hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előadók   2010. január 12. kedd   09:12
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Velma (CH)


  Három svájci amatőr muzsikus Fernando Landovitch hatására döbbent rá, hogy mennyire elegük van az őket körülvevő afáziából, és egy pillanat alatt megvilágosodva jöttek rá, hogy zenéről alkotott elveiket hogyan is egyeztethetnék össze. Egyetértettek Vladislav Bauer mesterműveinek interpretációjában is, ezért úgy döntöttek, hogy egy mederbe terelik hármuk kakofóniától sem mentes elképzeléseit. Ehhez, és igazi dalokba préselt kísérleti elektronikából épitkező zenéjükhöz pedig a Velma nevet választották.
  Egy szerzői kiadású lemez (Rythmique) után viszonylag sűrűn keresték meg őket azzal, hogy szerepeljenek különböző válogatáslemezeken. Ezek a felkérések tették lehetővé, hogy Velma adhasson pár koncertet Európa-szerte. 1999-ben a csapat leszerződött z Emperor Norton Recordshoz, amely meg is jelentette a Cyclique című művüket, ami ki is jött még ugyanebben az évben.
  2000 márciusában látott napvilágot a Parole, egy 12-inch lemez, ezt már a Stetic Records gondozta. CD formájában a Parole már Panoramique címmel került a boltokba, de ez a verzió remixeket tartalmazott az eredeti dalok helyett.
  Dél-Franciaországban, Mark Van Hoen (Locust, Seefeel, Mojave 3, Scala, Annie Williams, Sing-Sing) producer segítségével készült el 2002-ben a harmadik Velma album, Ludwig. Itt tett szert a csapat zenéjét ma is meghatározó popos hangulatra, ám rájuk jellemző avantgárd szemléletmód nem változott. A Ludwigot már egy komoly turné keretében prezentálja a Velma, amelyet az amerikai noise/ hip-hop formáció, a Dälek társaságában bonyolítanak le. (A MNarsitik ki is hoz egy Dälek/Velma splitet ebből az alkalomból)
  A Velma már pályájának kezdetén is szerette társítani zenéjét más művészeti ágakkal. Éppen ezért készítettek zenét filmekhez, táncprodukciókhoz, színházi előadásokhoz és installációkhoz. Ennek ékes példája a Velma egyik leghíresebb fellépése a lausanne-i Urbaines art fesztiválon, ahol a tánc, a színház, és a zene egybegyúrásával próbálkoztak zajos sikerrel. Ennek egy kidolgozottabb változatát előadták a szintén lausanne-i Arsenicben, de ezt már rögzítették is, és a Cyclique2 címet adták neki. Az új, 2002-es műsoruk Rondo néven lett ismert, és genfi premierje után bemutatásra került Prágában, Hamburgban és Lausanne-ban.


Kulcsszavak:
  Velma (CH) 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

weboldal

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ha/ver    vader    ghost brigade    david yengibarian    blind myself    dope stars inc.    queens of the stone age    eros ramazotti    lizzy borden    abhorrence    hogyan lopjunk felhőkarcolót    slamo    radics béla    metalfest    fekete kovács kornél    moonsorrow    eddie murphy    man in black iii    korpiklaani    skalar    hard charger    müller péter sziámi    wongraven    oranssi pazuzu    Óriás  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!