hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2011. március 25. péntek   04:47
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Erik Truffaz 4tet (CH) In Between lemezbemutató az A38-on
2011. március 29., kedd 20h, A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

  Belépő elővételben: 3000 Ft, a koncert napján: 3500 Ft. Koncertjegy vacsorával, csak elővételben: 8000 Ft.
  SMS-kód: A38TRUF0329
  
  A kortárs nu jazz egyik legnagyobb alakja, a trombitás Erik Truffaz többször járt már az A38 Hajón, mindannyiszor óriási sikerrel. Ezúttal némiképp átalakult klasszikus felállású kvartettjével érkezik, hogy legutóbbi lemezét, a 2010 végén megjelent In Between című albumot mutassa be a magyar közönségnek. A koncertre elővételben vacsorajegy is váltható, aminek ára a svájci trombitás fellépése mellett egy remeknek ígérkező koncert előtti háromfogásos menüvacsorát is tartalmaz (részletek az előzetes végén végén).
  
  
  Erik Truffazrd , a francia-svájci trombitás majd´ tizenöt éve a nu jazz emblematikus alakja. Korai, erős Miles Davis-hatásokat mutató lemezei mgalapozták hírnevét és stílusát: Truffaz sokáig maga volt a megtestesült kortárs cool. Finom balladák, laza blues-alapok, felettük a jellegzetes hangszínű trombita visszafogott és ökonomikus futamai - hogy aztán később Truffaz kacérkodjon a lassú hiphoppal és a spoken worddel is. A dzsesszvilág egyik legnagyobb kiadójához, a Blue Note-hoz szerződve aztán Truffaz-t szárnyára kapta a világhír. Legutóbbi lemezein már erőteljesebben távolodik a Davis-hagyományoktól, egyre több elektromos-elektronikus elemet illesztve muzsikájába, d´n´b-, hiphop- és keleti zenei motívumokat használ, sőt, legújabb lemezinn kifejezetten popos irányba indult el. Budapesti fellépése az In Between című album bemutató turnéjának része.
  
  Bár Truffaz jellegzetes dzsessz-stílusa, játéka ezer közül felismerhető, rendkívül tág látókörű és sokoldalú művész. Repertoárján megtalálhatók klasszikus darabok (például Mozart művei), egy ideig a világhírű Orchestre de la Suisse Romande tagja is volt. 1990-től érdeklődése folyamatosan fordult a dzsessz felé, mindenekelőtt a már említett Miles Davis hatására. A kilencvenes évek első felében intenzíven turnézott, Montreaux-ben is többször lépett fel. Mint a nu jazz egyik emblematikus figurája, egyáltalán nem zárkózott el az oly divatos elektronikus hatásoktól sem, így alakulhatott ki évek során együttműködő partnereinek meglehetősen eklektikus névsora: Pierre Henrytól Alex Gopherig, Bugge Wesseltofttól a St. Germainig, Ed Harcourttól DJ Camig és Amon Tobinig. Több projektet is működtet egyszerre, ezúttal - az In Between lemezzel - a klasszikus kvartett van soron. Truffaz nagyszerű, kipróbált zenésztérsaival érkezik Budapestre: a kvartett tagsága lényegében 15 éve változatlan, tavaly annyi módosulás történt, hogy a billentyűs Patrick Müller helyét tavaly Benoît Corboz vette át. Ám ő sem új fiú a társaságban: 1997 óta dolgozik a kvartettel hangmérnökként. Velük tér tehát vissza Truffaz az A38 Hajóra, hogy korábbi koncertjei után ismét bebizonyítsa: zenészként, zeneszerzőként és előadóként jóval magasabbra teszi a lécet, mint hogy egyszerű Davis-utánzó legyen.
  
  A kvartett tagjai:
  Erik Truffaz: trombita
  Marcello Giuliani: basszusgitár
  Benoît Corboz: billentyűsök
  Marc Erbetta: ütősök
  
  Lemezek:
  In Between, 2010
  Benares, 2008
  Mexico, 2008
  Paris, 2008
  Arkhangelsk, 2007
  Saloua, 2005
  The Walk of the Giant Turtle, 2003
  Mantis, 2002
  Bending New Corners, 1999
  The Dawn, 1998
  Out of a Dream, 1997
  
  A szombathelyi Voler Mouche könnyed, finom dallamokkal teli, elszállós, álmodozós triphopja az európai popzenei paletta üde színfoltja. Az impressziókra épülő zene a gép és az ember együttműködése, a nu jazz, lounge, bossa-nova, trip-hop és más elektronikus zenei stílusok klasszikus és a kortárs zenékből táplálkozó ötvözetéből áll.
  
  Miski Ádám 2005-ben alapította meg elektronikus live-act formációját, ének-gitár-hegedű-szintetizátor/sampler hangszeres felállásban. Az addig jobbára live actként működő alkalmi csoport 2007-ben bővült állandó tagságú zenekarrá. Új szerzőtársak érkeztek Szarvas Péter gitáros és Bánovics Attila szövegíró személyében. 2008 augusztusában a Voler Mouche nagysikerű bemutatkozó koncertet adott a Savaria Történelmi Karneválon. 2008 novemberében új énekesnő, Korponay Zsófia, valamint Sávoly Péter dobos csatlakozott a zenekarhoz. 2009-ben a Hangfoglalás keretében országos turnéban vettek részt, majd Violet Rainbow című lemezük felvételeire vonultak stúdióba.
  
  A zenekar tagjai:
  Korponay Zsófi: ének
  Miski Ádám: billentyűs hangszerek, elektronika
  Szarvas Péter: elektromos gitár
  Scheer Milán: basszusgitár
  Sávoly Péter: dob
  
  A koncert része az A38 Hajó Zenére éhesen? - Koncert+Vacsora sorozatának. A koncert+vacsorajegyet vásárlók részére a fellépés előtt, 18:30-tól háromfogásos menüvacsorát biztosítunk az A38 Hajó első osztályú panorámaéttermében. Az A38 Hajó chefje, Vipler György által Erik Truffaz tiszteletére összeállított menü a következő:
  
  - Karfiolhab feketekaviár szósszal
  - Batyuban sült lazac bazsalikomos mártásban
  - Fehércsokoládékrém mandarinteával
  
  A koncert+vacsorajegy ára: 8000 Ft. Az összeg a menühöz fogyasztott italok árát nem tartalmazza.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A38 – Jegyvásárlás

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 irish    cate blachett    sanctuary    hentesek    simon roman - ének    iron man 2    u.d.o.    novarock    simple plan    wildbirds & peacedrums    fekete sereg    shia labaouf    ez basic    thor    nergal    diablo swing orchestra    csemer boglárka    slipknot    minimax    fókatelep    hall pass    tom waits    slaughter to prevail    brian de palma    the ghost inside  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!