hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2010. december 17. péntek   04:44
1 hozzászólás

szerző: Barna
Anneke van Giersbergen & Agua de Annique, Turbo, Képzelt Város
2010. november 29., Budapest, A38

  A Helmet koncert utáni estén egy újabb fellépés csábított, ezúttal az A38 hajóra, amely pozitív energiával feledtette az elmúlás és a gyász nehéz sötétségével rám ereszkedő napot. Az ex-The Gathering énekesnő Anneke van Giersbergen egy életvidám, aranyos teremtés, aki gyönyörű hangjával még az egyszerű, naiv pop dalocskákat is szuggesztíven tudja prezentálni. Az előzenekarok szerepét a hazai Képzelt Város és a Turbo töltötte be.
  
  Sajnos érkezésemkor már a 2005-ben alakult Turbo állt a színpadon, így a post rock-os Képzelt Város fellépése számomra ezúttal kimaradt. Az ős-rockos Turbo-t pont tavaly decemberben láttam, amikor szintén Anneke (és Danny Cavanagh) előtt léptek fel a Fővárosi Művelődési Házban. Akkor egy lágy, akusztikus produkciót láttam, azonban most szilaj vadsággal prezentálták a dögös rock nótákat. Sokkal jobban is állt nekik ez a zsigeri produkció, mint a tavalyi finomkodás. Tanka Balázs énekes most is remekelt, nagyon képzett magas fekvésű hangja van a figurának. A színpadi előadással sem volt gond, felszabadultan, összeszokottan játszott az öttagú formáció. Fogós daloknak sincsen híján a Turbo, és abszolút nemzetközi színvonalon adta elő magát a második nagylemezét megjelentetni készülő banda. Igaz, én alapvetően a brutálisabb muzsikák híve vagyok, de jó volt hallgatni ezt a profi koncertet.
  
  Anneke van Giersbergen (sajnos) már több mint 3 éve otthagyta az egész addigi zenei életét meghatározó The Gathering-et, és azóta szólókarrierjét építgeti a csodás hanggal rendelkező énekesnő. Eddig három nagylemezt adott ki Agua de Annique formációjával (Air, Pure Air, In Your Room), és a mostani fellépésének is az ezekről származó nóták képezték a gerincét. Anneke kellemes hangján szólaltak meg ezek az ártatlan, alternatív pop dalocskák, amelyeket nyilvánvaló egyszerűségük ellenére is élvezetes volt hallgatni. Ehhez hozzájárult Anneke elbűvölő, mindig mosolygós, végtelenül kedves személyisége , és a jól összeállított program is. Sok volt a pattogós, életteli nóta, így abszolút nem fulladt unalomba a produkció (amitől előzetesen kissé tartottam a tavalyi szóló fellépésből kiindulva). Persze volt pár szomorkás, akusztikus gitáron és zongorán előadott The Gathering szerzemény (Shrink, Locked Away, My Electricity) és Agua de Annique dalocska, de ezeket a blokkokat rögtön egy vidám nótával folytatták, így újra kiülhetett a mosoly mindenki arcára a pillanatnyi merengést követően. Jól sült el az Eurythmics feldolgozás is a Here Comes The Rain Again képében, és alapvetően jól esett végighallgatni a 75 perc körüli fellépést. Anneke egy szeretettel teli hölgy, aki itt is átadta magát a zenének és hibátlanul énekelte az aranyos pop számokat. Kedves hozzászólásai is hozzájárultak a közvetlen, barátságos hangulat megteremtéséhez. Zenésztársai is együtt éltek a produkcióval: Thomas Martens gitáros hozzáértően nyűtte a húrokat, Jamie Cavanagh (Anathema) a fejet rázva pengetett a basszusgitárján, Anneke férje, Rob Snijders pedig a dobokon játszott átéléssel. Az Air című albumról hallhattuk a Beautiful One-t, a Witnesses-t, a Trail Of Grief-et és a Sunken Soldiers Ball-t, az In Your Room-ról pedig a Hey Okay!-t, az I Want-ot, a The World-öt, a Sunny Side Up-ot, a Physical-t és a Wide Open-t játszották (a klipes Wonder sajnos kimaradt). Az idei élő albumról (Live In Europe) pedig a Who I Am, a Fury és a Laugh It Out kerültek a programba. Én mondjuk kicsit sajnáltam, hogy a közkedvelt The Gathering dalok kimaradtak a műsorból (nagyon jól esett volna egy Leaves, Saturnine, Liberty Bell vagy Nighttime Birds), de meg kell szoknom, hogy Anneke már külön utakon jár az anyabandájától. (És idén januárban hallhattuk is az új énekesnős The Gathering-et a Diesel klubban.) Így is egy vidám, családias hangulatú élményt adott Anneke koncertje, mely pozitív energiával töltötte fel a jelen lévőket.
  
  Sikerült életet varázsolnia ebbe a hideg, komor téli estébe a simogató hangú, mindig kedélyes holland énekesnőnek. Láthatóan minden koncerten résztvevő egyént felderített a barátságos, vidám hangulat és a bájosan csupa mosoly Anneke pezsdítő pop zenéje. Várjuk vissza a csinos hölgyet (egyszer talán újra a The Gathering énekesnőjeként)!


Kulcsszavak:
  anneke van giersbergen     agua de annique     turbo     képzelt város 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 Toki 2010. december 20. 11:53  #1
Némely szögből egész jó nő ez az Anneke

 kapcsolódó linkek: 

Az Agua de Annique myspace oldala

A Turbo myspace oldala

A Képzelt Város myspace oldala

 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 kapcsolódó előadók: 

Turbonegro
Turbopauza Live act

 kapcsolódó cikkek: 

A Bog Monkey atlantai turbo-doom trió debütáló albuma, a „Hollow”, garantáltan sikeres lesz

Anneke van Giersbergen Darkest Skies Acoustic tour 2022

Timo Tolkki´s Avalon: új szöveges videó Anneke Van Giersbergen-nel

VUUR-koncert: Anneke van Giersbergen az A38-on

Új csellistával indítja az évet a Képzelt Város
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
 kapcsolódó fotók: 

Danny Cavanagh és Anneke van Giersbergen - 2009. december 28. Fővárosi Művelődési Ház
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rockpart    millenáris    the somersault boy    rise against    apey and the pea    nemjuci    atreyu    monstrosity    utcazene fesztivál    megaagy    fish!    blues revolver    ben affleck    krist novoselic    moby    szabad az Á    ahab    hemlock    anna faris    david yengibarian    wrath    wattican punk ballet    skáld    baltazár színház    naturally 7  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!