hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
lemezajánló [kislemez]  2011. január 28. péntek   00:05
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Angertea: Distrust EP


  Bár az Angertea zenekar nem tegnap óta van a színtéren (három teljes nagylemez a termésük eddig), még nem kereszteztük egymás útját az eddigiekben. Most azonban megjelent a három nótát tartalmazó Distrust EP-jük, amely nem sokra rá a postaládámban landolt. A 37-es sorszámú példány mellé egy dedikált csoportkép is dukál, szóval a közvetlenségért máris óriási tisztelet illeti a srácokat. Maga a borító amúgy nem egy nagy durranás, sima papírtokos egyszerű (de a zenei világhoz illő) grafikával. A lényeg úgyis a belbecs.
  Mivel eddig nem hallgattam az Angertea korábbi dolgait, nem tudok összehasonlítási alappal szolgálni, inkább csak önmagában értékelem a hallottakat. De egy EP lemeznek talán pontosan ez is a lényege. A srácok experimentális grunge-metal-ként definiálják magukat, ami egy meglehetősen kacifántos meghatározás, de a lényeg benne van. A vaskos metalos riffek olykor nyakatekert, progos futamokká alakulnak át és vissza, miközben a ritmus-szekció folyamatosan témázgat. Az egészet pedig átitatja egy elvont hangulatú, de mégsem Tool-osan elborult (annál befogadhatóbb) zenei világ. Mindezt kristálytiszta, kellemes, szinte fület simogató hangzásban (ami a befogadhatósághoz szintén nagyban hozzájárul).
  
  Az első nótát (Frog In The Oven) remélem nem a srácok valami gyermekkori frusztrációja ihlette... Felbukkan pár keleties téma, az utána következő néhány riff pedig valamiért a Rage Against The Machine-t juttatta eszembe, csak kevésbé karcos kiadásban. Maga a nóta viszont a merengősebb részektől és a progresszívbe hajló technikázásoktól eltekintve a fajsúlyosabb darabok közül való. Mihály Gergő főleg az üvöltősebb énjét veszi elő, de néhol átvált kissé lágyabbá, grunge-osabbá az ének. A dal folyamán mindegyik poszt villant párat, érdemes odafigyelni a részletekre.
  A Distrust című dalban a Kyuss-ból ismert Scott Reeder nevéhez fűződik a nóta elején és végén található fretless basszus témázgatás. A szaggatott riffelés kissé zaklatottá teszi a szám elejét, de alapvetően egy nyugis szerzeményről van szó. Gergő énektémái nagyon el vannak találva. Egy bajom van csak, hogy egy idő után unalmasba fordul a dal.
  A harmadik Streams-ben újabb vendéget üdvözölhetünk, mégpedig a Nevermore bárdistává előlépett Vörös Attilát. Az ő nevéhez néhány szólófutam kötődik. Ez is egy kimértebb, lebegősebb dal, a lágy, kicsit Tool-os ének mellett az akusztikus gitár is szerepet kap. Amilyen témával indul a szám, ugyanazzal is zárul.
  A Distrust EP-t azért lehet szeretni, mert háttérzenének is megállja a helyét, ugyanakkor ha odafigyelve hallgatja az ember, sok finomságot el lehet csípni. Mind a basszus, mind a dob ügyes dolgokat játszik, és van pár jól eltalált gitártéma is. Tetszett a nyitószám súlyossága, a többi szerzeményből ezt olykor hiányoltam. Jól áll nekik ez a merengős, elvontabb vonal is, de néhány megfelelően odapakolt, vaskos riff még sokat tudna dobni az összképen.
  
  
  Felállás:
  Mihány Gergely: gitár, ének
  Peralta Miguel: basszusgitár
  Bárkai László: dob
  
  Angertea: Distrust EP
  1. Frog In The Oven
  2. Distrust
  3. Streams


Kulcsszavak:
  angertea     distrust 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Angertea

 kapcsolódó cikkek: 

Megjelent az Angertea hatodik nagylemeze, a Darkmind

Megjelent az Angertea hatodik nagylemeze, a Darkmind

Angertea: Genocide? - Az első előfutár a májusban megjelenő új albumhoz

Az Angertea zenekar egy 8 dalos különleges Ep-vel jelentkezett.

Különleges klip az Angertea zenekartól
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
Sabaton: The Last Stand
Roar: Délibáb demo
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 death in vegas    gyöngyvér    soundgarden    kőleves    saint deamon    war from a harlots mouth    ryan phillippe    brutality will prevail    gro fraas    wind rose     hayley williams    warwick    cocorosie    stuck mojo    jaffa    unknown    dr. house    moonspell    danny elfman    shrinebuilder    sanatorium    symphorce    holy man’s glory    delain    wrong side of the wall  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!