hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előadók   2010. január 12. kedd   09:12
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Brownfield


  A Brownfield zenekart 2000-ben alakult, az eredeti felállásból ma már csak Sándor Attila basszusgitáros és Walkó Csaba énekes maradt. A zenekar saját világa, hangzása 2001 nyarától Mao, a billentyűs belépésével kezdett kialakulni. Saját számokból jelenleg egy lemezre való anyaguk van, amit koncerteken természetesen feldolgozásokkal is színesítenek. A stílust nehezen tudnák meghatározni, mert bár kezdetben valóban a tiszta, Jamiroquai nevével fémjelzett funky-vonulat volt rájuk jellemző, időközben sok más, pl. hip-hop, ršnšb is alakította stílusukat, amely ma már nem sorolható be egyetlen vegytiszta műfajba sem.
  
  Dési Tamás ­ dob, ütőhangszerek
  1981-ben született Hajdúnánáson. A Kőbányai Jazzkonzervatórium dobszakos hallgatója, játszott számos zenekarban, köztük latin zenét játszó formációban is, jelenleg a Brownfield mellett a Sziámi zenekar dobosa és az R-Go ütőhangszerese.
  
  Pál Gábor ­ billentyűs hangszerek
  1980-ban született Budapesten, civilben angol szakfordító. 6 éves kora óta tanul zenét, 9 éves kora óta tanul zongorázni, 1996-tól hat évig volt Márkus Tibor tanítványa a PMH Erkel Ferenc Zeneiskolája jazztanszakának zongora szakán. Játszott blues és pszichedelikus-instrumentaális zenekarban, a Brownfield mellett 1999-től a Toy Division nu jazz zenekar alapítója és zenekarvezetője.
  
  Sándor Attila ­ baszusgitár
  1984-ben született Budapesten. Szülei révén a zene szeretete gyerekkorától végigkísérte, ugyanis édesanyja és édesapja egyaránt népzenész. 15 évesen ismerkedik meg az akusztikus gitárral, de hamar rájön, ogy közelebb áll hozzá a basszusgitár, a háttér munka. Eleinte magántanárnál tanul, majd az PMH Erkel Ferenc zeneiskola jazztanszakán, de nagy hatással van fejlődésére Flea, a Red Hot Chili Peppers zenekar basszusgitárosának játéka és a Jamiroquai hangzás.
  
  Szekér Ádám ­ gitár
  1981-ben született Kőszegen. 11 évesen kezd gitározni a Guns šnš Roses gitárosának, Slashnek a hatására. Ekkor alapítja első zenekarát, természetesen ebben stílusban, később grunge-ot is játszik. 1999-ben Pestre kerül, félig elvégez egy hangmérnöki iskolát, majd elkezdi a Kőbányi Jazzkonzervatórium gitár szakát is, de abbahagyja. Viszont itt ismerkedik meg az együttes jelentős részével. Közben megalapítja Ultra nevű trip-hop, techno, pszichedelikus stílusjegyeket magán viselő zenekarát, aminek ejelenleg is tagja vezetője. Ezen és ­ természetesen ­ a Brownfield-en kívül még a Varga Zsuzsa Project gitárosa.
  
  Walkó Csaba ­ ének
  1981-ben született Budapesten. 6 évesen kezdett klasszikus zongorán játszani, majd 9 éves ­ édesapja révén ­ Belgrádba került, ahol az eltöltött 4 év alatt már komolyabban folytatta zenei tanulmányait Hazatérése után a klasszikus dob és a klarinét iránt kezdett érdeklődni, végül a dobot választotta főhangszernek. 15 éves korától foglalkozik könnyűzenével, amikor is felvették a PMH Erkel Ferenc zeneiskola jazztanszakának dobszakára, később ugyanezen szakra felvették a Kőbányai Jazzkonzervatóriumba, ahol tanárai révén került közel az énekléshez, amire később le is cserélte szakát. 16 éves kora óta ír számokat, számos zenekarban megfordult már, 2000 augusztusában megalapítja a Brownfieldet, amit azóta is az igazinak tekint.


Kulcsszavak:
  Brownfield 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 eat pray love    impro school    keep of kalessin    laár andrás    kiscsillag    white wizzard    delain    emma thompson    fallujah    budapest bár    brittney jones    the unknown    larsen    sucker punch    gyár    battleship    road    kutyák És macskák    jolie    billy corgan    kulturális intézmény    deranged    riki    európa kiadó    tommy emmanuel  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!