hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2011. július 1. péntek   04:37
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Suicide Silence, Bleed From Within, After The Burial
2011. június 21., Budapest, Dürer kert

  A hazai metalcore/deathcore rajongó fiatalok el voltak kényeztetve júniusban, hiszen a Bring Me The Horizon után a Suicide Silence is tiszteletét tette budapesti színpadon. A kaliforniai brigád elő zenekarai jóval több érdekességet tartogattak, a djent riffekkel felvértezett metalcore-t játszó After The Burial mellett elvileg a stílus egyik legjobb képviselője lépett volna színpadra az All Shall Perish képében. Sajnos ők inkább a készülő új lemezüknek szenteltek nagyobb figyelmet, így a helyükre Skócia egyik deathcore reménysége, a Bleed From Within ugrott be.
  
  Az eredetinél szerényebb felhozatallal kényeztető koncertre így is nagy volt az érdeklődés, így a hosszas sorban állást követően éppen beértem az este abszolút fénypontjának ígéretét hordozó After The Burial-ra. A 2004-ben alakult minnesotai banda be is váltotta az ígéretet, a rendelkezésükre álló fél órában egy zseniális fellépést produkáltak. A Meshuggah által ihletett megtördelt riffek kegyetlen súllyal dörrentek meg Trent és Justin gitárjain, és végig lenyűgözőek voltak a hibátlan technikai tudással előadott nóták. Lerichard basszer és Dan dobos tökéletes alapot nyújtottak a pulzáló témáknak, amelyeket Anthony üvöltő énektémái tettek teljessé. A tökéletes hangzásképpel együtt pedig nem is lehetett fogást találni az olyan dalokon, mint a banda legjobbjának számító Rareform lemezről elhangzott Drifts, Cursing The Akhenaten és Aspiration. A már kevésbé sikerült tavalyi In Dreams-ről a My Frailty-t, a remek témákkal rendelkező Your Troubles Will Cease and Fortune Will Smile Upon You-t és a slágeres Pendulum-ot játszották, a debütlemez Forging A Future Self-ről pedig a Fingers Like Daggers került megidézésre. Örültem volna több játékidőnek ettől a zseniális bandától, de 30 percben is lezúzták a Dürer kert nagytermének közönségét.
  
  Az All Shall Perish helyére nem tudom milyen kvalitásai alapján kerülhetett a Bleed From Within, mert abszolút nem egy ligában játszik a két banda, az teljességgel bizonyos. A skót deathcore sihederek tavaly adták ki második albumukat Empire címmel, és ugyan nem merültem el eddigi munkásságukban, de amit itt produkáltak, az nagyon halovány volt. Buta tucat riffek tömkelege, harmatos előadásmód, erőlködő énekes, és büntetően hosszú játékidő tette kellemetlenné a teremben tartózkodást. Azért az énekes Scott számok közbeni skót akcentusa és piperkőc pózai mókásak voltak, de ez nem volt elég, hogy a teremből való távozás nélkül átvészeljem a 45 perces koncertjüket. Ha egyszer ezt a (zeneileg sok esetben megkérdőjelezhető érdemekkel bíró) stílust választották a srácok, akkor csakis intenzív színpadi attrakcióval tudnak érvényesülni, amely (több más faktorral egyetemben) innen hiányzott.
  
  A 2002-ben alakult kaliforniai Suicide Silence a deathcore stílus egyik legismertebb, legsikeresebb képviselője, bár tegyük hozzá, korántsem a legizgalmasabb (elég megemlíteni a Whitechapel-t). A Mitch vokalista extrém hangszálkínzása és az intenzív előadás emelte őket ki a bandák tengeréből, és bár zeneileg nem tartom őket sokra, ez a koncert bebizonyította, hogy élőben bizony rendesen odacsapnak. Ehhez pedig szükség volt a brutálisan megdörrenő hangzásra. Lemezminőségben szólaltak meg a mélyre hangolt deathcore sújtások, átütő erővel és arányosan szólaltak meg a hangszerek. A koponyát roppantó izmos hangzás mellett a színpadi előadás vitte el a hátán a bulit. A srácok kirobbanó energiával tálalták a pőre riffeket és tufa breakdown-okat. A szénné tetovált Mitch élőben is hozta az extrém vokálokat, valamint (a Misery Index és Skinless pólókat viselő) Christopher és Mark gitárosok is vadul headbangelve tépték a húrokat. Tehát teljes intenzitással pusztított a banda a színpadon, amely a közönségre is hamar átragadt. Mondjuk nem ártana egymásra is figyelnie a (sok esetben az életkorukkal megegyező IQ-val) tomboló suhancoknak, mert több esetben láttam vérző orral távozó fiatalokat a moshpit-ből. Ettől függetlenül felhőtlen aprításnak lehettünk részesei, amelyet még egy (a közönség részéről rosszul ütemezett) wall of death is színesített. A koncert amúgy nem volt hosszú, ráadással együtt jó 45 percet volt a színpadon a Suicide Silence. Ilyen egyszerű zenéből persze nem is kell több játékidő, így volt hatásos a produkció. A 10 dalos setlistben a The Cleansing című debütről az Unanswered, a Bludgeoned To Death és a No Pity For A Coward hangzott el, a No Time To Bleed albumot a címadón kívül a Wake Up, a Lifted, a Smoke és a Disengage képviselte, a most megjelenő The Black Crown-ról pedig a You Only Live Once és a Fuck Everything képezte a program részét.
  
  Egy kifogástalan hangzással bíró koncertestnek lehettünk tanúi, ahol a kiváló After The Burial fellépés mellett élőben pozitívan csalódtam a Suicide Silence produkciójában. A kaliforniai deathcore brigád pedig október 22-én visszatér hazánkba a Never Say Die! turné főzenekaraként, így aki most elszalasztotta az intenzíven zúzó brigádot, annak ősszel érdemes lesz pótolnia.


Kulcsszavak:
  suicide silence     bleed from within     after the burial 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Suicide Silence myspace oldala

Az After The Burial myspace oldala

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Suicide Silence, Born of Osiris és LANDMVRSK a Live Nation kínálatában

4 év után új dal az After The Burial-tól

A Behemoth és a Bleed From Within lép fel az Amon Amarth előtt

A progresszív metal zenekar After The Burial kiadta első új zenéjét 4 év után

Suicide Silence a RockPart első bejelentett fellépője
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kapcsolódó fotók: 

Suicide Silence (USA) - 2011. október 22. Dürer Klub - Impericon Never Say Die! Tour 2011
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dave lombardo    a frankeinstein terv    catherine hardwicke    devil sold his soul    hihetetlen utazás    anaal nathrakh    aborted    gypo    niok alapítvány    esti    archer    grindrise fest vi    the casting out    twitching tongues    honey rock klub    kirk hammett    esti kornél    symphorce    hierophant    drawing    january jones    gesztelyi nagy judit    no omega    clubera    fuzzkeyone  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!