hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előadók   2010. január 12. kedd   12:11
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
The Darkness


  Az angliai The Darkness együttes gyökerei valahol az 1997-es év környékén keresendők, amikor is a Hawkins testvérek közül Justin a huddersfieldi egyetemet választotta, míg bátyja, Dan, Londonba költözött, hogy beszálljon egy zenekarba. Dan ekkor találkozott egy Frankie Poullain nevű basszusgitárossal, akinek mellesleg igen kalandos múltja volt. (állítása szerint édesapja kalóz volt a Nyugat-Indiai tengeren, míg bátya egyszerű életművész.) Egy lakásban laktak a Shepherd´s Bushon, ahol jammeltek mindenféle jöttmenttel. Így akadtak Dan évfolyamtársára, a dobos Ed Grahamrel, aki hétvégenként zenélt velük.
  Ez idő tájt született meg a reménytelen vállalkozásnak induló prog rock banda, az Empire. Ennek tagja volt Justin Hawkins is, aki nemes egyszerűséggel rúgta ki az akkori frontembert. Justin nem lett azonnal a csapat énekese. Erre 1999 szilveszteréig várni kellett, amikor egy karaoke műsor keretében úgy adta elő a Queen Bohemian Rhapsodyját, hogy a publikum, és persze a zenekar tagjai nem győztek csodálkozni. Ezzel az előadással be is indult a The Darkness földalatti karrierje. Alig akad olyan klub és pub a brit fővárosban, ahol ne játszottak volna ekkor, legyen a hely akármilyen kicsi, vagy akármilyen mocskos. Ezek a szombat esti bulik lendítették be a zenekar szekerét, hírük szájról szájra járt. (Tegyük hozzá: elsősorban a showjuk miatt, másodsorban a zenéjük miatt. )
  
  Nem sokkal később kezdte el ellenük hajtóvadászatát a brit rock-sajtó, hiszen nagyon nem illett bele semmilyen képbe az, ahogy a The Darkness ennyire kiállt a régi vágású hard rockért, és rock n rollért. Közönségük persze volt, így elkerülhetetlenné vált, hogy a The darkness valami hangzóanyagot jelentessen meg. Ez 2002 augusztusában következett be, ekkor látott napvilágot debüt EP-jük, I Believe in a Thing Called Love címmel. Ezt a kiadványt még a független Must Destroy Music adta ki, de megnyertek egy neves tehetségkutatót, és ekkor már olyan csapatokkal léptek fel, mint a Deep Purple és a Def Leppard. Az igazi áttörés azonban csak a következő évben, az austini SXSW zenei találkozón következett be, ahol Hawkinsék egy fergeteges koncertet adtak.
  Kislemezük, a Keep Your Hands off My Woman februárban már a brit slágerlista 36. Helyén állt, úgyhogy már egy multi, az Atlantic Records invitálta soraiba a The Darknesst. Márciusban náluk jelentették meg a Permission to Land című első lemezüket, amely megmászta a slágerlista csúcsát, és onnan egy zenei lavinát, ha úgy tetszik forradalmat indított el: három és fél millió példányban hívta fel a figyelmet a hetvenes évek muzsikájára, és számtalan hasonszőrű formáció előtt nyitott meg kapukat.
  
  A kiadós díjeső, és a még kiadósabb turné (három teltházas Wembley koncerttel) után második nagylemezüknek álltak neki, előtte azonban még elbúcsúztak Frankie Poullaintől, helyét Dan Hawkins egykori technikusa, Richie Edwards foglalta el. A szóban forgó, és hamarosan megjelenő mű egyébként a One Way Ticket To Helland Back címet viseli, és a szokásos Free, Rolling Stones, Queen, Who hatások mellett helyet kap még skótduda, moog szintetizátor, szaxofon, szitár és még sok minden más is.
  
  Felállás:
  Justin Hawkins - Ének/Gitár/Szintetizátor
  Dan Hawkins - Gitár
  RichieEdwards - Basszusgitár
  Ed Graham - Dobok


Kulcsszavak:
  The Darkness 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

weboldal

 kapcsolódó cikkek: 

A Queen dobosának fia is csatlakozott a Darknesshez

The Darkness (UK) a Dürer Kertben

Justin Hawkins kilépett a The Darkness-ből

Új album a The Darkness-től

Készül az új The Darkness album
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nagy jános trio    bruce springsteen    spi    awesome as fuck    yzzo    heidrik    soulburners    symphony x    forsaken world    beat dis    devourment    edith piaf    velvet underground    tükrös    kovary    talizman´s    newsted    al di meola    smici    kalapács    maxxwel    che sudaka    warfect    the dethroners    jaume collet-serra  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!