hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2003. április 23. szerda   12:22
nincsen hozzászólás

szerző: Susa
X-Peripheria Fesztivál 004
2003 május 2-3, Kultiplex-Naphall

  A hazai internetes rádiózás egyik úttörője, a ParaRadio, idén negyedik alkalommal rendezi meg az X-peripheria Fesztivál, amely a kortárs elektronikus zenei élet legfontosabb külföldi és magyar fellépőit mutatja be a hazai közönségnek. A május 2-án és 3-án sorra kerülő esemény egyben jó alkalom a ParaRadio hatodik születésnapjának megünneplésére is.
  
  A negyedik X-Peripheria Fesztivál az Ultrahang Alapítvány és a Bladerunnaz Organization segítségével jön létre, a Goethe Institut, a Pro Helvetia, az Osztrák Intézet, az EU SPP programja és a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány támogatásával. A fesztivál két napjának eseményei két helyszínen zajlanak majd. Az első nap helyszíne (a 0. Nap - a ParaRadio és az Ultrahang Alapítvány szervezésében) a Kultiplex (IX. Kinizsi utca 28.), míg a második nap (a Fő Nap - a ParaRadio és Bladerunnaz Organization szervezésében) koncertjeinek a Naphall (Hajógyári Sziget 322.) ad helyet.
  
  A fesztivál naprakész információt adó, folyamatosan frissülő hivatalos weboldalán - http://www.xperipheria.hu - minden érdeklődő megtalálhatja az eddigi fesztiválok dokumentációját, valamint az idei esemény fellépőiről készült fotók, biográfiák, linkek és egyéb hasznos részletek gyűjteményét. Ahogyan korábban, úgy idén is lehet majd elővételes áron jegyet foglalni a weboldalon, így azok a vidéki érdeklődők is olcsóbban juthatnak jegyekhez, akik nem tudnak eljutni a fővárosba, hogy az elővételes helyeken vásároljanak. A két napra külön jegyeket lehet majd venni, de lesz egy kedvezményes árú kétnapos bérlet is. Elővételes jegyekhez a Trance Wave (VI. Révay köz 2.) és a Wave (VI. Révay utca 4.) lemezboltokban juthatnak az érdeklődők április közepétől.
  
  0. Nap, 2003. május 2., Kultiplex (IX. Kinizsi utca 28.)
  
  Idén az X-Peripheria Fesztivál zenei kínálata tovább bővül. Az első este zenei főcsapását a bécsi illetőségű Mego előadói határozzák majd meg. A Mego az egyetlen kiadó, amely eddig mindhárom X-Peripheria Fesztiválon képviseltette magát zenészeivel. Az első nap egyik fénypontjának az ifjú japán tehetség, Tujiko Noriko első magyarországi fellépése ígérkezik. A hölgynek a közelmúltban látott napvilágot második nagylemeze, amely a szakma és a közönség soraiban is egyaránt nagy sikert aratott. Szintén a Mego csapatához tartozik az est második fellépője, a Fuckhead nevű, az extrém elemeket sem nélkülöző fellépéseiről elhíresült formáció. Az osztrák zenei vonulatot folytatja majd a Raven Rec. triója, amely új nagylemezén dolgozik, így a magyar közönség várhatóan nem csak a 2001-es debütáló albumukról hallhat számokat. A fesztivál első napján fellépők sorát egy svájci szupergrupp, Broetzmann-Pliakas-Wertmueller triója zárja, akik ismerősként térnek vissza Budapestre és bizonyosan ismét nagy sikerrel mutatják majd be egyedülálló műsorukat.
  
  Fő Nap, 2003. május 3., Naphall (IV. Hajógyári Sziget 322.)
  
  A fesztivál második napjának első fellépője, a német elektronikus zene egyik legfontosabb és legelismertebb zenekara, a Funkstörung lesz. Többször dolgoztak már együtt a Wu-Tang Clan tagjaival, illetve Björkkel is. Őket a brit Scorn követi, amely az egykori Napalm Death dobos, Mick Harris egyszemélyes projektje. A fesztiválra jelenleg is készülő, saját Rotters Golf Club névre hallgató kiadójánál napvilágot látó, legfrissebb szóló anyagával érkezik majd Radioactive Man. A Radioactive Man név nem mást takar, mint Keith Tenniswoodot, aki Andy Weatherallal közösen hosszú évek óta a Two Lone Swordsmen nevű formációban készít jobbnál jobb lemezeket. Végül az élő fellépések zárásaként a berlini Alec Empire lép majd színpadra. Alec Empire az elmúlt másfél évtized egyik legmeghatározóbb és legtermékenyebb német előadója. Kiadója a Digital Hardcore, vagy egykori zenekara, az Atari Teenage Riot neve ma is igen jól cseng a világ bármely pontján. A koncertek után Radioactive Man dj-ként is bizonyít a közönségnek.
  
  Természetesen a magyar tehetségek sem hiányozhatnak az idei X-Peripheria Fesztiválról. Az első napon Nicron, azaz a pécsi Nox egyszemélyes formációja mutatja meg, hogy az itthoni elektronikus zenei szcéna is képes európai színvonalú teljesítményre. A második este magyar fellépője Tigrics (alias Bereznyei Róbert), aki a tavasszal, a Neon Music Hungary gondozásában megjelenő nagylemezének anyagát adja elő élőben.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

ParaRádió

X-Peripheria Fesztivál

 programajánló: 
2024. október 10.
Kísérletezős elektro-rock hyperpop-metallal keverve: Budapesten játszik a Blackout Problems és a Lake Malice (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 11.
Lindsey Stirling: „Van valami megmagyarázhatatlan varázsa Budapestnek”
Cimbaliband - GÓRÉ lemezbemutató a Fonóban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Soen: progresszív metal este a Dürer Kertben
Future Palace: friss lemezét is bemutatja Budapesten a berlini post-hardcore csapat
Glenn Hughes és a Győri Filharmonikusok ősszel: már csak pár jegy maradt a szimfonikus koncertre
Cimbaliband - GÓRÉ lemezbemutató a Fonóban
Lindsey Stirling: „Van valami megmagyarázhatatlan varázsa Budapestnek”
The Black Tour: Imminence, Aviana, Allt
Kísérletezős elektro-rock hyperpop-metallal keverve: Budapesten játszik a Blackout Problems és a Lake Malice
Dark Funeral: 8 év után headliner eu turnéval tér vissza a svéd black metal csapat
Megérkezett a Budapest Park Winterfest line-upja!
Septicflesh, Equilibrium: októberben közös koncert az Analogban
 kiemelt 
Soen: progresszív metal este a Dürer Kertben
  
Ősszel megjelent, Memorial című lemezét mutatja be október végén Budapesten a Soen

Future Palace: friss lemezét is bemutatja Budapesten a berlini post-hardcore csapat
Lindsey Stirling: „Van valami megmagyarázhatatlan varázsa Budapestnek”
The Black Tour: Imminence, Aviana, Allt
Kísérletezős elektro-rock hyperpop-metallal keverve: Budapesten játszik a Blackout Problems és a Lake Malice
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 steelwing    balaton sound 2012    corey taylor    the sherlocks    shadowthrone    trollech    nemadomfel    placebo    vicky sunday    pain of salvation    herbaliser    omega diatribe    téglás zoli    infection    rabbits    fifa    butcher babies    waco jesus    like a strm    dörner györgy    sziget 2012    dj case    cripper    metalfest    30 perc vagy annyi se  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!