hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2011. május 5. csütörtök   04:50
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Space Is Called – Morgan „Spacek” Zarate (UK), Eric Lau (UK), Travel Agency live, Johnny Drama, Ozon, Vanis + Mr H
2011. május 13., csütörtök 22h, A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

  Belépő elővételben: 1000 Ft, a fellépés napján: 1500 Ft.
  
  Cadik és az A38 Hajó együttműködéséből már született egy sorozat ez volt a Real Your Nature, ami a tavalyi év egyik leginnovatívabb elektronikuszenei vállalkozása volt. Bár a Real Your Nature dicsősége teljében kimúlt, eljött az idő egy újabb sorozatra: ez a Space Is Called, ami ideológiamentesen és műfaji kötöttségek nélkül próbálja meg bemutatni a kortárs elsősorban európai elektronikus színtér irányzatait. A Space Is Called sorozatnyitóján a grime-mal és hiphoppal ötvözött future soul-é a főszerep: két londoni producer, a Spacekből ismert Morgan Zarate, illetve a soul-funk-downtempo-mágus Eric Lau mellett Cadik, Sabák Péter és Mango közös, műfaji kötöttségeken igencsak túlmutató live actje, a Travel Agency lép fel.
  
  Morgan Zarate zenéjére a mai napig a legtalálóbb kifejezés egykori, mára klasszikussá vált zenekara, a Spacek második lemezének címe: Vintage Hi-Fi. A kétezres évek elején kisebb soul-reneszánszot indított el a Spacek furcsa, füstös, elektronikával bőségesen átitatott, sötét hangulatú future soulja. A trió feloszlásával Morgan Zarate évekig tévéreklámokban és különböző mainstream soul- és r´n´b-produkciókban tékozolta produceri tehetségét, míg aztán tavaly összefutott Kode9-nal, a Hyperdub kiadó fejével, az új brit elektronika egyik prófétájával. A találkozásból barátság, a barátságból lemezszerződés lett, és Zarate valósággal újjászületett: szép ívű fejest ugrott a londoni undergroundba, és az idén júniusra ígért album első száma, a Hookid minden lehetséges elektronikus lista sztárja lett. Az egykori szép, nemes, évjáratos, csattogós soul-alapok nyomokban megmaradtak ugyan, de immár jó adag grime-mal, absztrakt hiphoppal, dubsteppel és természetesen a Zaratéra jellemző perfekcionista jövőhangzással kiegészülve.
  
  Valódi újrakezdés az egykori Morgan Spacek Hyperdubos karrierje, a brit zenei közbeszédet alapvetően meghatározó Fact magazin például új tehetségként mutatta be idén februárban, ami azért meglehetősen furcsa jelző egy jó tizenöt éve a pályán lévő producer-rókára. Annyi bizonyos, hogy Morgan Zarate zenei világa és küszöbön álló új lemeze az egyik legizgalmasabb és leginkább előremutató dolog, ami manapság Londonban történik.
  
  Sokat merített a soul-hagyományból a Kínából elszármazott, de már Nagy-Britanniában született Eric Lau is, egyáltalán nem véletlen, hogy 2008-as első lemeze, a New Territories a progresszív funk-soul első vonalas kiadójánál, az Ubiquitynél jelent meg. Ha Zarate zenéje future soul, akkor Laué igazi, gyönyörű retró: helyenként már-már kísértetiesen idézi az általa is sokat hivatkozott mester, Roy Ayers vibrafonos-fuvolás, iskolateremtő soul-hangzását. Mindehhez azért társul némi kortárs hiphop, belassult downtempo, elszállós űrhangzás, dzsesszfunk és a végtelen kísérletezés. Lau aránylag későn kezdett el zenélni, talán ennek is köszönhető az az elkötelezettség és gyermeki öröm, amivel az újabb és újabb hangzásokat, effekteket ötvözi a hetvenes évek-beli nagy soul-korszak elfeledett hangmintáival.
  
  Cadik, azaz Séfel Pál jó ideje a haza elektronikus színtér egyik leginnovatívabb kísérletezője, akinek tekintélyt parancsoló karrierje az Anima Sound Systemtől kezdve a legfrissebb kortárs zenei irányzatokig ível. A megfontoltan haladó, de annál kidologozottabb, briliánssá csiszolt anyagokkal előálló Membran projektből kinőtt Travel Agency produkció és lemez bemutatójára tavaly került sor az A38 Hajón. Ennek kapcsán állt össze az a háromtagú live act formáció, melynek másik két tagja nem más, mint a Másfélből vagy a Kamuból ismert basszusgitáros-billentyűs (nem mellesleg színész-zeneszerző-mindenes) Sabák Péter, azaz D. Stu, illetve a hazai hiphop egyik alapító atyja, a lemezjátszó-virtuóz DJ Mango. Vannak itt aktuális és kortárs elektronikus műfajok, a menetelős hiphoptól a wonkyn át a gyomorszorító basszusokkal megtámogatott dubstepig, de lényeg Cadik és társai zenei sokoldalúsága: igazi travel agency, nagyszabású társasutazás napjaink elektronikájának minden lehetséges zegzugában. A live act kulcseleme a Kiégő Izzók aprólékosan felépített, magávalragadó vizuálja, ami szerves része a produkciónak.
  
  A Space Is Called sorozat következő estjei az A38 Hajón:
  
  Africa HiTech - Mark Pritchard & Steve Spacek (UK), Shigeto (J)
  2011. június 16., csütörtök 23h
  
  Robot Koch (D) live, Herrmutt Lobby (B) live
  2011. július 23., szombat 22h
  
  Fulgeance (F) live, 1000names (BG) live
  2011. augusztus 27., szombat 23h



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A38 – Jegyvásárlás

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gyalázat    vodku    what we all come to need    debustrol    a day to remember    symphonica    rachel mcadams    aetrigan    good knives    man overboard    hugo    péterfy bori & love band    szex és new york 2.    instant    dead kennedys    szabad európa rádió    jaya the cat    cliff burton    vojnits    björk    tony allen    headbanger    hodor aura    krokus    tintin  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!