2024

A Szigeten is fellép a Destroy Boys, új kislemezük a Shadow (I’m Breaking Down)

A Sziget Fesztiválra is be lehet kerülni a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutatóról

A Szigetelő Fesztivál segíti a bajba jutott Trafo Clubot

iLAND - a progresszív zenei sziget
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 purified in blood    one man army and the undead quartet    jürgen von knoblauch    irie maffia rock trio    iscream    gyémánt bálint    paddy & the rats    she wants revenge    sonata artica    harlem gospel choir     katzenjammer    wendigo    kassandra    chris martin    black veil brides    dave lombardo    eta    demoscene    black anvil    michael amott    beneath    lillian axe    irish    balaton    mantra  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!