hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2011. november 7. hétfő   05:50
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
UDO, Sevenfield, Ego Project
2011. november 14, Club 202

  Udo Dirkschneider mester kétségkívül a heavy metal egyik legnagyobb ikonja. Az Accept zenekarral ők fektették le az európai heavy metal alapjait, ´80-as évekbeli albumaik a stílus megkerülhetetlen gyöngyszemeinek számítanak. 1987-ben azonban Udo kilépett a bandából, és új csapatot alapított, UDO néven. A karcos hangú Herr Dirkschneider meg akarta tartani magát a heavy metal frontján, míg az Accept kicsit könnyedebb, progresszívabb elemeket kezdett beépíteni a zenéjébe. Az első UDO album, az Animal House ott folytatta, ahol az Accept-tel a Russian Roulette idején abbahagyták: hamisítatlan germán heavy metal.
  Az UDO korai éveiben átjáróházként működött, az énekes mellett folyamatosan cserélődtek a tagok. A csapat azonban megállás nélkül termelte az újabb nótákat, és a következő albumok, mint a Mean Machine, Faceless World, Timebomb szintén sikeresek lettek. Ekkor azonban valóra vált sokak álma: az Accept visszacsábította Udo Dirkschneider-t, és a zenekart újjáalakítva újabb lemezeket és turnékat terveztek. Az 1997-ig tartó időszakban születtek meg az Objection Overruled, Death Row, Predator című Accept albumok, amik bár tartalmaztak jó pillanatokat, de a heavy metal általános agóniájának időszakában és a ´90-es évek grunge mániájával kilátástalan helyzet alakult ki az Accept számára. Az újraegyesülés nem hozta meg a kívánt eredményt, így az Accept teljesen feloszlott, Udo pedig visszatért szólóbandája élére.
  
  Akármennyire is válságban volt a heavy metal, Udo-t mindez egy cseppet sem érdekelte, ő nem volt hajlandó behódolni a trendeknek, sőt gyakorlatilag többek között az ő nevéhez fűződik, hogy lélegeztetőgépszerűen életben tartotta a műfajt újabb és újabb albumaival. Az 1997-ben összehozott UDO már stabil felállást jelentett (Udo Dirkschneider ének, Stefan Kaufmann gitár, Jürgen Graf gitár, Fitty Wienhold basszusgitár, Stefan Schwarzmann dob), az akkori csapat nagyobb része még ma is a zenekar tagja.
  A következő UDO albumok, mint a Solid, No Limits, Holy, Man & Machine, Thunderball megtartották a jellegzetes stílust, de olykor rendhagyó, modernebb megoldások is felütötték a fejüket. 2004-ben újra megpróbálkoztak egy Accept újjáalakulós körrel, de csak egy turné erejéig sikerült ismét életet lehelni az anyazenekarba. Ekkor jutottak el Magyarországra, a Sziget fesztiválra is. Innentől Udo ismét a szólólemezeire koncentrált, folyamatosan szállította az újabb UDO albumokat, mint a Mission N°X, Mastercutor, Dominator, amelyek nagy meglepetéseket nem tartalmaztak, de UDO megbízható híveit kielégítették. Ekkortól stabilizálódott a mai felállás is (Udo Dirkschneider ének, Stefan Kaufmann gitár, Igor Gianola gitár, Fitty Wienhold basszusgitár, Francesco Jovino dob). A sok viszontagság után 2009-ben ismételten újjáalakult az Accept, ezúttal már Udo Dirkschneider nélkül. Udo a többszöri sikertelen kísérlet után nem bízott az újabb próbálkozásban, de mint utólag többször elmondta, igenis komolyan felvetődött az ő csatlakozása is, azonban ez esetben magának szerette volna megtartani az Accept nevet.
  
  Az Accept végül rácáfolt a kételkedésre, Blood Of The Nations címmel történetük egyik legerősebb albumát jelentették meg, az új tag, Mark Tornillo pedig sikerrel bebizonyította, hogy mind lemezen, mind élőben méltó Udo örökségére. Idén februárban ugyanitt a Club 202-ben bődületesen nagy koncertet adott az Accept. És mivel az újjáalakulás óta azért történnek oda-vissza szurkálódások Udo és Wolf Hoffmann részéről, legyünk őszinték az UDO-nak igen magasra lett állítva a léc. Dirkschneider-ék idén jöttek ki új albummal, ami a Rev Raptor nevet viseli, ennek promóciós körútja keretében jutott el hazánkba.
  A turnén a fiatal norvég csapat, a Sevenfield segíti az UDO-t, november 14-én fellép még az Ego Project, amely a Kalapács zenekarból ismert Beloberk testvérek projektje, Kiss Zoli énekével. Udo Dirkschneider tehát szintén a Club 202-ben mutathatja meg, képes-e fölékerekedni egykori bandájának. Akár sikerül megugrani a februári koncertélményt, akár nem, az biztos, hogy egy remek heavy metal bulival lesz gazdagabb minden résztvevő, ahol nem csak UDO szólónótáira, hanem az Accept korszak néhány klasszikusára ismételten tombolhatunk. Kezdés 19 órától, jegyek pedig elővételben 4500, helyszínen 5500 Ft-os árban kaphatók.


Kulcsszavak:
  u.d.o.     sevenfield     ego project 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 kapcsolódó cikkek: 

Március végén érkezik az U.D.O.

U.D.O., Existance

U.D.O.: lesz magyar állomása a 2022-es turnénak

U.D.O.: miért játszanak még mindig Accept nótákat, az ígéretek ellenére?

U.D.O., Red Partizan, Kiss Of The Dolls
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kapcsolódó fotók: 

U.D.O. (GER) 1 rész - 2011. november 14. Club 202

U.D.O. (GER) 2. rész - 2011. november 14. Club 202

Sevenfield (NO) - 2011. november 14. Club 202

Ego Project - 2011. november 14. Club 202
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 eros ramazotti    ugly kid joe    the last days of jesus    night demon    arany jános    filter    billy idol    pitt    jörg uken    jackass 3d    szarka gyula    last hope    octopoly    psycho mutants    demians    octahed    one reason to kiss    jimi hendrix    septic flesh    the gentle storm    erik sumo    sexepil    as december falls    megaagy    juliette lewis  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!