hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2010. október 9. szombat   12:35
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Egy Kiss Erzsi Zene „Ugató” lemezbemutató
2010. október 9., szombat, Gödör Klub

  21.00 Yesyes Matzaa
  22.00 Egy Kiss Erzsi Zene lemezbemutató koncert
  23.30 A Kutya Vacsorája
  1.00: ef Zámbó HDB, VJ Praxinoscope
  Belépő: 1000 Ft
  
  A lemezbemutató koncert vendégei:
  Dennert Ákos szaxofon
  Skerlecz Gábor harsona
  Tompa Ákos trombita
  Laskai Viktor ütőhangszerek
  Pápai István ütőhangszerek

  
  Az egész 1984-ben a Monteverdi Birkózókör társulat megalakulásával kezdődött, s talán ott is erősödött meg egy életre. Sok egymásra figyelés, rácsodálkozás. Kísérlet hanggal, mozgással. Ebből a műhelymunkából több előadás is született. Kiss Erzsi ekkor fedezte fel igazán saját nyelvét, és egy kaposvári színházi munka során gyűjteni kezdte saját énekötleteit. Hajnóczy Csabával (Kontroll Csoport, Kampec Dolores) 1995-ben kezdtek el együttdolgozni, s 1996-ban megalapították az Egy Kiss Erzsi Zenét.
  
  1998-ban ugyanezen a néven jelent meg az első lemez, jellemzően acapellákból, túlnyomórészt énekes témákra épülő dalokból állt a repertoár. Az együttes tagjai ekkor Kiss Erzsi (ének), Kenderesi Gabi (ének), Hajnóczy Csaba (basszusgitár) és Csécs Tamás (dob) voltak.
  
  A következő lemez 2001-ben a Deladela címet kapta. Itt már az együtteshez 1999-ben csatlakozott Vajdovich Árpád basszusgitározott, dobokon G. Szabó Hunor játszott és Szandtner Anna is énekelt. A hangszeres játék az új tagok belépésével lendületesebb lett, a stílusvilág karakteresebb és gazdagabb, a pszeudo nyelven, kisserzsiül megszólaló dalok még erőteljesebbé váltak. Az előadásmód játékos, a nyelv a humor forrása és a színház hatása is tetten érhető.
  
  2003-ban a zenekarban újabb átalakulás történt, s a következő évben újabb lemezt rögzítettek, a Röné álmát. Sütő Márton gitárossal és Kovács Linda énekessel készültek a felvételek. Szandtner Anna tanulmányai (Színház- és Filmművészeti Egyetem) miatt a lemezen még énekelt, de a koncerteken már Linda váltotta fel. Az album hangzása valamivel lágyabb, érzelmesebb, mint az előző munkák esetében. Ahogy a korábbi lemezeknél, ezeket a szerzeményeket is többen felhasználták filmzeneként (pl. Intim fejlövés rendező: Szajki Péter, 3 esküvő (Bernadett és Sanju) rendező: Nagy Viktor Oszkár), színdarabhoz (pl. Karl Wittlinger: Ismeri a tejutat? rendező: Sipos Imre, Magyar Színház), vagy tánceőadáshoz (Manna ExperiDance Produkció rendező, koreográfus: Román Sándor).
  
  2006-ban jelent meg a negyedik lemez, a Kinono, melyen első ízben vendégzenészek is szerepelnek, Premecz Mátyás a 60-as 70-es éveket megelevenítő Hammond orgonájával, Berán Gábor tangókat idéző hegedűjátékával gazdagította a hangzást.
  A 2007-2008-as évek az útkeresés időszakát jelentették. Az új gitáros és dobos, Hámori Máté és Mogyoró Kornél közreműködésével egy energikus, rockos dal született. Az Ama eme ennek a felállásnak az egyetlen stúdiófelvétele. Szandtner Anna időközben visszatért, színházi munkái mellett újra a zenekar tagjaként szerepelt, míg Kovács Linda saját quartetjére koncentrált.


  2009 tavaszán új gitáros, az alternatív zene történetének megkerülhetetlen alakja, Farkas Zoltán (Kontroll Csoport, VHK, Keleti Fény, Kistehén Tánczenekar, Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi ) csatlakozott a zenekarhoz a még egészen fiatal, de rendkívül tehetséges, akkor még a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakát végző Németh Csaba (Pop Iván, Kampec Dolores, DAV) dobossal együtt. Ausztriában mutatkozott be a megújult formáció, Linz mint Európa Kulturális Fővárosa nagy lelkesedéssel fogadta a csapatot. A változás erőteljes volt, termékeny egy év következett, s albumnyi anyag gyűlt össze. A lemezfelvételen Bujdosó János gitáros (Pop Ivan, Chackra Hacker, Rutkai Bori és a Specko Jedno, Kistehén) is közreműködött, aki a nyár folyamán már az együttes új gitárosaként vesz részt a közös munkában. Repetitív témái, mágikus szólói, Vajdovich Árpáddal közös vokáljai új dimenziókat nyitottak a zenekar életében. A felvételek után sem hagyott alább a lendület, s a régebbi dalok akusztikus hangszereléséből új műsor született, szeptember végén a bemutató előadásra is sor került.
  
  2010-ben rögzítette a zenekar az ötödik, Ugató című lemez anyagát. Az új szerzemények helyenként fúvós- és ütős szekcióval bővültek. Hallható csöppnyi metál, esztamos, agyeldobós ugatós-mulatós, sanzon csakis a jól bevált francia nyelven, zúzós-oroszos, magyaros-hegedűs, s meglepetésként egy Belga-feldolgozás (Csokidal), természetesen az eredeti szöveggel. Erzsi tehát először énekel magyarul saját zenekarában, virtuális nyelvét egy dal erejéig elhagyva. Megannyi stílusgyakorlat és játék, a már megszokott énekes-nyelv felszabadító, a végeredmény pedig képzeletgazdag, hangulatváltásokkal teli, lendületes, energikus munka. Két számból remix változat is készült, Deutsch Gábor (Anorganik), aki egyben a lemez maszterelését is végezte, és Tövisházi Ambrus értelmezték újra a dalokat. A lemezborítót Stark Attila (Kulo City) készítette Szász Marcell fotóinak felhasználásával. Az utóbbi két évben mindketten állandó társai a zenekarnak a vizuális megjelenítés frontján.
  
  A lemezbemutató koncerten fúvósok illetve ütőhangszeresek színesítik majd a hangzást. Pápai István (Panchan, Péterfy Bori & Love Band) és Laskay Viktor (Péterfy Bori & Love Band), valamint Tompa Ákos (Amorf ördögök), Skerlecz Gábor (Budapest Jazz Orchestra, Cotton Club Singers) és Dennert Ákos (Budapest Jazz Orchestra, Szalóky Classic Jazz Band, Hungarian Swing Company) lesznek a zenekar vendégei.
  
  A zenekar tagjai:
  
  Kiss Erzsi ének
  Szandtner Anna - ének
  Bujdosó János gitár
  Vajdovich Árpád basszusgitár
  Németh Csaba dob


Kulcsszavak:
  kiss erzsi 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Kiss Erzsi

 kapcsolódó helyszín: 

Gödör Klub - Budapest

 kapcsolódó előadók: 

Egy Kiss Erzsi Zene

 kapcsolódó cikkek: 

Egy Kiss Erzsi elénekli az Álmok dalát

Balaton klubbal indul a Gödör Klub új szezonja

XII. VilágVeleje fesztivál

Into the Music – Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi, Amorf Lovagok, The Qualitons

Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi – 5. születésnapi koncert október 8-án a Gödör Klubban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting visszatér Budapestre: Legendás slágerek a Papp László Budapest Sportaréna színpadán!
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 battle: los angeles    cannes    sing sing    bleeding through    perfect symmetry    neochrome    the dethroners    kamelot    gaudi    miloopa    the dead daisies    arany jános    org4org    tesstimony    mangani 888    omen    isomnium    nanowar of steel    crippled fox    aetherius obscuritas    butcher babies    la casa fantom    badacsony    kellan lutz    stain the canvas  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!