hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
kultúra [színház]  2010. szeptember 23. csütörtök   16:20
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Függetlenek Éjszakája
2010. szeptember 25. szombat

  Ezen a napon az idei évad kezdését nehezítő körülmények ellenére is igyekszünk minden házba színt vinni: a befogadó helyszínek, független alkotói műhelyek, társulatok jól bevált és új helyeken várnak minden érdeklődőt. Ismerkedés egymással és az évaddal a színház, tánc, zene, játék nyelvén A programok többnyire ahol nincs külön belépő feltüntetve ingyenesek, érdemes előre megtervezni az útvonalunkat!
  
  Bakelit Multi Art Center L1 Táncművek
  (1095 Budapest, Soroksári út 164., 1.358.1005, jegy@bakelitstudio.hu, www.bakelitstudio.hu)
  
  18.30 Ladjánszki Márta: Give a hug Ölelj
  Nem én mondom meg, hogy héj baby legyél ilyen, hanem az van, hogy héj baby, milyen vagy? Mutasd! Meg tudod mutatni? Mennyit mutatsz? Áhá, te ennyit adsz, és te? Te mennyit adsz?” (HA)
  Ez egy olyan sorozatba illeszkedő előadás, ahol a felkért, meghívott előadóra/táncosra fókuszálok nagyon erősen és vele hozok létre előadást. Feltétel, hogy kellően intelligens legyen az adott személy vagy személyek, hogy nyitottan dolgozzanak és hagyják magukat helyzetekbe hozni, kellő technikai tudásuk legyen és ugorjanak fejest - velem együtt - az adott témába. Együttműködünk és közben én vizionálok jeleneteket, karaktereket, amit érzek belőlük, illetve amit én gondolok közben magamról is... A helyzetjelentésM sorozat hatodik bemutatója a Give a hug, és Hód Adriennre álmodtam előadást! Most ritka alkalom adódik a nézőknek, hiszen egymás bőrébe bújunk, én leszek a színpadon és Adrienn segít nekem az előadásban. Nagy változás - mégis ugyanarról beszélünk!” (LM)
  előadja: Ladjánszki Márta
  zeneszerző: Varga Zsolt, kosztüm: Pillangó, koreográfia: Ladjánszki Márta és Hód Adrienn, koncepció-rendezés: Ladjánszki Márta
  
  Figurina Animációs Kisszínpad
  (1026 Budapest, Retek u. 17. (Fillér utcai oldal), 20.530.1595, figurina@ax.hu)
  
  18.00 Figurina Bábszínház Microcircus - cirkuszparódia kezekkel és használati tárgyakkal 14 éven felülieknek (45´)
  Ebben a játékban kesztyűkbe, mint artista-dresszekbe bújt kezek játszanak cirkuszt, közönséges használati tárgyakkal, mint cirkuszi rekvizitekkel. Minden jelenet (bűvész, zsonglőr, erőművész, fakír, állatidomítás, ugrócsoport, trapéz, korcsolyázók, víziparádé) egyszerre idézi meg az igazi cirkuszt és közben valami egészen hétköznapi eseményt, s e kettősségből fakad a humora.
  Ebben az előadásban a Figurina szintetizálta húsz éves munkásságát a két abszolút animáció, a kéz- és a tárgyjáték terén, mindezt szöveg nélkül, minden felnőtt, vagy nagyobb gyerek számára érthetően.
  előadja: Fers Klára, Siklósi Gábor
  www.figurina.hu
  
  Gödör Klub
  (1051 Budapest, Erzsébet tér, www.godorklub.hu, info@godorklub.hu)
  18.30-19.00 Szó-Cirkusz Flash-Mob A SZ.A.F.T. Társulat Szervezésében
  Faludy 100 Fesztivál:
  19.00 Turek Miklós: Pokolbéli Világnéző Faludy Györggyel (Monodráma)
  20.30 Ballada A Senki Fiáról - Hobo Faludy Estje
  23.00 Víg Mihály Koncertje
  www.godorklub.hu/program/2010/09/25
  
  Holdvilág Kamaraszínház
  (1161 Budapest, Ságvári u. 3., 1.405.8759, szinhaz@holdvilag.hu)
  
  20.00 Federico Garcia Lorca: Bernarda Alba Háza - költői vízió
  Stúdió-vizsga a Holdvilág Kamaraszínházban
  Égni a vágytól és hallgatni róla ez a legnagyobb büntetés, amit magunka mérhetünk. /Federico Garcia Lorca/
  Expresszív elemek Bezártság, feszültség, gyűlölet, visszafojtott életvágy és csendek és csendek és csendek
  szereplők: Tökölyi Zsolt, Trombitás Enikő, Kovács Fruzsina, Boldizsár Katalin, Pintér Dorina, Gombos Judit rendező-tanár: Koltai Judit
  www.holdvilag.hu
  
  Írók Boltja
  (1061 Budapest, Andrássy út 45., 1.322.1645, www.irokboltja.hu)
  
  20.30 Ágens Társulat: Basium - csókszolgálat - kirakat és színház
  Játsszunk, végtelenül és mértéktelenül, felszabadultan és súlyok nélkül. Basium, latinul csók. A tavalyi, A szerelem, mint önélmény című előadáshoz hasonlatosan az újjáépült Írók Boltja kirakataiban és belső tereiben várjuk a szerelmes, volt szerelmes, szerelemre készülő, vágyódó nézőinket vagy csak azokat, kik egyszerűen egy csókot akarnak.
  szereplők: Ágens, Barsi Márton, Gergye Krisztián, Madák Zsuzsanna, Szakács Ildikó, Boudny Lídia Ágnes, Kalmár Bence, Hományi Péter, Nagy Detti, Kulcsár Viktória
  közreműködik: Stollár Xénia - viola da gamba, Szabó Zsolt - viola da gamba, Balogh Vera - barokk fuvola maszk: Károlyi Balázs, rendező: Ágens
  www.agens.hu
  
  Maladype Bázis
  (1088 Budapest Mikszáth tér 2., 70.326.8108, 1.769.0225, info@maladype.hu)
  19.00 Maladype Színház: Übü Király
  Az Übü király Alfred Jarry főműve, eredetileg egy rennes-i gimnáziumban írt diákbohózat. Hébert úr, Jarry fizikatanára és vitriolos gúnyolódásainak örök céltáblája lett az Übü- figura magja, belőle teremtett tizenöt éves fejjel egy világirodalmi alakot: az olykor ocsmány, hálátlan, gyáva, kapzsi, gyilkos és zsarnok, olykor gyermekien amorális Übüt, akinek az emberiség nagy jellemcsarnokában van a helye. Általa állítja pellengérre egy valószerűtlen, képzeletbeli Lengyelországban az ostoba önkényt, a közönségességet, a nyárspolgári, bürokratikus hatalmi tébolyt. És bár a darab 1896-ban, első, botrányos bemutatásakor még túlzónak tűnt, a történelem később olyan bősz Übüket produkált, akik mellett Jarry Übü papája minden rémséges tette ellenére is elbújhat. Jarry műve szokatlan vegyüléke a tiszta színháznak, a nonszensznek és a mítosznak apokaliptikus bohóckodás.
  játsszák: Orosz Ákos, Lendváczky Zoltán, Tompa Ádám, Páll Zsolt
  dramaturg: Góczán Judit, rendező munkatársa: Fátyol Kamilla, asszisztens: Mátrai Mirella, rendező: Balázs Zoltán
  belépő: 1.800/1.200 Ft
  www.maladype.hu
  
  Marczibányi Téri Művelődési Központ
  (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a, 1.212.2820, www.marczi.hu)
  
  KoMa: Szuper Irma
  Volt egyszer egy falu, annak pedig egy tanítónője, aki nemcsak betűvetésre tanította a gyerekeket, hanem környezetük tárgyainak megbecsülésére is. És nemcsak szavakkal, hanem össze is gyűjtött egy múzeumra való anyagot, melyet aztán kedves falujának, Monostorapátinak adott. El is nevezték Szuper Irmának. Ez persze nem igaz, márminthogy ezért nevezték volna el Szuper Irmának valóban ez volt a családneve. - Mintha nem is laknának ebben a faluban állapította meg a KoMa. Végiggyalogolt a főutcán, sehol egy lélek. - Okos ember a falusi magyarázza Szilvi, a művelődési ház munkatársa. Reggel elvégzi, amit kell, aztán estig ki sem mozdul ebben a kánikulában.
  A KoMa két hétig dolgozott Monostorapátiban, hogy az ott hallott és látott történeteket feldolgozza és színpadon tálalja Apáti történelme, története, múlt, jelen és jövő, KoMa-szemüvegen keresztül.
  szereplők: Derzsi Dezső, Fekete Zsolt, Jaskó Bálint, Lass Bea, Mohai Tamás, Polgár Péter, Szabó Vera, Valcz Péter, Vékes Csaba, Zrinyi Gál Vince
  technika és minden, ami fontos: Mervel Miklós, Horváth Gallo Árpád, film: ZGV, produkciós vezető: Bartók Ferenc, dramaturg: Lőkös Ildikó, rendező: Keszég László
  De ki az a Szuper Irma?
  www.komatarsulat.hu
  
  MERLiN SZÍNHÁZ
  (1052 Budapest, Gerlóczy u. 4., 1.318.9844, www.merlinszinhaz.hu)
  
  15.30 Szöveg Színház: W. Shakespeare: The Tempest/A Vihar bábjáték (helyszín: Színházterem)
  Milánó tudós hercegét, Prosperót gonosz öccse elűzi a trónról. A varázstudományokban jártas Prospero lányával, Mirandával egy szigetre vetődik és a félelmetes boszorkányt, Sycoraxot legyőzve békében élnek tizenkét éven át. A legyőzött boszorka fia, Calibán Prosperót szolgálja, ám csak arra vár, hogy megbosszulja anyja halálát. Az elűzött Prospero új hazájának teljes jogú uralkodója lesz, ám varázslatainak egyetlen célja, hogy újra találkozzon a cselszövőkkel, akik őt Milánóból elűzték. Bosszút forral, s tervei megvalósításában egy csintalan szellem, Ariel is segédkezik. Vihart támaszt a tengeren, hogy öccse hajóját bűbájjal a szigethez vonzza. A régi ellenségek újra találkoznak...
  Vajon sikerül-e Prosperónak legyőzni a lelkében dúló vihart? Képes lesz-e megbocsátani gonosz öccse bűnét és belátni saját hibáit? Vajon sikerül-e Calibán terve, hogy Prospero halálával visszavegye a szigetet? Ki iránt lobban szerelemre Miranda?
  Mire véget érnek a kalandok, mindez kiderül. A történetet összefoglaló Előhang elhangzása után nincs több szöveg, a bábjáték zenére és vizuális effektekre épül.
  előadók: Mészáros Gyöngyvér, Szántai Edina
  dramaturg: Deres Péter, díszlet: Csiszár Anikó és Tillinger Attila, maszkok: Balogh László, rendező: Szántai Edina
  www.szovegszinhaz.hu
  
  17.30 Szó-Cirkusz Flash-Mob a SZ.A.F.T. szervezésében (helyszín: a MERLiN Színház udvarától Gödör Klub és környékéig)
  A Sz.A.F.T. Szó-Cirkusz című performansza a Somló Hangja Világzenei Fesztivál után először lesz látható Budapesten. Most egy kissé másképpen, kiegészülve számos független társulattal, egy nagyszabású flashmob megszervezését vállaltuk magunkra, melyben egy látványos felvonulás apropóján megszólíthatjuk a kiemelt/kiszemelt nézőt. Éppúgy alkalmat adva a figyelem felkeltésére, és a színvonalas szórakoz(tat)ásra, ahogy a személyes színházi pillanat létrejöttére.
  résztvevők: Sz. A. F. T., Spidron Műhely, UTCA-SZAK, és még sokan mások
  koordinátor: Müller Ádám
  Bővebb info: szafttarsulat@gmail.com, kapcsolattartó: Simó Krisztián 70.526.6950
  
  18.30 Kompánia Színházi Társulat: „Drogéria” koncert színház (helyszín: Klub)
  Háy János megzenesített versek, zenék a társulat előadásaiból
  A társulat zenei tanulmányai a történeti zenétől kezdve, a népzenén keresztül, a jazzig terjednek. Előadásaikban fontos dramaturgiai szerep hárul a zenére. A legtöbb előadást élő zene kíséri, a Kompánia színészek és vendég zenészek előadásában (Csepregi Gyula, Bussy Gábor). Színész-zenészekként hangszereik között a lanttól, az ütőgardonon, a gitáron keresztül a nejlonzacskóig, nagyon sok minden található. Drogéria című koncert-színházukban különböző általuk megzenesített Háy János versek szólalnak meg, amelyek a Marlon és Marion c. színdarabhoz készültek, valamint a Kompánia színészei egy kóstolót nyújtanak a repertoárjukból, előadásaik zenéivel.
  www.kompaniastudio.eu
  
  19.00 HÓLYAGCIRKUSZ TÁRSULAT: KANT (helyszín: Kamara)
  Thomas Bernhard Immanuel Kant c. műve alapján, Matkovics Ágnes fordításának felhasználásával az előadást létrehozta a Hólyagcirkusz Társulat
  szereplők: Székely B. Miklós, László Lilla, Szabó Domokos, Eszes Fruzsina, Nádasi László, Rácz Attila
  Szőke Szabolcs
  zene: Szőke Szabolcs, díszlet: Szőke Dániel Bogdán, Szőke Dávid, fény: Hlinka Mónika
  www.holyagcirkusz.hu
  
  20.00 Zadam Társulat: Innout - Avagy komédia, de tánc-e? (helyszín: Színházterem)
  Színház az egész világ.
  Ha igaz a mondás, akkor az életünk egyetlen előadás. A bemutatásra kerülő jelenetek írói, rendezői, főszereplői és statisztái, sőt még nézői is mi magunk vagyunk.
  A végén ne felejtsünk el tapsolni!
  koreográfia-előadás: Szász Dániel, Zambrzycki Ádám,
  fény és technika: Molnár Péter, rendezés-zenei szerkesztés: Zambrzycki Ádám
  www.zadam.hu
  
  21.00 Duda Éva Társulat: A Stop - akció-performansz (helyszín: Színházterem)
  Táncreakciók váratlan helyzetekre, hirtelen fordulatokra, gyors fékezésekre.
  Előadják a társulat tagjai és vendégművészek.
  támogatók: OKM, NKA, Művész Mozi
  www.dudaeva.hu, www.evaduda.net
  
  22.00 Simi, Grasshop, Marvin szülinapi party
  
  MU SZÍNHÁZ
  (1117 Budapest, Kőrösy J. u. 17., 1.209.4014, 1.466.4627, szinhaz@mu.hu)
  
  20.00 Előételek
  A Függetlenek Éjszakája keretében, Előéletek címmel, idén is évadnyitó előzetessel jelentkeznek a független színházi társulatok, alkotók a MU Színházban. Az estén a MU lehetőséget nyújt minden alternatív, független színházi társulatnak, színházi alkotónak, színházi embernek, hogy a Pecha Kucha stílusában mutassák be a 2010/2011-es évadra, vagy akár későbbre tervezett munkáikat, de lehet ez egy esemény vagy egy kreatív ötlet is. A Pecha Kucha (japánul locsi-fecsi) ötletgazdája a tokiói székhelyű Klein Dytham Architecture. Astrid Klein és Mark Dytham találta ki 2003-ban, hogy legyen egy olyan nyitott fórum, ahol fiatal tervezők találkozhatnak egymással, és a széles közönség előtt ismertethetik egy vagy több, megvalósult, vagy megvalósításra váró munkájukat, projektjüket. De azért, hogy egy résztvevő ne órákig beszéljen, a megoldás kulcsa a Pecha Kucha szabályában van: minden előadó 20 képet vetíthet, mindegyiket 20-20 másodpercig. Tehát minden előadó összesen 6 perc 40 másodperccel gazdálkodhat, utána jön a következő. Ezáltal lényegre törő, pörgős előadásokat láthatunk-hallhatunk, az érdeklődés nem hanyatlik alább, ráadásul több ember juthat szóhoz. E mellett azt gondoljuk, hogy az éjszaka remek alkalmat adhat arra, hogy az alternatív, független színházi élet képviselői találkozhassanak egymással, megismerhessék, vagy újraértelmezzék egymás terveit, gondolatait.
  A műsorhoz várjuk az érdeklődő alkotók, társulatok jelentkezését a szinhaz@mu.hu címre. A jelentkezési határidő 2010. szeptember 15. A jelentkezéskor kérjük az alábbiakat feltüntetni: név, honlapcím, telefon, e-mail, a projekt rövid leírása, amiről vetítenél, 1-2 kisméretű kép a vetítendő anyagból. Természetesen azokat az alkotókat is várjuk szeretettel az estén, akik nem kívánnak részt venni a műsorban, de kíváncsiak mások terveire, gondolataira, ötleteire.
  www.mu.hu
  
  Művész Mozi
  (1066 Budapest, Teréz krt. 30., 1.332.6726, www.artmozi.hu)
  
  22.00 Pr-Evolution Dance Company: A Vírus Neve - Barbie
  Gyönyörű arc, vékony derék, formás comb, igéző tekintet, és lélegzetelállító ruhák. Tökéletesség a mai világban. Hozzávaló a minden igényt kielégítő ház, a gyors, trendi autó, a kötelező háziállat. És Ken, akinek széles mellkasa, izmos hasa, és bájos mosolya van. Egy idealizált világ, aminek mi is részesei akarunk lenni bármi áron. Lassan elfelejtjük mi is az igazán fontos, mi rejtőzik a felszín alatt. A Barbie babák világuralomra tettek szert, nemcsak fizikai, de elméleti síkon is. Legfőbb eszményük a TÖKÉLETESSÉG bármi áron.
  táncművészek: Baranyai Balázs, Hucker Kata, Jellinek György, Kovács Dóra, Nemes Zsófia, Sasvári Kolos, Sebestyén Tímea, Tonhaizer Tünde, Zsíros Gábor
  zenei szerkesztő: Gergely Attila, koncepció: Nemes Zsófia
  támogatók: OKM, SÍN Kulturális Központ, Művész Mozi, Új Előadóművészeti Alapítvány
  belépő: 700 Ft
  www.pr-evolution.hu
  
  Orkesztika Alapítvány - Mozdulatművészeti Stúdió

  (1097 Budapest, Tagló u. 11-13. (Kemikál Telep), 1.321.9745, 20.361.7821)
  
  19.00 Magyar Mozdulatművészeti Társulat: Persona - premier (táncelőadás)
  A Persona című szóló az egyén önmagával és a külsőségekkel szembeni küzdelmét vizsgálja, hogyan akar megszabadulni az álarctól, mellyel a társadalom által generált elvárásoknak próbál megfelelni, és amely mögé valódi énjét rejti.
  előadó: Kocsis Andrea
  koreográfus-rendező: Haraszti-Zwiep Adrienn
  www.mozdulatmuveszet.hu/meglepi
  
  Orosz Stúdiószínház
  (1062 Budapest, Andrássy út 120., 30.507.2614, 30.230.2853)
  
  19.00 Doktor Csehov A. P. Csehov elbeszélései nyomán készült előadás
  Az Orosz Stúdiószínház 1997-ben, Budapesten alakult meg, Zinaida Zicherman, színésznő, pedagógus és rendező kezdeményezésére, aki maga köré gyűjtött egy csapat különböző nemzetiségű amatőr-színészt, akiket a színházhoz és az orosz kultúrához való szeretet kovácsolt össze. Évről évre a színház mutat be a nézőknek híres orosz klasszikusokat, szemezget a modern orosz dramaturgiában, valamint számos poétikai, zenés és verses estet visz színpadra.
  A Doktor Csehov az idei szezon első premierje. Ezek a rövid történetek, elbeszélések szokatlan irodalmi-dramaturgiai formában kerülnek bemutatásra. Elmés karcolatokat, jellemző karakter-leírásokat, vicces szituációkat csokorba szedve, az író kommentárjaival kiegészítve, teljes mélységében mutatják be azt az ellentmondásosságot és sokoldalúságot, amely oly jellemző az orosz lélekre, és amely ma sem veszített az aktualitásából.
  Ha optimista akarsz lenni és meg akarod érteni az életet, akkor hagyj fel azzal, hogy annak higgy, amit mondanak és írnak, inkább magad válj elmélyült megfigyelővé.
  (A. P. Csehov)
  www.szinhaz.hu/rusteatr
  
  Ó utca 4. - A Momentán Társulat impróközpontja
  (1066 Budapest, Ó utca 4., 70.948.0332, info@momentantarsulat.hu)
  
  Momentán Társulat: Amikor A Falat Festik
  Megrázó és hiteles dokumentum-dráma a Momentán Társulat előadásában. A könnyed és szórakoztató improvizációs előadásairól ismert társulat ezúttal arra tesz kísérletet, hogy alázattal, fegyelemmel és naturalista eszközök segítségével valósítsa meg a tökéletes színházat. A társulat tagjai a rendhagyó performance keretében falat festenek, színpadot építenek és bútorokat rendeznek, hogy aztán 2010. októberében hivatalosan is csatlakozhassanak a Függetlenek Éjszakájához és végre a nagyközönség számára is megnyithassák vadonatúj impróközpontjukat az Ó utca 4. alatt!
  Amikor a falat festik Az igazi jelenlét!
  Zártkörű rendezvény: belépés csak Momentán tagok részére.
  fellépők: Boldoghy Borbála, Bódy Gergely, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Pirisi László, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi
  www.momentantarsulat.hu
  
  Sín Kulturális Központ
  (1184 Budapest, Lenkei u. 17-19. studio@sinarts.org, www.sinarts.org)
  
  15.00 Utca-Szak: A Sehonnai Király mese gyerekeknek egy órában
  Márton herceg, akinek születését csodák övezik, tizennyolcadik születésnapja előtt egy nappal az agg királyné minden kérlelése, és gyámja, Frigyes Herceg minden érvelése ellenére nekivág, hogy menyasszonyt keressen magának. Útravalóul titokban egy mágikus sípot kap keresztanyjától, amit összesen háromszor használhat vándorútja során
  16.00 Maszkos műhelyfoglalkozás gyerekeknek az Utca-szak társulat szervezésében
  17.00 és 21.00 között: Betekintés a SÍN-ben próbáló táncegyüttesek műhelymunkáiba, többek között a PR-Evolution Dance Company, Juhász Kata, Pataky Klári, Nagy Zoltán részvételével.
  21.00 Utca-Szak: Johnny - mese felnőtteknek
  A hat danos mester, a Normafánál edz tanítványával, amikor az öreg boss megrendeli nála Rigó kivégzését. Ugyanebben az órában, Merci az esküvői lapokat bújja, Dr. Steinbach szeretője pedig bizarr feltételhez köti szerelmét, Ödi bá összevereti magát alig egy tucat felesért, Moskovitz őrmester szagot kap, a harci-majom pedig délutáni meditációjára készülődik. Ekkor még egyikük sem gondolná, hogy egyeseknek mennyire megcsappant az esélye arra, hogy élve vegyenek részt a másnapi, József napi utcabálon...
  Az Utca-Szak alkotóközösségről: Legelőször egyre gyarapodó közönség előtt tartottunk előadásokat a budapesti Kálvária téren, néhány Commedia dell´Arte technikával készült bőrmaszkban. Most 40 álarcunk van és az elmúlt három évben egyre változatosabb közegekben teremtünk színházat a felhasználásukkal.
  A tavasz folyamán egyre inkább elszakadunk a klasszikus forma-morzsáktól, amelyeket olasz mestereinktől felkapkodtunk, és figyelmünket első sorban a testre irányítjuk. Megpróbálunk szabadon kutatni. Kíváncsian fogadjuk egymás teremtményeit, amelyekké a maszkok alatt változunk. Az Utcaszínházi Alkotóközösség név mostanában már helytálló arra nézvést, amit elnevez.
  stáb: Csúz Lívia, Kovács Eszter, Lipka Péter, Simon Balázs, Simó Krisztián, Szitás Balázs, Tas Gergely zene: Veszeli Ágnes, maszkok: Stefano Perocco
  www.utcaszak.hu
  
  Tűzraktér

  (1067 Budapest, Hegedű u. 3., info@tuzrakter.hu, www.tuzrakter.hu)
  16.00 és 19.00 RADIKÁLIS SZABADIDŐ SZÍNHÁZ: OBERON VILÁGAI - premier
  Álom-torzók, melyben a szerelem nevetségessé, a nevetés szerelmetessé változik
  (Shakespeare Szentivánéji álom nyomán)
  Odabent, legbelül, önálló világokat alkotunk. Vágyunk valamire, ami az otthon, az anyaméh, a természet. Gyökereink vannak, ágaink-lombjaink vannak. Egymásba kapaszkodunk, verekszünk és ölelünk. Az erdő, mint tudatállapot. A víz, mint tudatállapot. Pocsolyák és virágok.
  szereplők-alkotók: Bazsó Adrienn, Dévai Lili, Formanek Csaba, Galkó Janka, Ilyés Lénárd, Kiss Dóra, Köműves Csilla, Orgován Letícia, Pintér Ákos, Pokorny Szilárd, Polonyi Réka, Prechel Dorka, Sütő András Miklós, Simon Attila, Szabó Emese, Szárdár Tagirovszkij, Szemere Zsolt, Tóth Réka, Várnay Zsuzsi
  rendező: Formanek Csaba
  www.egyetemiszinpad.blogspot.com
  belépő: 1.200/800Ft
  21.00 Andaxínház: Improvizáció egy témára - performansz
  www.andaxinhaz.huSzólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
 kiemelt 
40 éves születésnapi turnén érkezik a Portnoy-jal kiegészült Dream Theater
  
A progresszív metal meghatározó zenekara, a Dream Theater 14 év után újra ikonikus felállásában működik: James LaBrie, John Myung, John Petrucci, Mike Portnoy és Jordan Rudess Budapesten november 1-én játszik a Papp László Budapest Sportarénában

Először látogat Magyarországra a City Morgue
Sting újra Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 marilyn manson    leander kills    pribojszki band    crowbar    simpsons    apacsok    null positiv    the trousers    kerekes band    szalóki Ági    sonata arctica    amorphis    mapez    a storm of light    intronaut    datarock    boros lajos    black procession    dereng    intim torna illegál    beholder    niok alapítvány    wasting light    konflikt    marian cosma  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!