hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. május 19. hétfő   17:20
nincsen hozzászólás

szerző: Podravka
International Metalcore Est
2003. április 18. Szombathely

  Rollin Wallowin, New Fight

  Kiszakadva a fővárosi pörgésből, vonatra ültem és meglátogattam a hardcore egykori hazai fellegvárát, Szombathelyet. Úgy látszik, hogy errefelé is idén nagy divat, hogy órákkal a koncert előtt visszamondják zenekarok a fellépést. Történt ugyanis, hogy a német Julith Krishan nem tudott buszt szerezni a magyarországi turnéjára, míg a szlovén Curse of Instinct gitárosának családi problémák szóltak közbe az utazás előtt.
  Így a nemzetközinek tervezett este hazai csapatok bemutatkozó koncertjévé minősült át.
  
  A helyről röviden. A város szélén található Végállomás Klub egykoron a helyi volántársaság kulturális intézménye lehetett, amit eladtak és jelenleg magánkézben tengődik”. Elég nagy befogadóképességgel rendelkezik. Hiszen a koncertterem mellett még vagy két ugyanakkora ülős részleg áll rendelkezésre, szóval 500-600 főt biztos kényelmesen elvisel a helyiség.
  
  Lassan összegyűlt a közönség, és tíz óra körül rákezdett a Győr környéki Rollin Wallowin nevű formáció. A pár hónapja együtt próbáló csapat néhány tagja már korábban is próbálkozott zenéléssel, így nem okozott problémát nekik a színpadon való megjelenés. Aminek örülök, hogy a zenekar magyar szövegű számokat ír, és értelmes témákat boncolgat, ami viszont nem tetszett az a színpadon való számomra erőltetnek vélt mozgás. A zene tipikus metal/hc keveréke, amiben nincs semmi sajátságos, vagy új dolog, de azt legalább rendesen játszák.
  
  A New Fight aznap két koncertet is adott Vas Megyében. Az elsőt Szombathelyen a másodikat Sárváron. Húzós tempó, csak úgy, mint a pesti nagyon” metal csapat zenéje is. Annak ellenére, hogy számomra nem okoz izgalmat ez a fajta a zene, a New Fight előadásmódja mindenféleképpen figyelemre méltó. Míg az egyik énekes Kis Boci fel-alá rohangál, ugrál, ütközik a tagokkal, és a többiek is számról számra egyre jobban megörülnek a hangszereikkel, addig a konszolidált dobos, holmi nyugodtsággal csuklóból kiüti a hardcore ütemeket. Van ám itt kontraszt! Kemény, kompromisszummentes zene a New Fight-tól, ami a metal/hc kedvelőknek garantáltan megnyugvást” jelent bármikor.

  Embers, Abhorrence

  Az egyetlen nem beugró” hazai zenekar az Embers volt. Őket igen ritkán láthatja a fővárosi közönség, annak ellenére, hogy a Savaria Colina HardCore egyik legaktívabb zenekara. A tavaly újra kiadott The Birds Fly Again bemutatkozó album után idén van előkészületben az új lemez, na meg egy európai turné is. A felállásban két gitár mellett, két énekes (Szilárd: ének, ordítás, Monyo: sikítás, ének) is található. A magát pozitív emo metalcore jelzővel ellátó csapat számomra inkább a melodic black metal jelzőt juttatta eszembe. A kaotikus ordítás és sikítás egyveleg a súlyos metal témák őrületbe kergették a színpad előtt karatézó tájékozott helyi középiskolásokat, akik példaértékű kéz és láblendítéseket mutattak beAz érzelmektől sem mentes, inkább pozitív, mint negatív témákat boncolgató gondolatok ilyen agresszív zenével való társítása is egyfajta szépségét mutatja ennek a műfajnak, amit az Embers ráadásul remekül ötvöz és kontrasztol is. Régen látott őrületbe kergető előadásmód sok-sok mozgással a színpadon.
  
  Őszintén szólva, én még nem hallottam nagyon a szlovák hardcore színtérről, de nálam többet látottabbak igen elismerően szóltak az ottani, főleg pozsonyi helyzetről, aminek egyik ékes bizonyítéka az Abhorrence. A hazánkban már többször vendégszereplő vegan metalcore egység szűkebb környezetüknek havonta rendez hc klubbot, amin rendszeres teltházat és iszonyú mosholás jelent. A gitár, bassus, ének felállású csapatnak most jelent meg a debütáló 7”-es alkotása. A szövegek a hörgős ének miatt szinte érthetetlenek, de a számok közötti átvezetők arra engednek következtetni, hogy igen is van mondanivalója a zenekarnak, és nemcsak az állatvédelemről és a vegan kultúráról, hanem a rasszizmusról, vagy éppen napjaink politikai helyzetéről is. Szimpatikus, szép jövő előtt álló csapat az Abhorrence, amely igazán több fület érdemelne a jövőben, itthon is!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 zach galifianakis    zöld darázs 3d    ego project    helstar    nergal    rdø    simple plan    darkest hour    fesztivál    schmiedl tamás    brendan fraser    fegyelmező részleg    kaltenecker zsolt    archer    as they burn    punnany massif    mechanical sound empire    rooney mara    indian    grand magus    ratos de porao    stimmgewalt    kill devil hill    hellfreaks    placidi  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!