hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előadók   2010. november 16. kedd   11:51
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Jack of Heart


  Salvador Dalí szerint a világegyetem kellős közepe a Perpignani vasútállomás, ezt 1965-ben vászonra is festette a mester. 2006-ban pedig ebben a dél-francia városban alapította meg Ilov Piero a Jack Of Heart elnevezésű rocknroll zenekart. A város innen, Budapestről nézve maga a földi paradicsom, közel a tengerpart, ahonnan látszanak a Pireneusok csúcsai, a borok kiválóak. Az ifjúság mégis unatkozik a sok gazdag és öreg helyi lakos között. Ezen az áldatlan helyzeten változtat a 90-es évek elején néhány fiatal, akik megalapítják a város első rocknroll zenekarát, a Beach Bichest. Innen nincs megállás, létrejön az első független mini kiadó (az azóta is működő) Nasty Product Records, és persze sorban alakulnak az együttesek: a Toxic Farmers, a Sonic Chicken 4, a The Fatals, a Mighty Go-Go Players. Na, az utóbbi kettőhöz történetünk főhősének Pierónak is köze volt, egyikben basszusozott, másikban pedig billentyűzött és énekelt.
  
  Aki az utóbbi 7-8 évben jó mélyre ásott a rnr alvilágában, az tudja, hogy mind a Fatals, mind a Go-Go Players igen elismert zenekarok voltak, mára pedig valamiféle kultusz is övezi ezeket a neveket. Ezt követte Piero részéről egy rövid, de fényes kitérő a zseniális montreali Demon´s Claws soraiban, de közben már gyűjtögetett maga köré zenészeket. Így jött létre 2006 őszére a Piero-gitár/ének, Benji-gitár, Alsexo-basszus, Truxx.-dob felállás, amivel 2007-ben és 2008-ban (2008.04.12., Budapest!) is végigzenéltek egy-egy európai turnét. Ekkor még csupán két kislemezük jelent meg, de már abból a néhány számból is kiderült (pláne aki ott volt a koncerten és látta is őket), hogy Pieróék valami egészen különös keverékét játszák a korai Rolling Stones-nak, a Syd Barrett-féle pszihedéliának, és a ´90-es garage punknak (The Oblivians, The Gories), aztán az egészre rázúdítanak egy jó adag gitárzajt. És ez az egész egyszerre tűnik gyermekien ártatlannak és borzalmasan feslettnek, elszálltnak és primitíven egyszerűnek.
  
  Még ugyanazon év novemberében ismét visszatértek Budapestre, itt a basszusgitárt egy hölgy, Aggy kezelte, csakhogy miután letette a hangszert, saját zenekara a The Magnetix dobszerkója mögé ült és ősasszony módjára verte azt szanaszét. 2009-ben kijött az első nagylemez a Born Bad Records-nál a 2006 és 2007 között rögzített dalokkal. Közben Piero körül lecserélődött az egész társaság, így idén áprilisban egy szinte teljesen új Jack Of Heartot láthatott a szolnoki és a budapesti közönség.



Kulcsszavak:
  Jack of Heart 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Jack of Heart myspace

 kapcsolódó cikkek: 

Földalatti RNR666 Buli - Sightings (USA), Jack Of Heart (FR), Büdösök

Zenekar a Világegyetem közepéről - Jack of Heart és Pluto koncert a Szabad az Á-ban

RNR666 / Földalatti KHE Bulik Áprilisban

Jack of Heart és Magnetix - a dél-francia borvidék rock´n rollja Budapesten.

Tunnel Of Love (USA), Jack Of Heart (FR)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 anna and the barbies    tátrai band    black francis    skálmöld    ektomorf    taking dawn    volumes    primus    haelo    fast five    niburta    new seed 55    kate nash    darkthrone    honnan tudod    mr. big    facebook    death dta    set your goals    warwick    eluveitie    octahed    profane omen    alvin és a mókusok    exivious  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!