hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2011. május 3. kedd   02:02
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Sziget fókusz 2011-ben
2011. augusztus 10-15, Óbudai-sziget - Budapest

  A Sziget a nyugat-európai fiatalok legkedveltebb találkozóhelye, kulturális hidat képez Nyugat és Kelet között. A nagy nemzetközi sztárok valamint a legnépszerűbb és aktuális csapatok mellett 2011-ben közép-kelet-európai régió kulturális sokszínűségének bemutatására helyezünk különös hangsúlyt. mondta Szép Fruzsina, a Sziget programigazgatója a fesztivál sajtótájékoztatóján.
  A Sziget Közép-Kelet-Európa legnagyobb multikulturális eseménye és a közép-kelet-európai fókusz aktualitását adja az is, hogy az Európai Unión belül idén történik meg először, hogy két közép-kelet-európai tagállam adja egymásnak az uniós elnökségi stafétabotot.
  Fókuszban tehát idén a régiónk: egyrészt a 10. éves Roma Sátor programjával, másrészt új helyszínekkel, így az Európa Színpaddal és a Közép-Kelet-Európa Vurstlival.

  
  EURÓPA SZÍNPAD
  
  A Sziget új, szabadtéri színpadán Európa több országából érkeznek jobbnál jobb és hazájukban már nagy ismertségnek örvendő zenekarok. Biztosan fellép a Go Back To The Zoo Hollandiából, a Triggerfinger és a Wallace Vanborn Belgiumból, a Verdena Olaszországból, a Söhne Mannheims Németországból, az Ismo Alanko & Teho Finnországból, a For a Minor Reflection Izlandról, az Elvis Jackson Szlovéniából, a Puding Pani Elvisovej Szlovákiából, a Skyline Csehországból, a Gravity Co. Bulgáriából, a Francis International Airport Ausztriából és a The Mono Jacks Romániából.
  
  KÖZÉP-KELET-EURÓPAI VURSTLI
  
  Azok a fiatalok, akik szerte Európából, sőt azon túlról is érkeznek Budapestre, hogy egy nagy buli részesei legyenek, már olyan korban nőhettek fel, amikor Európa keleti vagy nyugati felén élni földrajzi adottság csupán. Nekik az a természetes, hogy nincsenek határok, hogy szabadon utazhatnak, tanulhatnak, barátkozhatnak. A Közép-Kelet-Európa Vurstli arra vállalkozik, hogy megmutassa nekik azt a világot és azt a mára egyre értelmetlenebbé és szürreálisabbá váló viszonyrendszert, amiben szüleik és nagyszüleik még mindennapjaikat élték.
  A Karzat Színház beavató színháza - Pál Kálmán rendezésében - cseh, lengyel, szlovák és szlovén vándortársulatok bevonásával a 60-as évek világát idézi meg egy államosított vidámpark keretei között. Az alkalmi társulat egész Közép-Kelet-Európa vásári mutatványosait, a szocializmusban röghöz kötött, beszabályozott, útjaiktól megfosztott utazó szabad lelkeit mutatja be. Vurstlijuk egy hatvanas évek nosztalgiájával átitatott időutazás.
  
  SZIGET PARADISE & LASSÚZÓS SÁTOR
  
  Ezen a helyszínen a szerelem és a boldogság kerül a középpontba.
  Az emberi kapcsolatok, a szeretet és a szenvedély testi és lelki vonatkozásai, kultúrtörténeti érdekességei mellett Lassúzós Sátor és szerelmes programok várják a helyszínre látogatókat.
  Sziget Paradise ünnepeld a szerelmet!
  
  KUZO
  
  Izgalmas, elgondolkodtató, vicces, valamint társadalmi kérdéseket feszegető képzőművészeti installációkat felvonultató KUltúrZÓna, európai és dél-amerikai művészek tolmácsolásában.
  
  HUNGARIKUM FALU
  
  2009-ben nagy sikerrel debütált a Szigeten a Magyarország ezerszínű népi kultúrájának értékeit bemutató helyszín, a Hungarikum Falu. 2011-ben harmadszor varázsoljuk a főváros közepére a magyar vidéket és annak hagyományait, szépségeit, páratlan értékeit. Idén a központi téma a szüret, aminek apropóján bor és pálinka túrára várunk mindenkit. Az érdeklődők nemcsak megkóstolhatják a badacsonyi, mecseki és mátrai hegyek levét, de végig követhetik annak születését a tőkétől a hordóig.
  A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum magyar kocsmatörténeti kiállítással, tájházak bemutatóival érkezik, foglalkozásaikon cserép és fa bortartókat készíthetnek az érdeklődők. A Magyar Pékek Fejedelmi Rendje is újra megnyitja hagyományos pékségét, ahol a tematikához igazodva minden nap más gyümölcsös pékáru készítését mutatják be. Napközben kézműves műhelyek, bemutatók és népi játéktér várja az érdeklődőket.
  Minden este más tájegység szüreti mulatságát idézzük fel; szekszárdi, somlói, villányi borvidékek táncaihoz húzzák majd a talpalávalót a mulatságok idei ügyeletes zenekarai, Pál István Szalonna és zenekara, a Poros és a Csürrentő Együttes.
  Vasárnap délelőtt ökumenikus bor- és pálinkaszenteléssel egybekötött istentiszteletet várja az érdeklődőket.
  
  ROMA SÁTOR 10 ÉVES A ROMA SÁTOR
  
  A Sziget egyik büszkesége az idén 10 éves helyszín, mely egy évtizede már a kelet-európai és a roma zenei kultúra sokszínűségét élteti, a tradicionálistól a modern műfajokig.
  Az idei programot az elmúlt tíz év kedvenceiből állt össze és megfűszerezve új ínyencségekkel is!
  2011-ben a Roma sátor 10. születésnapját többek között a következő fellépőkkel ünnepeljük együtt: Poros feat. Magyarpalatkai Banda (RO); Tekameli, a legendás perpignani rumba katalán zenekar (F); Besh o droM; Goulash Exotica DJ; Shutka Roma Rap (MK); Kal, szerb romnroll (SER); Amsterdam Klezmer Band (NL); Kanizsa Csillagai; Söndörgő feat. Baltazar Montanaro (F); Giani Lincan, cimbalom virtuóz (RO); Dj Tagada, a Balkan Beats francia házigazdája (F); Vojasa, egy új, pesti formáció a Romano Drom, a Nomada és a Khamoro zenészeiből; Dhoad Gypsies of Rajasthan (IND); Esma Redzepova, a cigány királynő (MK); GypsySoundSystem (CH), Técsői Banda (UKR); Parno Graszt; Traktorkestra (CH), Kumpanya Istanbul (TK), BerlinskiBeat (D) és DJ Robert Soko (D).


Kulcsszavak:
  sziget 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget

 kapcsolódó előadók: 

Sziget Band

 kapcsolódó cikkek: 

A Szigeten is fellép a Destroy Boys, új kislemezük a Shadow (I’m Breaking Down)

A Sziget Fesztiválra is be lehet kerülni a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutatóról

A Szigetelő Fesztivál segíti a bajba jutott Trafo Clubot

iLAND - a progresszív zenei sziget

Első nevek a 2023-as Sziget Fesztiválon- Billie Eilish, Florence + The Machine, Sam Fender...
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 szerelem    jon oliva    sőrés zsolt    pokolgép    blessthefall    shyamalan    dehumanized    gyöngyössy bence    keith richard    tátrai band    the gentle storm    volt 2013    destruction    skalar music hungary    radiohead    merlin    moog    corrections house    garbage    brad pitt    katie holmes    devin townsend    emancer    endiryah    kultúra  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!