hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [kívánságlista]  2010. november 22. hétfő   16:32
nincsen hozzászólás

szerző: Millenáris.Hu
Barbie és LEGO 50 éve Jubileumi Kiállítás és Vásár
2010. december 3 – 19., 10:00–20:00., Millenáris Fogadó - Budapest

  Kedvenc játékai: Barbie baba és a LEGO egy kiállításon! Játsszon újra kedvenceivel és csodálja meg, hogyan telt az elmúlt ötven évük!
  
  Hat évvel ezelőtt Európa legnagyobb játékkiállítása látogatási rekordot döntött Münchenben, és óriási visszhangot váltott ki világszerte. Az ott látható játékok azóta ugyanilyen kirobbanó sikert arattak a kicsik (és a felnőttek) körében további negyven városban, ahol az érdeklődők a Barbie babák és a Lego kockák elmúlt öt évtizedes történetének lehettek szemtanúi.

  
  A világ két legsikeresebb játéka a Barbie baba és a LEGO először lépett frigyre egy ilyen nagyszabású kiállítás keretében. A látvány és az élmény a családok összes tagját lenyűgözte már többek között Lisszabonban, Athénben, Thesszalonikiben, Bécsben, Bukarestben, Frankfurtban, Pozsonyban, Hamburgban, Stuttgartban, és most Budapestre is megérkezik! A látogatók biztosan megtalálják gyermekkoruk legnagyobb kedvencét: imádott Barbie babájukat és megcsodálják, hány olyan arca van, amelyet esetleg még nem is ismertek.
  
  A kiállítás érdekes időutazásra hívja meg a kicsiket és a nagyokat sőt az időseket is , amelynek során végignézhetik, hogyan változtak, illetve alakultak át a Barbie babák az elmúlt ötven év alatt és hogyan lett az első babából napjaink divatdívája. A kezdetek ugyanis 1959-re nyúlnak vissza, amikor a kaliforniai Mattel játékgyár egyik alapítója, Ruth Handler megalkotta az első Barbie-t.
  
  A névadó nem más, mint Ruth lánya, Barbara volt. Azóta Barbie egy legenda, több millió kislány álma lett, nem utolsósorban pedig számos filmrendező, divattervező és popsztár múzsája. Barbie ruhája, stílusa mindig tükrözte az adott kort. Az ötvenes években például főleg Elvis és a rock and roll volt meghatározó a külsejében, de ugyanúgy az akkori párizsi Haute Couture irányzata is megjelent a kollekciójában. Az 1960-as évek nőideáljai: Grace Kelly, Jackie Kennedy is alakították Barbie stílusát, ahogy a soványságáról híres modell, Twiggy is. Az 1970-es évek diszkókorszakában Barbie úgy nézett ki, mintha a Szombat esti láz című kultuszfilm egyik szereplője lett volna, aki a Bee Gees és az ABBA dalaira rázza magát. Egy évtizeddel később aerobic edzésre járt az ehhez elengedhetetlen kellékekkel. A kiállítás egyik fénypontja ettől függetlenül minden kétséget kizáróan az a filmsztárok ruháiból, jelmezeiből álló kollekció, amelyet a Hollywoodban híres Bob Mackie alkotott a babáknak. Ruth Handler nem véletlenül mondta, hogy a babák meghatározzák a divatot, és a divat meghatározza a babákat. Bár Barbie-ról sokaknak csupán rózsaszín ruhák jutnak eszükbe, a valóság az, hogy a babák mindig követték az aktuális divatot és az éppen utolsó szezon divatszíneit.
  
  Barbie 3,6 milliárd dolláros forgalmával minden idők legtöbb nyereséget hozó játéka lett. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik percben eladnak egy babát valahol a világon.
  
  Alaposan megdobogtatja az elképedt kisgyermekek szívét az a kiállításon tornyosuló LEGO-birtok, amelyet több ezer LEGO-kockából építettek. LEGO-elemekből készült Ferrarit ugyanúgy láthatunk, mint a New York-i Szabadságszobrot vagy óriási munkagépeket.
  
  A LEGO játékot 1958-ban dobták piacra, és azóta annyit adtak el belőle, hogy amennyiben a Föld hatmilliárdos lakossága között egyenlően elosztanánk, akkor mindenkinek 62 LEGO-kockája lenne. Ezt valószínűleg maga a LEGO atyja, a kárpitos Ole Kirk Christiansen sem gondolta volna, amikor megalapította játékgyárát, ahol először fajátékokat készítettek. Hogy megtalálja a megfelelő márkanevet, versenyt hirdetett az alkalmazottai körében, de végül az ő fejéből pattant ki a legjobb ötlet. Ez volt a LEGO, amely egy dán mozaikszó. A leg godt, azaz játssz jól szószerkezetből tevődik össze. Tizenöt évvel később a mester rájött arra, hogy műanyagból lehet a legjobban játékokat készíteni és rengeteg pénzért megvette Dánia első befecskendezős öntőgépét. A befektetés busásan megtérült, hiszen 1949-ben megalkotta az első LEGO-prototípust, amely a mai napig rengeteg felnőtt és gyerek fantáziáját kelti szárnyra.
  
  A LEGO-kockákat speciális üzemekben gyártják Dániában, Csehországban és Mexikóban. A különleges ABS-műanyagot granulátum formájában szállítják, majd 232 fokra forrósítják, amíg fel nem olvad. A 150 tonnás befecskendező gépek a tésztaszerű masszát beöntik a LEGO-formákba, így a száradás után már kész is van a legendás LEGO-kocka. Az előírások persze nagyon szigorúak, a kockák mérete nem térhet el jobban, mint egyezred milliméter, hogy az összes tökéletesen illeszkedjen. A LEGO két évvel ezelőtt fél évszázados születésnapját ünnepelte. És bőven volt minek örülni! Az elmúlt ötven évben a világ összes részén játszottak kicsik és nagyok vele. Sőt, mind a mai napig a gyermekek kívánságlistájának az élmezőnyében szerepel. A játék iparág vezető képviselői, szervezetei, valamint az amerikai Fortune magazin a LEGO-t az évszázad játékának minősítették.
  
  Jegyárak:
  Iskolai / nyugdíjas csoport (hétköznap) / fő: 1500 Ft 10 fős csoport esetén. Diák- vagy nyugdíjas-igazolvány kötelező.
  Iskolai / nyugdíjas csoport (hétvége) / fő: 1900 Ft 10 fős csoport esetén. Diák- vagy nyugdíjas-igazolvány kötelező.
  
  Gyermek (hétköznap) / fő: 1600 Ft 6 éves korig.
  Gyermek (hétvége) / fő: 1900 Ft 6 éves korig.
  
  Diák / nyugdíjas (hétköznap) / fő: 2000 Ft Diák- vagy nyugdíjas-igazolvány kötelező.
  Diák / nyugdíjas (hétvége) / fő: 2500 F Diák- vagy nyugdíjas-igazolvány kötelező
  
  Felnőtt csoport (hétköznap) / fő: 2500 Ft 10 fős csoport esetén.
  Felnőtt csoport (hétvége) / fő: 2700 Ft 10 fős csoport esetén.
  
  Felnőtt (hétköznap) / fő: 2600 Ft
  Felnőtt (hétvége) / fő: 2900 Ft
  
  Családi (hétköznap): 6900 Ft 2 felnőtt + 2 gyerek vagy 1 felnőtt + 3 gyerek
  Családi (hétvége): 6900 Ft 2 felnőtt + 2 gyerek vagy 1 felnőtt + 3 gyerek



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

LEGO.hu

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dav    mystery gang    u2    dog eat dog    tűzkerék    circle of witches    shrek    cherokee    october    negarm    bálint bence    checkmate    adam young    németh juci    devil sold his soul    sleep    sirenia    69 eyes    hammerfall    arcok az efottrol    pannónia fesztivál    contagion    corrections house    beyond    benighted  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!