hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2011. június 28. kedd   15:13
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Boysetsfire, Letlive, Antillectual, Deez Nuts
2011. június 14 - Budapest, A38

  Amikor legutóbb, egészen pontosan negyedik alkalommal látogatott Budapestre a Boysetsfire legénysége, nem sokan gondoltuk volna, hogy lesz egy ötödik is. Leginkább azért, mert akkor már búcsúzott a legendás csapat és bizony nem biztos, hogy egy esetleg újjáalakulás mindenki számára szimpatikus lépésként jöhet le. Apróbb negatív hangoktól eltekintve viszont a Boysetsfire visszatérését virtuális örömujjongás kísérte, Nathan Gray-ék pedig most ismét élőben mutathatták meg, mi miatt aggatták rájuk a ´kultusz´ jelzőt a műfaj szerelmesei. Az estét egyébként a szenzációs show-val előrukkoló Letlive és a holland Antillectual nyitotta... volna, ha a Deez Nuts ráérős pillanata nem ugrik be erre a bulira is.
  
  De beugrott! Történt ugyanis, hogy a Bring Me The Horizonnal turnézó ausztrálok a zágrábi BMTH-buli elmaradásával nem a pihenést választották, hanem inkább beugrottak az A38-ra is pár szám erejéig, így egy nap alatt kétszer is elcsíphető volt a csapat Budapesten. Itt egy olyan öt szám erejéig melegítettek a másik három bandának, viszonylag könnyen emészthető, de azért eléggé erőteljes HC muzsikájuk élőben nem meglepő módon jobban működik, mint lemezen. Így aztán az Antillectualnak már kicsivel könnyebb dolga volt mint egyébként, pláne, hogy korai kezdésük ellenére már elég sokan összejöttek miattuk a hajó gyomrában. Dallamos punk muzsikájukkal valamiért ugyanazon az állásponton voltam, mint a Deez Nuts esetében. A hollandok összes lemezébe belehallgattam előzetesen, de a nóták élőben sokkal élvezhetőbben szólaltak meg, mint otthon a négy fal között. Egyébként nem egy klisés dallamvilágban mozog a trió, olykor egész elvont mozzanatokat is megvillantatok a nekik kiszabott szűk fél óra alatt.
  
  A Letlive koncertje viszont örök életre emlékezetes marad, de gondolom sokan vannak ezzel még így azok közül, akik szintén megnézték őket ezen az estén. Jason Aalon Butler személyében ugyanis egy ritkán látható őrült frontembert ismerhettünk meg. Ráadásul pszichopatákat megszégyenítő módon tudta változtatni viselkedését, ami azért még mindig inkább szórakoztató volt, mintsem sokkoló. Jason a koncert előtt nemsokkal még teljesen nyugodtan adta az interjút az M1 munkatársainak, majd ahogy színpadra lépett, elővette másik énjét. Többször, szinte vadállat módjára ugrott le a színpadról és próbált valamiféle reakciót kiváltani az egy helyben álló tömegből. Legtöbbünknél ez a reakció maximum a megdöbbenés volt, mert olyat még nem nagyon láthattunk egy koncerten, hogy valaki a backstage-ből kicipel egy szőnyeget, majd bevágja a közönség soraiba. De ládával a fejükön sem sokan szoktak énekelni, igaz az A38 belső szerkezetének megmászása már nem az ő találmánya volt. A csapat egyébként szinte csak a tavaly és emellett idén is - megjelent Fake History lemezről nyomatta a dallamosabbnál dallamosabb, ugyanakkor kellőképpen súlyos nótákat. Butler persze végig rendületlenül pörgött, egy kicsit még az egyik operatőrt is sikerült zavarba hozni, mikor felugrott hozzá dalolászni egy percre. Majd egyébként amilyen őrült pillanatokat éltünk át, ugyanilyen sebesen távozott is a társaság a színpadról. A látottak legfőbb konzekvenciája egyértelmű: szeptemberben, az Enter Sikari előtt ismét látni kell őket!
  
  Jelentős tömeg gyűlt össze a Boysetsfire kezdetére, akiktől ha nem is az előzőekben tapasztalt fejvesztett előadást, de egy remekbe szabott örömzenélést kaphattunk. Persze ha a Release The Dogs című nótával indítják az estét, akkor már eleve óriási előnyben vannak. Pláne, ha mindezt csakis a Boysetsfire életművének legnagyobb slágereivel fejelik meg: After the Eulogy, Rookie, Empire, Requiem vagy éppen egy Walk Astray. Nathan meg persze nem győzött hálálkodni, na meg a dalok közben ide-oda adogatni a mikrofont, hogy minden önkéntes legalább egy fél sornyit beleüvölthessen a mikrofonba. A közönség egyébként nem csak pozitív irányban tett ki magáért: nem egy embert kellett kisegíteni a teremből, mert a színpadról egyenesen padlóra landoltak stagediving közben. Kisebb csoda, hogy mindenki egyben megúszta az estét. Persze a tekinteteket inkább Nathanék vonzották, akik 15 év elteltével is képesek voltak ugyanakkora energiákat mozgósítani, mint pályájuk kezdetén. A ráncok és a kilók mit sem rontottak teljesítményükön, így a másfél órás buli végeztével alapból egy szavunk se lehetett volna, de a csapat úgy döntött még magasabbra emeli a tétet: a Handful of Redemption és a Falling Out Theme utolsó utáni pillanatban történő eljátszásával megkoronázták visszatérésüket.
  
  A koncerteket egyébként az A38 és az M1 közösen rögzítették is, így valószínűleg az egyik szombati esti Koncertek a hajón epizódban visszanézhetjük a fontosabb pillanatokat. Hogy a Boysetsfire-t mikor látjuk élőben újra, az még talány, de ahogy már említettem a Letlive-re csak szeptemberig kell várni. Az ismétlés/pótlás kötelező jellegű!


Kulcsszavak:
  boysetsfire      letlive      antillectual      deez nuts 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

A The Acacia Strain, a Deez Nuts és az UnityTX holnap az A38-n

Az ausztrál Deez Nuts ismét Budapesten

Pierce The Veil, letlive és Creeper a Dürerben

A Boysetsfire és a Shin hazai vendége a Gyilkos

Boysetsfire búcsú fellépés!

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 crystal fighters    testament    saoirse ronan    witchburner    ryan tedder    threat signal    ulver    dave mustaine    burzum    my small community    anvision    papp lászló aréna    constants    wasting light    -szeged    a kétballábas banda    arcok az efottrol    enochian theory    grand magus    stam1na    mortillery    mnemic    adimirion    vince neil    morningdeer  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!