hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2011. június 28. kedd   09:06
1 hozzászólás

szerző: Gréta
Long Play 33 1/3


  Ha jól vagyok értesülve, akkor május végén jelent meg saját kiadásban a lemezetek. Mit lehet erről a hanghordozóról tudnunk?
  
  Békei István (zenekarvezető énekes és gitáros): Egy 10 saját dalból álló első nagylemezünk, mely az utóbbi időkből egy átfogó képet ad a zenekarról. Sajnos jó néhány szám lemaradt róla, de ezt később pótolni fogjuk a következő lemezzel.:-)
  
  A lemezt bemutattátok a pesti közönségnek a hónap elején. Milyen volt a fogadtatás? Milyen hangulatban zajlott a lemezbemutató?
  
  Derecskei Zsolt (billentyű és ének): A koncert remek hangulatban zajlott, talán az eddigi legösszeszedettebb produkció volt szakmai szempontból. tömény másfél óra saját muzsikát sikerült prezentálni az ellátogatóknak. a közönség soraiban főleg olyanok voltak, akik a kezdetektől fogva figyelemmel kísérnek minket, de véltünk felfedezni új arcokat is. Egy nemzetközi promóter is felbukkant a koncert második felében, talán kerekedik valami az ismeretségből. A koncert kulcsmomentumainak megörökítéséről pedig egy profi fotós gondoskodott.
  
  Mikor és minek hatására kezdtetek el együtt zenélni?
  
  Békei István (zenekarvezető énekes és gitáros): A válasz a kérdéssel ellentétben nem ilyen egyszerű. Nem úgy alakult a zenekar, hogy volt 3 kisfiú: John, Paul és George (), aztán összedugták a fejüket, hogy most hová, merre (..) és a végén jött a negyedik kisfiú, Ringo és teljes lett a csapat. Itt is tagok jöttek mentek, mindegyikőjüknek megvolt és van a saját története. Kb. 2 év telt el, amíg a most működő formáció kialakult, fél tucat billentyűs próbálkozással és egyéb tagcserékkel. Úgy gondolom, hogy elsősorban a zene, az egymással való zenélés szeretete és a műfaj iránti tisztelet az, ami összeállította és összetartja a csapatot.
  
  A zenekar neve honnan ered?
  
  Békei István (zenekarvezető énekes és gitáros): A ´60-´70-es évek népszerű hanghordozójáról kapta a zenekar a nevét. A bakelit lemezről, melynek a nagylemez változata a Long Play és percenkénti fordulatszáma pedig 33 1/3. Ezzel akartunk stílusirányt mutatni azoknak is, akik nem ismerik a zenekar zenéjét.
  
  Miként jellemeznétek a zenéteket? Mire számítsanak azok, akik még nem ismernek titeket?
  
  Derecskei Zsolt (billentyű és ének): Nehéz a feladatunk, mert olyan zenét akarunk megszólaltatni, ami mai füllel nem tűnik ódivatúnak, mégis tartalmaz régi elemeket és érzéseket. Ebben nagy hasznunkra vannak azok a vintage hangszerek, amik a kor hangzásvilágában kulcsszerepet játszottak.
  
  Mi a célotok a zenéléssel?
  
  Békei István (zenekarvezető énekes és gitáros): Elsősorban a művészi önkifejezés megvalósítása. Persze az sem utolsó szempont, ha közönség soraiban boldogságtól csillogó szemeket fedezzük fel, amit a zenénk váltott ki. Ha pedig ehhez még hírnév is párosul...
  
  Véleményetek szerint van jövője a britpop-rock műfajnak?
  
  Békei István (zenekarvezető énekes és gitáros): Azt már tudjuk, hogy nagy múltja van és Igen, van jövője. Itt csak pár ismert nevet említenék és egyből tudja mindenki, miről van szó: Verve (bitter sweet symphony), Coldplay, Oasis, Killers, The Coral
  
  Kikkel szeretnétek együtt turnézni, ha lenne rá lehetőség?
  
  Derecskei Zsolt (billentyű és ének): Paul McCartney-val egy soha be nem teljesülő álom válhatna valóra, de Ken Hensley, Noel Gallagher, vagy a Killers sem lenne utolsó. De a realitásnál maradva egy elérhető cél lehet a legismertebb magyar brit pop bandával, a HS7-tel turnézni.
  
  Hol láthat titeket a tisztelt nagyérdemű?
  
  Békei István (zenekarvezető énekes és gitáros):
  Első sorban: Long Play
  33 1/3
, valamint: Facebook Illetve aktuális koncertjeinken:
   2011.06.28 21:00 Gödör Klub (Budapest V. Erzsébet tér) ingyenes belépés
   2011.07.13. 15.00 EFOTT U26 színpad (Szolnok)
   2011.07.29 21:00 Legends (Budapest V, Petőfi tér 3.) ingyenes belépés
   2011.08.27 20:00 Pótkulcs (Budapest VI. Csengery u. 65/b udvar) ingyenes belépés
  
  Milyen zenekarok voltak rátok hatással?
  
  Békei István (zenekarvezető énekes és gitáros): The Who, Verve, Goo Goo Dolls, Led Zeppelin, Deep Purple, Beatles és az egész 60-70-es évek.
  Derecskei Zsolt (billentyű és ének): A nagyöregek közül természetesen a Beatles, továbbá az AC/DC, Led Zeppelin, Gary Moore, Mezzoforte
  
  Mi a véleményetek a mai magyar underground zenekarokról?
  
  Halmavánszki Anita (LP manager és dalszövegíró): Jelenleg is rengeteg jó underground formáció, zenekar létezik és koncertezik Magyarországon, csakhogy néhányat említsek: Quimby, HS7, Moog, EZ Basic, az újra összeállt Hiperkarma, Vad Fruttik, 30Y, Kiscsillag...és sajnálatos módon a már nem aktív, de a leginkább meghatározó és nagyon sokak által még mai napig kedvelt a Kispál és a Borz. A hazai zenei élet még sokáig érezni fogja a maguk után hagyott űrt.
  
  Megéri e szerintetek lemezt kiadni vagy a mai világban már a letöltések korát éljük?
  
  Békei István (zenekarvezető énekes és gitáros): A digitális korszak beköszöntével, és a szélessávú kommunikációs technológiákkal a zeneterjesztő ipar gyökeresen megváltozott, ami magával hozza azt, hogy az élőzenei produkciók felértékelődnek. Csak akkor éri meg lemezt kiadni, ha egy nagy kiadó ott van a háttérben, de ez általában többnyire a kiadónak éri meg. Többek között a Long Play lemeze is ezért jelent meg szerzői kiadásban.
  
  Mit üzentek a leendő és a jelenlegi rajongóitoknak?
  
  Békei István (zenekarvezető énekes és gitáros): A jelenlegieknek azt üzennénk, hogy továbbra se csüggedjen a rajongásuk, mindig lesz olyan, amivel meg tudjuk őket lepni, ötleteink vannak bőven, csak idő kell a megvalósításukhoz, ami a nyári fesztiválszezon után rendelkezésre fog állni. Hamarosan egy újabb lemez anyagával szeretnénk jelentkezni. A leendő rajongóinknak azt üzennénk, hogy ez az általunk képviselt könnyű műfaj nagyon kényelmesen hallgatható és könnyen befogadható, kellemes időtöltés a hallgatása és a vele járó feeling magáért beszél (csak egyszer kell kipróbálni). Aki pedig egy kicsit érti is a szövegét, az meríthet erőt belőle a rohanó hétköznapok kavalkádjában.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 sandokina 2011. augusztus 11. 11:21  #1
Tehetségesnek tűnő együttes képét láttam a \"balatoni nyár\" c. tv műsorban. A vokális (beatles) hangzás magyar szöveggel sem lenne rossz, csak fel kellene fedezni. Sok szépen hangzó koncertet kivánok a zenekarnak.

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kontroll    i divine    within the ruins    rock    gazember lászló    k3    brooklyn decker    the ting tings    dimmu borgir    don gatto    coldplay    kesh    barack obama    steam engine    mz/x    sunnata    steve morse    babel sound    hall pass    tommy lee jones    rivers run dry    sc.art    zöld pardon    grave    vagy   

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!