hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [háttér]  2011. május 30. hétfő   01:06
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Hoppá! – Itt a klip is!


  Hoppá! címmel jelent meg a Budapest Bár negyedik és a kritikusok szerint legérettebb lemeze, melynek bemutatója az A38 hajón lesz május 30-án és 31-én. S hogy ne kelljen addig várni, itt egy kis ízelítő, a Szilvafácska című kompozíció, Kollár Klemencz László dalfilmje, mely - mint megtudtuk - rendkívül családias körülmények között, kiváló gombáslecsó és remek szilvapálinka kíséretében készült.
  
  Május közepén sorban a negyedik nagylemezével jelentkezett az utóbbi évek egyik legeredetibb és legüdítőbb produkciója, a Budapest Bár. A merítés ezúttal igazán széles: Jávor Pál, Kabos Gyula, Harangozó Teri, a Hungária, a Beatles, a Doors, valamint többek között az Európa Kiadó ismert dalai vannak jelen az albumon.
  
  És elkészült már egy klip is, mely a változatos kínálatból a Bubamara budapestbáros változatára, a Lovasi András szövegével és által előadott Szilvafácska című dalra lett forgatva. Lovasi András szövege, előadásmódja és a Budapest Báros zene kellőképpen őrült maradt az eredeti dal szelleméhez, mégis egy más világba vitte el, mint az eredeti macskajajos hangulat. A dalfilmet a Kistehén frontembere, aki természetesen a Budapest Bárban is énekel, Kollár Klemencz László készítette. Farkas Róbert, a Budapest Bár zenekarvezetője elmondta: A Szívemben bomba van óta nem volt klipünk, az új lemezhez mindenképpen akartunk, ehhez kértük fel Lacit, aki filmrendező és rutinos klipkészítő, nagyon jól tud hangulatokat teremteni a klipjeivel, ugyanakkor ismeri jól a zenekar tagjait, az énekeseket a mozdulataikat, az arcokat, a határaikat.
  
  A klip készítője az elkészült filmről így vall: olyan klipet képzeltem el, ami mindenképpen budapestbáros - tehát megjelenik benne a város (természetesen Budapest), urbánus, ugyanakkor egy nagyon jó népies, lagzis, mulatós hangulata van. Háttérben látjuk a nagyvárost, előtérben a feldíszített fát, a kettő között pedig a Budapest Bár az összes énekessel, zenésszel és a történések. A Budapest Bár is a legnagyobb természetességgel egyesíti a nagyvárosi miliőt és hagyományt, a báros hangulatokat, zenéket, valamint a népzenés vagy nótás világot, szóval ez egyáltalán nem egy erőltetett párosítás. Mindenképen olyan klipet akartunk, amelyikben az összes Budapest Bár szereplő részt vesz, és egy bulis napnak a hangulatát rögzítettük.” tudtuk meg Kollár-Klemencz Lászlótól.
  
  Intimus részleteket is megtudtunk a forgatásról. Robi elmesélte, hogy a klipforgatás egy nagyon vidám, családi ünnep is volt egyben. Farkas Misiék édasanyja, Rózsika főzött az egész stábra, első osztályú gulyásleves, székelykáposzta és gombáslecsó volt a menü avatott be a film gasztró-hátterébe. A mi lakásunkban volt a bázis, a hálószoba volt a sminkszoba és fodrászat,
  a próbaterem az öltöző, a nappali a menza, a gang pedig a bandázó hely. A dal szelleméhez méltóan pálinkázással zártuk a napot - ekkor választottuk ki azt a szilvapálinkát, amelyből az első Budapest Bár merchandise „tárgy” lesz, a Budapest Bár Szilvapálinka.
tudtuk meg a zenekarvezetőtől.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 noa rock    suhanj! alapítvány    borgia    absolved    napokon    kaltenecker    faces of suffering    venom    zoli band    jack of heart    grindrise    headbangers ball    lajkó félix    irepress    bejelit    backpackers’ spring    animations    rival sons    karácsony artúr    inevitable end    ingyenes    qotsa    bognár szilvi    wasting light    danny cavanagh  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!