hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2011. május 31. kedd   03:00
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Volt 2011
2011. június 29 - július 02, Lővér Kemping - Sopron

  Programstruktúrájában és felépítésében is jelentősen megújul az idén immár nagykorú, 19. VOLT Fesztivál. Rengeteg világsztárt köszönthetünk majd idén Sopronban, így többek között a My Chemical Romance, a Thirty Seconds to Mars, Moby, a Pendulum, a Sum 41, a The Ting Tings, a Monster Magnet és még nagyon sokan mások megfordulnak június 29július 2. között a Lővér-kempingben. Nézzük kik lesznek idén a legnagyobbak a nagyok között.
  
  A Thirty Seconds To Mars az idei VOLT egyik leghangosabb sztárja lesz. A banda családi zenekarként 1998-ban indult Los Angelesben Jared bátyja, Shannon azóta is a gigászi dobarzenált uralja -, de négy évvel később már egy albumra kínálkozó erőteljes dalgyűjtemény birtokában voltak, a 2005-ös Beautiful Life pedig többszörs platina lemez lett, éás elindította a zenekarra azóta is zuduló díjesőt. Tavaly előtt jelent meg a Flood producerelésével felvett This Is War, amelyre 120 dalból válogatták ki a l2 legjobban sikerültet, köztük a Mars Army három újabb indulóját (Kings And Queens, Night Of The Hunter, Closer To The Edge).Miközben szenvedélyes viták folynak azzal kapcsolatban, hogy amit játszanak az progresszív rock, hard rock, post grunge vagy emo, a zenekar tovább építi a rock legfiatalabb hívőit is magába szippantó birodalmát. A romantikus fekete sereg vezetője a szívdöglesztő Jared Leto, aki annak ellenére minden idők egyik legkarizmatikusabb és legrejtélyesebb frontembere, hogy az egész élete a nyilvánosság előtt zajlik. Leto pályafutásának része néhány laza hollywoodi film-világsiker (Nagy Sándor, a hódító, Pánikszoba), de ennél sokkal fontosabb, hogy játszott a szubkultúra két örök hivatkozási pontjában: a Rekviem egy álomért heroinos hőse karrierje csúcspontja, de a Harcosok klubja sem lenne teljes Angel Face nélkül. Leto, a magukat sminkelő férfiak közül kétségkívül a legerőteljesebb pophős mára kiterjesztette hatalmát előbb a világra, majd a galaxison túli területekre is, az idei VOLT Fesztiválon pedig végre találkozhat követőinek eddig csak reménykedő tagjaival.
  
  Az emo-kultúra világméretű térnyerésével lettek népszerűek, ennek ellenére a My Chemical Romance sokkal többet ér bármelyik ütőér-, és zsebfelmetsző bandánál, ha tetszik erősebb, mint az összes emo-alakulat együttvéve. Gerard Way, a My Chemical Romance frontembere el is utasítja a zenekarára sütött emo-bélyeget, ami teljesen jogos, hiszen a népszerűségét tekintve a Linkin Parkkal, a Green Day-jel és a Placebo-val egy lapon említhető zenekar a goth és az alternatív rock, valamint a pop-punk és a post-hardcore ruhatárából is előszeretettel kölcsönöz jelmezeket. Ezeket a sokszínű stílusjegyeket magára aggatva a My Chemical Romance eklektikus rock zenét állít elő, amely lassan tíz éve láncolja magához a fiatalokat.
  
  Avril Lavigne ex-férje Steve Jocz dobossal 1996-ban alapította meg a kanadai Ajax-ban a Sum 41-t, amely a kétezres évek elején a Blink 182-val együtt az új punk generáció példaképévé vált. Deryck Whibley-ékat - kis túlzással - ma már a világ legbefolyásosabb punk vezérei (Offspring, Rise Against, Green Day) között tartják számon. A Sum 41 nemcsak hazája, hanem a világ tinédzsereinek egyik kedvenc punk bandájává nőtte ki magát. Idén nyáron a népszerű zenekar a legfrissebb, márciusban megjelenő új albumával, a Screeming Bloody Murderrel érkezik Soporonba.
  
  Mondták már rá, hogy csöndes lány, hívták már Mary-nek, Jolisa-nak, Jane-nek, volt aki a pokollal azonosította, rendre tévesen. Azt a csajt ugyanis, aki az utóbbi idők egyik legnagyobb indie-pop slágerét, a That´s Not My Name-et énekli, valójában Katie White-nak hívják. Katie White neve mellett még érdemes Jules De Martinoét is megjegyeznünk, hiszen ők ketten alkotják az egyik legígéretesebb brit indie zenekart, a lendületes gumi-gitárpoppal alternatív körökön túl is hódító The Ting Tingst. Négy év alatt a világ legnagyobb fesztiváljainak headlinerévé nőttek ki, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy két évvel ezelőtt óriási tömeg előtt léptek színpadra a Szigeten. Valószínűleg Sopronban sem lesz ez máskép.
  
  A hatalmas Monster Magnet élén egy olyan férfi áll, aki - bár múlnak az évek - változatlanul a nagy hengerűrtartalmú autók, a pökhendi és cinikus haverok, a csillogó bőrfelületek, a korbács és olyan hölgyek szerelmese, akik nagyjából azt az öltözéket viselik, amivel a jóisten áldotta meg őket. Dave Wyndorf, a MM-képregény gitáros-énekese természetesen csak hobbi-popkult hős, elsősorban zenész, a Monster Magnet vezére és olyan nagysikerű albumok szerzője, mint a Dopes To Infinity, a God Says No. Néhány év szünet után 2010-ben Mastermind című alkotásukkal tértek vissza a fémzene élvonalába, melyet a világhírű Rolling Stone magazin egy mindenkit elnyelő és dekadens pszicho-rock forgatagként írt le.
  
  Kicsoda a popzenében Richard Melville Hall, negyvenöt éves, szimplicista, környezetbarát gondolkodó, a Moby Dick című regény írójának ük-ük-ük-stb..unokája? És talán a legkönyebben kérdés: ki az a világhírű amerikai elektropop dj, akinek 1999-es Play című albumából több mint 10 millió példány kelt el világszerte, és aki olyan megaslágerekkel tölti tele szüntelenül a fejünket, mint a Why Does My Heart Feel So Bad, a Lift Me Up, vagy a Were Made Of Stars? Akár egyből, akár kettőből vagy háromból mindenki tudja, hogy a 2000-es évek egyik legsikeresebb popzenészéről, a világszerte milliókat rabul ejtő, a Play, a 18 és a Hotel album szerzőjéről, Mobyról van szó. Legutoljára két évvel ezelőtt járt nálunk az iTunes felhasználók kedvenc dance albumával, a Grammy-jelölésekkel is megpakolt Last Night-tal, és egy felejthetetlen pop show-val ejtette rabul a magyar közönséget a Balaton partján. Hősünk 2011-ben ezúttal a soproni VOLT Fesztivál közönségnek tart mentálhigiénés bemutatót az általa kifejlesztett és méltán népszerű elektro életmódról.
  
  Kaotikus breakbeat, rave és metál csapásaival a Gareth McGrillen és Rob Swire vezette Pendulum már a 2000-es évek eleje óta a világ egyik legnépszerűbb drum´n´bass zenekarának számít. A szintetikus szerelemben fogant drum´n´bass-alterelectro generáció meghatározó albuma a két évvel ezelőtt turnéra is vitt In Silico, melynek jelentősége csak a Nirvana alkotói telepátiában rokon In Utero albumához hasonlítható - persze, elektronikus vonalon. Az idei VOLT Fesztiválon a 2010-es Immersion albumával korábbi megasikerein is túllövő Pendulum egy frenetikus koncerttel győzi majd meg a magyar közönséget, hogy érdemes drum´n´bass alapú energiafelhasználásra építeni a mainstream elektronikus zenében az új évezred hajnalán.
  
  Benjamin Stanford ma már nemcsak egy a hihetetlen nézettségi mutatókkal rendelkező Youtube-sztárok közül. Ő a videómegosztók világán és a blogoszférán túl is nagy király, aki közönség kedvenc loopjaival bejárta mind az öt kontinest. A 2005 óta aktív, Európa nagyvárosaiban tartott utcai Ipod-, beatbox-, és effekt pedál performanszairól elhíresült előadó munkáit eddig több tíz millióan tekintették meg a világ első számú videómegosztóján, így egészen biztos, hogy a fellépésein többnyire partnere, Flower Fairy oldalán nyomuló előadó VOLT-os jelenésén is nagy tömeg fogja figyelemmel kísérni a Kila Mega Giga Tera dubstep akcióban is zsonglőrködő Dub FX egyedülálló és minden nézőt lebilincselő loop-fantáziáit. Mint tudjuk, a huszonhét éves előadó sosem egyedül érkezik drum´n´bass, hip-hop és dubstep elemekkel kevert bemutatóira, úgyhogy a VOLT közönsége idén is egy igazán látványos bulira készülhet fel júliusban a Lővérekben!
  
  A kultikus House Of Pain a kilencvenes évek hajnalán ébredt öntudatára, azóta pedig a Jump Around c. nótával örökre bevonultak a köztudatba. Idén nyáron a nyugalom megzavarása érdekében a HoP Sopronban tart erődemonstrációt. A kihagyhatatlan VOLT-os hip-hop találkozón a rajongók nemcsak a House of Pain visszatérését ünnepelhetik együtt a banda tagjaival, hanem ha hinni lehet a Boston utcáin keringő pletykáknak, akkor a Grammy-díjas Everlast vezetésével a Truth Crushed to Earth Shall Rise Again-t követő újabb nagy dobását is értékelhetik tizenöt fájdalmas év távlatából.
  
  Ez viszont még mindig nem a végleges program, hiszen a Volt lesz a hivatalos EU-elnökség záróbulija is. A nagyszabású és tartalmas programra az EU 27 tagállamából érkeznek fesztiválozók és művészek, ahol Európa Kemping és Európa Konyha is várja a résztvevőket. A VOLT első napján European Gipsy Rocks! címmel számos ország neves előadói lépnek fel, többek között Emir Kusturica és az Asian Dub Foundation.
  
  A fentieken kívül pedig még számos DJ és zenekar szórakoztatja majd a nagyérdeműt, így például: Paul Kalkbrenner, a Nouvelle Vague, a Primus, a Crookers és Dj Fresh. Hazai részről pedig a Quimby, a Tankcsapda, a Hiperkarma, a 30Y, a Kiscsillag, a Belga és még sokan mások, melyekről a VOLT fesztivál hivatalos oldalán tájékozódhattok.
  
  
  Napijegy
  
   Május 1-től június 17-ig: 8990 Ft (33 )
   Június 18-tól és a helyszínen: 9990 Ft (37 )
  
  Bérlet
  
   Május 1-től június 17-ig: 22 990 Ft (85 )
   Június 18-tól és a helyszínen: 25 000 Ft (93 )
  
  VOLT Fesztivál Heineken Balaton Sound kombinált bérlet
  
   Május 1-től június 17-ig: 49 000 Ft (181 )
   Június 18-tól és a VOLT Fesztivál helyszínén: 52 000 Ft (193 )
  
  VIP jegyek
  
   Bérlet: 35 000 Ft (130 )
   Napijegy: 15 000 Ft (56 )


Kulcsszavak:
  volt 2011 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VOLT Fesztivál

Online jegyrendelés

Fesztiváljegy.hu

 kapcsolódó cikkek: 

VOLT 2011

Töltsd le a VOLT-műsorfüzetet!

My Chemical Romance: Új kislemez, újabb izgalmak

VOLT 2011 térkép: Ismered a járást?

Volt 2011: erős kezdés!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting visszatér Budapestre: Legendás slágerek a Papp László Budapest Sportaréna színpadán!
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kistehén    millennium-trilógia    romanticbiodark    nicole holofcener    axe to fall    cro-mags    battle: los angeles    kopaszkutya    club ’68    refused    killswitch engage    dead and divine    skálmöld    the cult    the cribs    che sudaka    anselmo crew    wanderlust    spiritual beggars    bleed from within    delain    gaudi-nagy tamás    amputated    ignite    napalm death  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!