hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [botrány]  2010. november 18. csütörtök   16:58
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Erkélyről nézik az életem - a Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért kreatív estje és helyzetjelentése
2010. november 21. vasárnap 17.30., MERLiN Színház - Budapest (V. Budapest, Gerlóczy utca 4.)

  Mi vagyunk azok, akiktől a szülők óvják gyermekeiket. A deviánsok, narkósok, csavargók, húsz, harminc, negyven év élettapasztalatának eredményei, ha úgy tetszik kudarcai.
  Mondanivalónk van, üzenetünk van, világnézetünk van, tragikus és boldog sorsunk, véleményünk van, érzéseink vannak és céljaink, de kevés a lehetőség arra, hogy ezt köreinken kívül is megosszuk az emberekkel.
  
  Szeretnénk fórumot teremteni, hogy üzenhessünk magunknak, neked és azoknak a halhatatlan hangoknak, visszafojtott halálsikolyoknak, melyek tulajdonosai korántsem halhatatlanok. Hisszük, hogy ha két teljesen különböző ember, embercsoport vagy kultúra akár egyetlen apró dologban is egyetértésre jut, ez elég lehet ahhoz, hogy békét kössenek, együttműködjenek, tiszteljék egymást. Mert végső soron ezt szeretnénk: figyelmet, törődést, szeretetet; megmutatni, hogy másságunkkal együtt sem vagyunk mások, még akkor sem, ha mi vagyunk azok, akiktől óvtak a szüleink
.
  
  ”Mit jelent ma a színház? Kapcsolatot színész és közönség között? Képzelt világokat megtestesítő piciny helyszín, hol a mese egy-egy órára valósággá válik? Vagy épp a valóság válik mesévé? Mi az a színház? Határvonal ünnep- és hétköznap között? Meditációs örömforrás, hol a jótékony félhomályban a közönség legszebb ruháját felöltve hajszolja az intellektuális kielégülés másodperceit? Vagy a lelkiismereten felgyűlt piciny fekete foltjait szeretné katarzis fürdőben megtisztítani? És mi a színész? Ezerarcú eszköz, ki szerepről szerepre vándorolva bizonyítja folyton, hogy ő nem az, akinek látszik? Vagy médium ki a régmúlt gondolkodóinak szövegeit közvetíti a mának, kihangsúlyozva az aktuális örökértékeket, melyek a modern fülek számára befogadhatók? Vajon a színész az ezer szerep között megtalálja-e önmagát? Lehet, hogy a színház a legalizált hazugságok helyszíne? És a színész mesterség lényege a hazugság? És a közönség arra vágyik, hogy hazudjanak neki valami szépet, amiből persze tudja, hogy nem igaz, hogy csak játék? És kié a színház egy szűk intellektuális rétegé, akik önmaguk fontosságát és létjogosultságát hangoztatva maszturbálnak érthetetlennél érthetetlenebb szakszavakkal teremtve mítoszt a jól jövedelmező üzletnek? Vagy a mindenkori gondolkodó alkatok tere, kik világ, tudomány, társadalom, filozófia, közízlés és életforma folytonos változásainak tükrét állítják a nagyérdemű elé? Kié a színház? Lázadóké, kik a színpad misztériumának ködében villantják fel ellenállásukat, és ha ez kockázatossá válik mossák kezeiket, hogy kérem ez csak színház, ez csak fikció. Be enged e a színház mítosza drogosokat? Léphetnek-e a színpad mágikus bűvkörébe avatatlanok? A világba, utcára, hétköznapokba kiszorult nagy színházak és színjátékok idején használhatjuk-e arra kicsiny színpadunkat, hogy levegyük magunkról a maszkot?
  
  Olaszy Csaba a Megálló Csoport alapítója, a színházterápiás csoportjának vezetője
  
  Az 1997 óta működő volt drogfüggők által alapított Megálló Csoport 13 éve van jelen a hazai drogproblémával foglalkozó szervezetek között. 2008-ban és 2009-ben is az Év Civil Szervezetének választották. Tevékenységük lényege, hogy a szenvedélybetegek leállását és ezzel együtt a társadalmi integrációjukat erősítsék. Szolgáltatásaik, eszközeik széleskörűek: többféle művészetterápia, önsegítő csoport, speciálisoktatási program, addiktológiai konzultáció, cél: az egyes személyek megerősítése a bármilyen pozitív változásra irányuló törekvéseiben.
  
  Az Erkélyről nézik az életem c. rendezvény az első alkalom a Megálló Csoport életében, ahol az összes művészetterápiás csoport munkája profi szakemberek bevonásával együtt jelenik meg a nagyközönség előtt.
  
  Részletes program:
  17.30 Filmszkeccsek
  Fókuszban a Megálló csoport- és a szenvedélybetegségek, filmvetítés és kerekasztalbeszélgetés Török Ferenc filmrendezővel.
  
  18.30 Pontos képek útközben
  A Megálló Fotóműhely 3 éve működik Kapolka Gábor Sajtófotó-díjas fotóművész vezetésével. A retrospektív fotókiállítást Petendy Szabó Péter fotóművész nyitja meg.
  
  19.30 William Shakespeare: Rómeó és Júlia
  A színházterápia a Megálló életének egyik alappillére. A terápiás munkát a MERLiN Színház szakemberei Magács Lászó rendező, Kinter Alexandra látványtervező egészítették ki.
  
  21.00 Zörgő kör koncert
  Milyen az, ha Péterffy Bori, a Vad Fruttik, vagy a megasztáros Pál Tomi énekli drogos gyerekek számait? Furcsa? Érdekes? Csak, hogy a Crosstalk teljes legyen a Zörgő kör vendégelőadói számait dolgozta fel.
  
  22.00 party hajnalig Dj BioNeonSound (break beat- minimal)
  
  A rendezvény egyfajta crosstalk-találkozó a művészeti és civil élet, a drogfüggő és érintetlen, a profi és amatőr emberek között, ahol a lényeg a nyitottságban, kíváncsiságban és az egymásra való reflektálásban rejlik.
  
  Jegyár: 1 000 Ft
  Jegyek kaphatók a MERLiN Színházban (V. Budapest, Gerlóczy utca 4.)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

StopGroup

Megálló

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
A korlátlan e-könyv olvasást hozza el kedvezményesen a Bookmate és a Yettel új együttműködése
Lépj be a Biodómba, a fények varázslatos világába!
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 evile    billy the kid    troldhaugen    expire    van még remény    alteriah    volt 2011    lordi    godflesh    like a strm    kerecsen    gallows    spielberg    zöld pardon    zorán    ready the prince    eva longoria    chris pontius    thornwill     impericon never say die tour    nagy dávid    idea implant    karma to burn    godflesh    mastic scum  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!