hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előadók   2010. január 12. kedd   09:12
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Anselmo Crew


  Az Anselmo Crew története, hiába indult Új-Zélandon, mégis inkább egy magyar népmeséhez hasonlít. A maorik földjén élt ugyanis utcazenészként Árkosi Szabolcs, aki egy klubban összefutott Erdős Tamás basszusgitárossal. Tamás Ázsiából érkezett Wellingtonba, ahol éppen semmi dolga nem volt, de úgy gondolta, zenészként kereshet valamit a szigeten. Szabolcs és Tamás gyorsan összebarátkoztak, és mivel a zenéről vallott felfogásuk is egyezett, hamar szóba került egy zenekar alapításának lehetősége. Harmadiknak Tamás azonnal Katona Gergő trombitást ajánlotta, akivel Szöulban a nemzetközi repülőtéren egy dél-koreai légitársaság 3x3 méteres dohányzóhelyiségében ismerkedtek meg, mivel egy ekkora szobában - a csomagban a hangszerekkel - még véletlenül sem tudták elkerülni egymást.
  
  A csavargó zenészek Magyarországra visszautazva megalakították az Anselmo Crew-t, mely nevét Erdős Tamás basszusgitáros dédapjának tiszteletére vette fel. Anselmo dédnagyapa az 1800-as évek végén tisztes iparosként költözött Olaszországból Magyarországra, és miután családot alapított, végleg itt telepedett le. Tamás gyermekkorában első gitárját, egy családi ereklyét, Anselmo nagymamától kapta - az öreg, ütött kopott gitár még Anselmo dédnagyapával érkezett Itáliából.
  
  A zenekar tagjai egytől-egyig igazi kalandozó, utazó zenészek, akik a Föld minden táján megfordultak már, és vándorlásaik során minden zenei hatást befogadtak, s már csak ezért is igen találó a csapat kalandozó dédapáról kapott neve.
  
  Az Anselmo Crew azt izgalmas kérdést veti fel, hogyan lehet a zenei hagyományt (balkáni, latin-amerikai, anatóliai, afrikai tradicionális muzsika) a mai fiatalok világába beilleszteni - itt a válasz ezen örökség drum n bass-sel, hipp-hoppal, salsaval, reagge-vel, funk-kal, acid jazz-zel, ska-val való vegyítése. Ebből az egyvelegből itthon ritkán hallható, spontán tánczene születik.
  
  A banda koncertjein még a terembe véletlenül tévedők is hamar táncba fognak - a másnapi izomláz garantált. Mulatság, lendület és még a hazaútra is elegendó jókedv - talán nincs is olyan Anselmo koncertlátogató, aki az első élmény után ne a baráti körét magával ránciválva, csillogó szemmel érkezne a következő Anselmo-partyra.
  
  A majd focicsapat nagyságú zenekar (tíz fő) első lemeze 2004-ben látott napvilágot a Crossroads Recordsnál Passport, bitte! címen, 2005 júniusában pedig egy Only for promo című, négy új számot tartalmazó maxi CD jelent meg szerzői kiadásban. Ez a négy nóta a zenekar weblapján, a www.anselmocrew.hu -n teljes egészében meghallgatható.
  
  Az Anselmo Crew legénysége ismert, elismert és tapasztalt muzsikusok társasága. A zenekarvezető Árkosi Szabolcs többek között a Folkestraban játszott tangóharmonikán és saz-on, mielőtt megalapította az Anselmo Crew-t. Mogyoró Kornél az egyik legfoglalkoztatottabb ütőhangszeres session-zenész, de a többiek is szép zenei múlttal érkeztek az Anselmo-ba: Subicz Gábor a Pannonia All Stars-ból, Meleg Tamás a Jazzékiel stábját is erősíti, Vadász Péter a United tagja, DJ Marka a budapesti Kultiplex törzsgárdájába tartozik, Sátori Gábor alternatív-punk zenei múlttal bír (Messenger Sux, Karabély), Szalai Anesz a Sziámiban vokálozik, Király Martina jazzénekesnőként ismert, a zenekar basszusgitárosa pedig Erdős Tamás.
  
  felállás:
  Árkosi Szabolcs ének, rap, saz, samples, harmonika, billentyűk
  Szalai Anesz ének
  Király Martina ének
  Subicz Gábor trombita
  Meleg Tamás szaxofon
  Vadász Péter dob
  DJ Marka DJ
  Sátori Gábor gitár
  Erdős Tamás basszusgitár, samples
  Mogyoró Kornél ütőhangszerek, rap


Kulcsszavak:
  Anselmo Crew 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

weboldal

 kapcsolódó cikkek: 

Fenntarthatósági Afterparty az Anselmo Crew-val és a Brains-sel

Brains, Anselmo Crew, Marka & Vida L /allnightbreakz/

Che Sudaka (E), Anselmo Crew az A38-on

Che Sudaka (E), Anselmo Crew

Anselmo Crew „Sex and Violence” lemezbemelegítő koncert
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 chaos of disorder    john lydon    ticketportal    halestorm    valerian swing    cadaveres    hollow haze    yelowcake    howard jones    novarock 2012    myra    a világűr hangjai    petijegy    bruce springsteen    alcohol    lizzy borden    pure love    acyl    satelles    anvision    macbeth    dark fortress    rocktogon    grinderman    abandon all hope  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!