hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2011. június 1. szerda   19:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Anaal Nathrakh, Limb For A Limb, Harvester
2011. május 25., Budapest, Dürer kert

  A nyári fesztiválszezon előtt az underground csemegékre kiéhezett közönség a brit színtér egyik érdekes képviselőjét, az elmebeteg black/grind muzsikát játszó Anaal Nathrakh-ot tekinthette meg a Dürer kert kistermében. Az extrém anál nadrág előtt pedig két honi zenekar, a Limb for a Limb és a Harvester szórakoztatta a közönséget.
  
  A Harvester bizony szó szerint vette a megjelentek szórakoztatását, poén-grind muzsikájuk 30 perce gyakorlatilag csak a nevettetésről szólt. Zeneileg nincs is mit írni a bandáról, itt nem az a lényeg, a(n)nál inkább a röhejes megnyilvánulások. Csala Bertalan vokalista vitte a prímet, a hibbant táncikálástól kezdve a földön fetrengésig mozgott az eszköztára, és a többiek sem maradtak ki az ökörködésből, még Ádám dobosnak is volt lehetősége közvetíteni a velős mondandóját a mikrofonba. Zajos, kásás hangzás, másfél perces poén nóták, röfögés, visítás, reszelés; körülbelül ennyiben lehet összegezni a látottakat és hallottakat.
  
  A Limb For A Limb már komolyabb formában prezentálja vérgőzös-műtős gore muzsikáját. A 2007-ben alakult zenekar a Haemorrhage és a korai Carcass munkásságát alapul véve trancsírozza a húrokat, ám ezúttal véres műtősruha nélkül aprították el az eddigi demókon megjelent nótáikat. A Dürer kert kistermének kedvezőtlen hangzásbeli körülményei, és a túlzottan komoly előadás miatt annyira nem volt izgalmas a koncert, inkább egy átlagos death/gore fellépésnek lehettünk tanúi.
  
  A brit Anaal Nathrakh-ra aztán szépen megtelt a kisterem, és izgatottan várta az extrém zenére kiéhezett közönség a hamarosan elszabaduló káoszt. Az 1999-ben alakult zenekar a black metalt grindcore-al, indusztriális elemekkel és dallamos énekkel is vegyítő alakulat, melynek műveiben valóban több ízben megcsillan a zsenialitás szikrája. Az idén hatodik nagylemezéhez érkező banda egyébként eredetileg stúdiós projektnek indult, 2005 óta azonban a két zenekari tag (Dave Hunt és Mick Kenney) három koncerteken kisegítő figurával kiegészülve már a színpadokon is hódít. A hódítás ezen az estén is sikerült, a jó kedélyű brit úriemberek ugyanis egyből megnyerték maguknak az összegyűlt fanatikus zajbarátokat. Beindult az eszeveszett cséplés és darálás, amely ugyan főleg a koncert első felében egy orbitális zajmasszában manifesztálódott, de később már az énekből és a továbbra is halkan zsizsegő gitárokból is lehetett hallani valamit a mindent elnyomó blastbeatek mellett. A zenei produkcióra nem lehetett panasz: Dave magabiztosan hozta az elmebeteg vokálokat (a dallamos éneket már kevésbé), Mick és Nog a szélvész gitártémákat, Paul a basszustémákat és Steve a fénysebességű dobcséplést. A forrongó hangulatra a közönség által generált moshpit és a folyamatosan a színpadra szabaduló nézők szolgáltak bizonyítékul. Dave-ék is nagyon örültek a szívélyes fogadtatásnak; a frontember nem győzött hálálkodni az aktív, lelkes részvételért. A hangulat akkor hágott a tetőfokára, amikor Dave felcsődítette a közönséget a színpadra, hogy a következő szám kezdésére egy huszáros rohammal vágtázzon le együtt a nép a keverőpult irányába. Nem semmi mutatvány volt, amelynek az elszakadó mikrofonzsinór látta kárát. A számlista változatos volt, a Passion című új album nótái (Volenti Non Fit Iniuria, Drug-Fucking Abomination, Paragon Pariah) mellett a 2009-es In The Constellation Of The Black Widow (More Of Fire Than Blood, The Lucifer Effect), a 2007-es Hell Is Empty And All The Devils Are Here (Der Hölle Rache Kocht In Meinem Herzen, The Final Absolution) és a 2006-os Eschaton (Bellum Omnium Contra Omnes) is megidézésre került. A korai érából pedig a Do Not Speak, Submission Is For The Weak, Pandemonic Hyperblast zúzásai csendültek fel.
  
  A hangzás fogyatékosságaitól eltekintve egy igazi underground örömünnepnek lehettünk tanúi, ahol vidáman megfért az öltönyben pogózó fiatalember mellett a metal pólóban feszítő ősrajongó is.


Kulcsszavak:
  anaal nathrakh     limb for a limb     harvester 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Az Anaal Nathrakh myspace oldala

Az Anaal Nathrakh Facebook oldala

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Brutal Assault 2012: újabb zenekarok

Cephalic Carnage, No Omega, Grieved, Harvester

Balta és jó nők – elkészült a Harvester új videója

Anaal Nathrakh, Limb For A Limb, Harvester

Anaal Nathrakh - készülőben az új anyag
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 prometheus    remorse    rocktogon    the last stand    benighted    amaranthe    borlai gergő    carach angren    butch vig    mortician    palov & mishkin    grape    thom yorke    suffocation    good charlotte    ghost of atlantis    between the buried and me    lowbau    karma to burn    twin cobra    peter berg    no turning back    david ellefson    primordial    balázs józsef tamás  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!