hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. május 12. hétfő   16:33
nincsen hozzászólás

szerző: Ron Jeremy
Artimus Pyle, HumanError, New Figth, Smafu
2003 április 11, Vörös Yuk

  Smafu, New Fight

  Ezen az estén a Vörös Yuk programja volt a legkecsegtetőbb, ahol is a nagy múltra visszatekintő No Trend No Fashion egy újabb fesztiválját nézhette végig a szórakozni vágyó fiatalság.
  Mostanában újra elő jött a persze, hogy az USA zenekarokra mindenki lejön sztereotípia”, ennek ellenére elég szellősen voltunk (azért vicces, hogy Zorán reggel azon sírt, hogy meglesz-e 12 ezer eladott jegy itt meg a 200 főnél örömujjongás).
  
  Az est egyetlen kizárólag punk zenekara a Smafu volt Szegedről. Persze hörögtek, hogy a hardcore-osok is jól érezzék magukat. A koncert alatt folyamatosan ment a poénkodás, ami leginkább a másnapra kitűzött EU szavazást célozta meg. A zenéről nagyon nem tudok mit írni, mert lehet jól nyomják, de engem nem hat meg ez a fajta irányzat.
  
  Utánuk a New Fight jött, akik engem a legjobban érdekeltek. 2 énekessel álltak fel, amiből már sejteni lehetett, hogy nem lesz itt bécsi keringő. Zúztak is, mint a kanos állatok tüzelés idején. Üvöltés, hörgés kíséretébe azét technikás zene csatlakozott. Mozgás persze nem volt csak enyhe nyakkörzések. Itt kell megemlíteni, hogy a közönségben azért volt 5-6 gyerek, akik folyamatosan crowd surf-ölteték(tömegből induló body surf) egymást, meg ment az ugra-bugra amit egy kicsit furcsáltam, mert ilyet a tiniktől látok a gödöllői trafó rock diszkójában nem pedig 120 kilós Tuff Guy-októl (kb. olyan skinhead-ek akik a hardcore-t szeretik). A koncert végén még volt egy 7 seconds feldolgozás, amiben az egyik énekes beült a dobok mögé.

  Human Error, Artimus Pyle

  Human Error következett a 30 órás romantikus műsorával. Ismét Pándi Balázsal a dobok mögött, aki mintha most már jobban kiélné magát, mint a legutóbbi Rambo koncerten, de azért szerintem szárnyalhatna szabadabban is. Itt kell megmondanom, hogy a zenekar nem a kedvencem, de kezdek már bennük felfedezni dallamfoszlányokat. Persze a tavaszi mezőkön való virágszedő ábrándom abba maradt, amikor is egy énekes nővel kiegészülve előadták legnagyobb slágerüket a Fuck the Police-t.
  Kicsit levegőztem, aztán futás vissza az est fénypontjára...
  
  Artimus Pyle: Már a szünetekben is láttam egy fura fazont aki már jó ideje nem találkozott ollóval és borotvával (engem jézusra emlékeztetett) és lemertem fogadni, hogy zenekar tag. Ha jól tudom ő a What Happens Next-ben is basszerozik, akik ha minden igaz szintén meglátogatják kishazánkat. A felállás Gitár-Basszer/Ének-dob. Egyszerű emberek és mondhatni egyszerű zene. Akik már letettek az asztalra 3 nagylemezt egy split korongot és a legutolsó Fortress című EP-t. Ez nem az a fajta szépgyerekek, szépruhában HC. Ez kérem szépen mocskos, bunkó (persze megfelelő dallammal), néhol duplázós dob, néhol monoton zúzásos DIY HC egyenesen a squat-okból. Engem leginkább a nemrég nálunk járt Rambora emlékeztetett. Nem mondom azt, hogy rossz volt, de nem is vágódtam hanyatt. Kicsit unalmas volt, hogy majdnem minden szám emlékeztettet az előtte lévőre. Fél óra után abba is hagyták, megköszönték és szerényen elvonultak, én pedig haza mentem egy újabb estével és zenekarral a hátam mögött.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
  
Két évtizedes életművét foglalja össze, és egy friss jubileumi dalcsokrot is bemutat szeptember 24-én Budapesten az Il Divo

The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 james hetfield    the rev    apey acoustic    sabaton    johnny depp    kosheen    s-modell    lost society    kamelot    madball    orient fall    szerk alatt!!!!    headbanger    norma jean    buena vista social club    coroner    constants    karen carroll    joe strummer    joe strummer    bourne    alter bridge    gamma ray    chronology    war from a harlots mouth  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!