hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2010. október 21. csütörtök   10:14
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Imperial Never Say Die Tour (Parkway Drive, Bleeding Through, Comeback Kid)
2010. november 15, Gasometer - Bécs

  Nem mondható, hogy hanyagoltak minket a metalcore bandák az utóbbi időkben, hiszen a stílus legnagyobb nevei egymásnak adták a kilincset a hazai színpadokon az elmúlt pár év folyamán. Az ausztrál Parkway Drive utoljára 2008-ban adott felejthetetlen koncertet az A38 hajón a Never Say Die turné keretében. Most 2010-ben ugyancsak ez a turné közeledik felénk, de magyar állomás híján Bécsbe kell utaznunk.
  A Parkway Drive rövid idő alatt az egyik legelismertebb metalcore bandává nőtte ki magát. Első lemezük Don´t Close Your Eyes címmel jött ki 2004-ben, majd pedig a Killswitch Engage gitáros Adam Dutkiewicz karolta fel őket, és innen kezdődött a sikertörténet. Az első Adam D. által producelt lemez, a Killing With A Smile zajos elismerést aratott, először Ausztráliában, majd pedig világszerte is. A banda meghatározó jegyei, a dühös agresszió, a fogós nóták, virtuóz témák erre a lemezre értek be igazán. A Killing With A Smile, és a rá következő Horizons lemezen találhatók meg a Parkway Drive legütősebb, legfogósabb számai, mint a Gimme AD, Anasasis (Xenophontis), Romance Is Dead, The Sirens´ Song, Carrion, Boneyards, Idols And Anchors. A kiváló koncertteljesítménynek hála, a zenekar gyorsan szélesítette rajongói bázisát, az USA-ban és Európában is egyre többen ismerték meg őket. Nagy sikert hozott az Unearth-szel közös turné, amely során nálunk az A38-on is fergeteges koncertet adtak.
  2010-ig kellett várni az új lemez megjelenéséig, a Deep Blue című album júniusban került a boltokba. A legnagyobb sikereket továbbra is szülőföldjükön, Ausztráliában érik el, de mára a Parkway Drive világszinten is megkerülhetetlen tényezőjévé vált a metalcore szcénának. A Never Say Die turnénak ezúttal nincs magyar dátuma, de november 15-én Bécsben mutatja be a Parkway Drive a Deep Blue album nótáit, természetesen a korábbi kedvencekkel megtoldva.
  
  A Bleeding Through története 1999-ben kezdődött, akkor még Breakneck néven alakítgatták ki stílusukat és hangzásukat a metalcore, hardcore, death metal műfaj határain belül. 2001-ben megjelent debütalbumuk, a Dust To Ashes már Bleeding Through néven jelent meg. A következő Portrait Of The Goddess lemez egy megszilárdult felállású, magabiztos banda képét mutatja, az igazi sikereket viszont a 2003-as This Is Love, This Is Murderous című album hozta meg, amely a metalcore bandák élvonalába emelte a Bleeding Through-t.
  A kezdeti, jellemzően ordibálós, olykor death metalos darálásba hajló zenei világ kissé kifinomultabbá vált, hangsúlyosabb szerepet kaptak a dallamos refrének, és Marta Peterson csatlakozásával billentyűs poszton is megerősödött a csapat. Ismertségüknek köszönhetően a metalcore és a hardcore legnevesebb bandáival turnézhattak, lemezük pedig lelkesen vásárolták a rajongók.
  A This Is Love, This Is Murderous óriási sikere után a The Truth nem robbant akkorát, bár a bandától elvárt minőségnél nem adtak alább. Legutolsó lemezük a 2008-ban megjelent Declaration, de már folyik a friss szerzemények megírása. A Bleeding Through sikerrel ötvözi a svéd melodikus death metal jegyeit a metalcore-ral és a thrash metal-lal, koncerten pedig ugyancsak rendkívül erős a csapat.
  
  Az Imperial Never Say Die felvonultatja turné a metalcore/hardcore műfaj további feltörekvő bandáit, akik azért érkeztek Európába, hogy itt is kiépítsék a bázisukat. Ilyen a hardcore punk-ban utazó Comeback Kid (vagy CBK), az egyre ismertebbé váló, technikás metalcore/mathcore zenekar Németországból, a War From A Harlot´s Mouth, a súlyosabb deathcore-t reprezentáló Emmure, az angliából származó hardcore/metalcore Your Demise, és az USA-ban honos, különleges post-hardore, metalcore, szimfónikus jegyeket felsorakoztató We Came As Romans.
  Ez a sokszínű turné november 15-én éri el Bécset, ahol a Gasometer-be kell befutnia az érdeklődőknek. Kapunyitás 18:00, kezdés 19:00 óra körül várható, a jegyár 24,5 euró körül mozog.


Kulcsszavak:
  never say die     parkway drive     bleeding through     comeback kid     emmure     war from a harlots mouth     your demise     we came as romans 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Gasometer - Bécs

 kapcsolódó szervező: 

Skalar Music Austria

 kapcsolódó cikkek: 

Március 15-én jelenik meg az új Comeback Kid EP, a Trouble

A Comeback Kid új EP jelentett be, ez a Trouble

Comeback Kid az Analog Music Hall-ban

A Bleeding Through robbanékony új számmal jelentkezett, ez a War Time

Ismét Európában turnézik a We Came As Romans
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 severe torture    koncert    neck sprain    ben affleck    how do you know    men in black    cate blachett    chris columbus    engel    volt 2001    james cameron    biffy clyro    steven spielberg    milovice    hooligans    steve carrell    a dilemma    jinjer    infected rain    one reason to kiss    el camino    thor    zoolander    pet the preacher    blind channel  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!