hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2010. október 29. péntek   10:59
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Motor (USA/F), Bernáthy & Son, Crimson, Chrom, Isu (Lick the Click!)
2010. november 5., péntek 22:00., A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

  Volt már előzenekara a Depeche Mode-nak, kevert remixeket Kanye Westnek vagy T.Raumschmiere-nek: a Motor a kortárs indusztriál-techno legnépszerűbb formációja. Ezúttal az A38 Hajón szakítja le a fejeket a hazai elektronikus színtér képviselőivel karöltve: a honi techno alapformációja, a Beranth/y & Son, illetve a minimál-tech-house-ban utazó Lick the Click!-gárdával karöltve.
  
  Súlyosan zuhogó ipari ritmusok, nyers gitárriffek, indusztriális technó: nagyjából így lehet leírni a Motor elemi erejű fellépéseit. A T.Raumschmiere-, Kanye West-, Depeche Mode-remixeiről is elhíresült amerikai-francia duó már többször megfordult Magyarországon, legutóbb a Depeche Mode előzenekaraként. Bryan Black és Olivier Grasset (azaz Mr. No) kettőse sosem kispályázott: az előbbi, minneapolisi származású lévén rengeteget forgolódott Prince körül, hosszú évekig hangmérnökként dolgozott a Paisley Park stúdióban, illetve haloblack nevű projektje révén Marilyn Mansonnal koncertezett.
  
  A kétezres évek elején Londonban találkozott Grasset-vel, és a két úriember létrehozta XLOVER nevű együttesét, aminek bevallott, bár kissé eltúlzott célja az volt, hogy Black megmutassa egykori alkalmazójának, hogyan is kellene csinálni ezt a szexi elektrofunk dolgot. Bár az XLOVER-rel Pricess Superstar és Felix Da Housecat is dolgozott együtt, nem lett igazán sikeres ellentétben a fáradhatatlan páros másik formációjával, az elemi erejű Motorral. A vad húzású ipari technó és a nem éppen laptopnyomkodásban kimerülő live actek sora hatalmas sikereket hozott a duónak, amely most legutóbbi páros lemeze, a Metal Machine/Hyper Machine turnéján döngeti meg az A38-at.
  
  Lemezek:
  Hyper Machine, 2010
  Metal Machine, 2009
  Unhuman, 2007
  Klunk, 2006
  
  Bernáthy Sándor és Zsigmond, azaz Bernath/y & Son a magyarországi tecnhó-színtér vitathatatlan úttörői közé tartozik, hiszen apa és fia már 1993-94-től az elsők között volt, akik önálló live actekkel léptek fel a legkülönbözőbb partikban. Az idősebb Bernáth(y) egyébként is meglehetősen kacskaringós pályáján különös fordulat volt a kilencvenes évek eleji megtérés az elektronikus tánczenéhez. A képzőművészeti avantgárd egyik fontos egyénisége, aki fotórealista festményekkel kezdte karrierjét, a híres irodalmi csoport, a Fölöspéldány tagja volt, részt vett a legendás underground zenekar, az A.E. Bizottság megalapításában, később az Új Hölgyfutár szerkesztője és tervezője lett. A kilencvenes években elsősorban a berlini technóünnepek, a híres Love Parade-ek hatására érdeklődése egyre inkább az elektronikus zenék, mindenekelőtt a technó felé fordult. Fiával létrehozta a Love Barrikád elnevezésű partisorozatot, ami a kor legfontosabb elektronikuszenei eseménye volt. Az aktív zenélés mellett a stílus legkomolyabb ideológusává is vált, mindenekelőtt az általa szerkesztett Gépszava című funzine-nal.
  
  A Bernath/y & Son produkció azóta is a hazai technószíntér leginkább kiforrott, klasszikus, immár tizenhét éve létező live act-je, valóságos magyar technótörténelem másfél órába sűrítve.
  
  Romlott eklektika és neurptikus romantika - így jellemzi magát a budapesti minimál-tech-house színtér egyik legerősebb szervezőgárdája és klubestje, a Lick the Click!. A 2005-ben alakult sorozatot az egykori Minimalheadz-tag Isu és az Ikz kollektíva két oszlopa, Crimson és Chrom alapította. A hátom úriember azóta a hazai minimál legfontosabb népszerűsítői és zászlóvivői közé tartozik, számtalan külföldi fellépőt, és még több nagyszerű, emlékezetes partit szervezett. Az A38 Hajó (a Mono és a Merlin mellett) régóta fellegvára a Lick the Click!-partiknak, logikus hát, hogy szervezőik komoly részt vállaljanak a Motor budapesti fellépésén.
  
  Belépő elővételben: 1900 Ft, a fellépés napján: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Motor66

Bernath/y & Son

Lick the Click!

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 locust on the saddle    madball    napalm death    immolation    eddie murpy    mc verse    rdø    the town    kovary    brendan tobin    angelina jolie    brasnyó antal    ossian    mission: impossible ghost protocol    cate blachett    ozirisz    our existence is punishment    demonica    simpsons    death dta    nibutra    psychotic waltz    haydamaky    adrian brody    hinayana  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!