hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2011. május 2. hétfő   05:03
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Weedeater, Zoroaster, Haw, Our Existence Is Punishment
2011. április 25., Budapest, Tündérgyár

  A kellemes pihenéssel vagy éppen dolgos locsolással abszolvált húsvéthétfőt egy igazi mocsári sludge koncerttel vezethetett le minden súlyos muzsikát kedvelő rajongó. Az USA-ból származó Weedeater és a Zoroaster marcona zenéje mellett a hazai Haw és az Our Existence Is Punishment szolgáltatta a talpalávalót a Tündérgyár apró színpadán, amely underground buli épp olyan remek volt, mint amire előzetesen számítani lehetett.
  
  Az Our Existence Is Punishment a Nadir zenekar mellékhajtása, amely súlyos, világvége hangulatú doom metalt rejt. A 2007-ben alakult banda első nagylemeze nemrég jelent meg The Horrid Truth Still Untold címmel, így erről az anyagról hallhattunk dalokat a rendelkezésre álló szűk fél órában. A zord muzsika korrekt hangzással gördült elő a hangfalakból, és az ekkor még elég csekély számban jelen lévő néző elégedetten bólogatott a rideg doom riffekre. Vitya meggyőzően hörögte a sorokat, és a nyomasztó riffek is erőteljesen szólaltak meg Czetvitz Norbert gitárján. Az Our Existence Is Punishment a Nadirhoz hasonlóan egy minőségi hazai zenekar, bármikor szívesen látjuk őket a színpadon.
  
  A 2008-ban alakult Haw a stoner koncerteken rendszeresen felbukkanó, szívesen látott hazai vendég, akik nagyon feelingesen játsszák a fogós, jól felépített dalokban manifesztálódott stoner metal zenéjüket. Ezúttal is abszolút lelazul hangulatban zúzták el a műsorukat a srácok, a rakoncátlankodó mikrofonkábel sem tudta megakasztani a produkciójukat. A Stereochrist-ból ismerős Makó Dávid kiváló frontember, aki az énektémák meggyőző prezentálása mellett a számok közötti poénkodásokban is otthon van. Most is előkerült a bendzsós All Good All Fine, valamint a fogós One More Man Gone, és az ismerős nótákat heves bólogatással nyugtázta az egyre népesebbé váló közönség.
  
  Az amerikai Zoroaster foglalta el a színpadot, akik tavaly adták ki harmadik albumukat Matador címmel. A 2003-ban alakult atlantai trió jófajta sludge muzsikát tol, amelyet az intenzív fellépésükkel a jelenlévőkben is nyomatékosítottak. Az igazi szőrös, szakállas vadember kinézetű figurák nagy elánnal zúztak, főleg az izomból, látványosan csépelő Dan Scanlan dobos vonzotta a tekinteteket, valamint a basszusgitárjával életveszélyesen hadonászó Brent Anderson. Műsoruk főleg a Matador albumra épült, a koszos, brutális hangzás pedig rátett még egy lapáttal a hipnotikus, kicsit elvont hangulatú zenéjük erejére. Abszolút meggyőző volt a jó 40 perces koncertjük, bár a végére már kicsit monotonnak éreztem a nagyon hasonló riffekből és tempókból felépülő szerzeményeik lüktetését.
  
  Az észak-karolinai Weedeater-t 1998-ban alapította Dixie Dave Collins basszer/énekes a (nemrég újra turnézó) Buzzoven feloszlása után. Igazi bozontos, szőrös tökű sludge metalt játszik a fű (és alkohol) imádó trió, melynek legutóbbi állomása a JasonThe Dragon című idei nagylemez. Az idén nagylábujját kedvenc shotgunjával ellövő Dixie mester jó hangulatban tántorgott fel a színpadra, és az elfogyasztott alkoholmennyiségnek megfelelően hozta a kellően elmeháborodott előadását. Már eleve vigyorra görbül az ember szája az őszülő szakállú, kinézetében a fővárosi hajléktalanokat magasan verő ápolatlan figurán, hát még amikor keresztben álló szemekkel károgja/hörgi a nótákat és a hangfalak felé dőlve röfögteti a basszusgitárját. A szemeket vonzó Dixie mellett a nagydarab, érdekes raszta frizurával bíró Keith Kirkum is megérdemelte a figyelmet energikus dobolása révén, valamint Dave Sheperd is igazi feelinggel pengette a zsíros, ólomsúlyú riffeket gitárján. A hangzásra itt sem lehetett panasz, elemi erővel törtek utat fülünkbe a málházós és gyorsabb sludge témák egyaránt (a mikrofon időközönkénti kihagyása azért bosszantó volt). A megtelt teremben átéléssel fejet rázó tömeg is vette a lapot, remek hangulatú fellépésnek lehettünk részesei. A jó 50 perces koncerten a JasonThe Dragon dalai mellett (Mancoon, Homecoming, Turkey Warlock, címadó) természetesen régebbi nótákat is elővettek, különösen nagyot ütött például a God Luck And Good Speed, Wizard Fight kettős, a Weed Monkey, a Gimme Back My Bullets és a Monkey Junction. A középső ujjára húzott üres Jack Daniels-es üveggel búcsúzó Dixie tökéletes lezárást adott ennek az igazi bunkó sludge koncertnek, amely a maga tuskó egyszerűségében volt tökéletes.
  
  Bánhatja, aki a zúzós sludge buli helyett inkább otthon pihente ki a húsvét fáradalmait, mert mind a négy zenekar remek előadást nyújtott. A hangzás és a hangulat is a helyén volt, még több ilyen tróger, mocsárszagú sludge/stoner koncertestet a népnek!


Kulcsszavak:
  weedeater     zoroaster     haw     our existence is punishment 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Weedeater myspace oldala

A Zoroaster myspace oldala

 kapcsolódó helyszín: 

Tündérgyár - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Skalar Music

 kapcsolódó cikkek: 

A Hawthorne Heights egy különleges vonós verziót adott ki

A Skót bariton csillaga Hamish Hawk a Dürer kertbe látogat

Jonny Hawkins frontember megható videóüzenete

50 évesen elhunyt a Foo Fighters dobosa, Taylor Hawkins

Spirit Adrift, Sanhedrin, HAW
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 corey taylor    polod    deathcore    while heaven wept    william hurt    the pills    hajdu zsolt    christopher nolan    architect    dave mustaine    nagyúr    szeg    twin cobra    badacsony    thomas gundermann    wacken metal battle    joana amendoeira    mc verse    lehmann    starset    nucleanus    kaiser chiefs    illdisposed    house of pain    adimiron  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!