hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. május 2. péntek   17:31
nincsen hozzászólás

szerző: Anna
Arena, Philadelphia
2003 április 9, Mega Pub

  Philadelphia

  Az Egyesült Államokbeli Arena első alkalommal látogatott el hazánkba. A progresszív zenét játszó klubzenekar koncertjére a Mega Pub-ban került sor április 9.-én.
  
  Az estét a magyar Philadelphia vezette be, akik rövid repertoárral ugyan, de megfelelőképp teremtették meg a hangulatot, még a csekély nézőszám ellenére is. A progresszív zenekar specialitása az effektekkel tarkított elektromos hegedű volt. Hangzás szempontjából jobban járt, aki a földszintről s nem a galériáról hallgatta a hallgatnivalót, hiszen az utóbbinak az akusztikája nem volt túl előnyös.
  A zenekar egy négy számos Örökség címet viselő demót is rögzített (a Reaktor Stúdióban, Németh Gábor közreműködésével) mely meghallgatható a zenekar hivatalos oldalán http://free.x3.hu/philadelphia
  
  Az Arena csaknem 2 órás műsora igazán profira és színvonalasra sikerült: a kicsi és elég magas színpad ellenére nemcsak, hogy elfértek rajta, de háttérvetítés és kamerázás is kísérte előadásukat. Rob Sowden tökéletes és lehengerlő frontemberként vitte a bulit, a zenekar lelke, Clive Nolan aki egyébként egyike a leginkább elismert és tisztelt billentyűsöknek úgy tűnt, háttérbe szorult.
  
  A tagok a koncert elején kissé puhatolózni látszottak, felmérték a közönséget, akik félszegségüket talán az aktuális album - Contagnion (2003) - nem ismeretével magyaráznák. Idő multával azonban ahogy a régebbi dalok is előbukkantak - oldódott mind a zenekar mind közönségének hangulata is.

  Arena

  Nem meglepően, a zenekar eljátszotta az új album majdnem minden számát, melyeket fantasztikus élmény volt hallani - élőben is. A ropogós, nyitó Witch Hunt-tól az Ascension záró akkordjáig mintha egy pillanatnak tűnt volna az idő. Az utolsó két lemezt egyébként már egészében ez a csapat írta és játszotta fel. A régebbi darabokat is sokkal húzósabban és profibban játszották, mint pár turnéval ezelőtt, mikor beszállt a csapatba a Rob Sowden énekes és Ian Salmon bőgős. Az persze feltűnt, hogy a korábbi számokban Sowden mintha kicsit ügyetlenkedett volna, de összességében nagyon jót teljesített!
  
  Az An Angel Falls-t kicsit durván játszották - egy elsöprő akusztikus, majd elektromos bevezető után. Tetszett, hogy szinte végig tartották a kapcsolatot a közönséggel, mely a végén a Crying for Help-ben tetőzött be - természetesen. De ne szaladjunk előre, hiszen érdemes szót ejteni az instrumentális This Way Madness Lies-ról is, ami személy szerint az egyik kedvencem volt az egész koncerten! Érdekes, hogy a CD-n nem fogott meg a szám, de élőben hallani felemelően jó volt! John Michell ujjai a gitárszóló alatt úgy futkároztak, mint Carl Lewis fénykorában. A másik kedvencem a Salamander volt, melyben kombinálták az éles gitárokat a marcangolós billentyűjátékkal.
  
  A kitünő háttérvetítés a City of Lanters alatt már a borítóról ismert festményeket varázsolt elénk. Miután lenyomták az új lemezt, a Serenity gyönyörű riffjeivel vezettek át minket az új szettbe, majd jött az egész banda és a Chosen-t játszották szinte majdnem egy az egyben, lemezváltozatban.
  Azután sorban jöttek a régi kedvencek: a Breathe alatt majdnem könnyező embereket láthattunk a közönségben. Majd következett a The Butterfly Man, melynek jobban szeretem az eredeti verzióját, de Mitchell gitárjátéka meggyőzött arról, hogy érdemes élőben is eljátszaniuk. Ha emlékeim nem csalnak, az Enemy Without volt az utolsó szám és majd jött természetesen a taps-taps-tapsPersze mindenki tudta, hogy így nem lehet vége, és a fiúk vissza is jöttek ráadást adni. Még egy negyed óra csoda aztán a Cry for Help VII után végleg búcsút intett a banda. Reméljük, mielőbb viszontlátjuk Őket és mihamarabb új lemezzel örvendeztetnek meg minket, zenerajongókat.
  
  Az Arena tagjai egyébként igen közvetlennek mutatkoztak: az előzenekar műsora alatt például az énekes Sowden-t láthattuk a közönséggel sörözni, és az est végén természetesen nem maradt el a dedikálás sem.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Philadelphia

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 assassin    the hated tomorrow    nemadomfel    infected mushroom    dalriada    dragon hunters    jennifer garner    kortársak    stone sour    psycroptic    the last felony    tales from the grave in space    southern comfort    footlose    dan patlansky    katona tamás    Éjfény    világgödör    seven kingdoms    nightland    ralph fiennes    men in the box    fertőzés    pain of salvation    danny cavanagh  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!