hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [könyv]  2010. augusztus 5. csütörtök   16:55
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
A Muse története a kezdetektől napjainkig
Silenos Kiadó

  Muse Az Univerzum lüktetése címmel hamarosan megjelenik az első magyar nyelvű könyv a Muse együttesről. A Szigeten főzenekarként fellépő Muse élettörténetét feldolgozó kiadvány éppen a Sziget hetében kerül a boltok polcaira. Így ennél aktuálisabb időpontot a könyv megjelenésére elképzelni sem lehet. A hivatalosan tizenhárom éve működő Muse története figyelemre méltó: sok éven keresztül a zenéjükbe vetett hitük volt az egyetlen, ami előre vitte őket. Sok üres klubterem és még csempészéssel egybekötött franciaországi koncert sem rendítette meg bizalmukat. A könyv a kezdetektől végigkíséri a zenekar történetét.
  
  Hogyan lettek Teignmouth kisváros főzenekara, és onnan milyen nehéz is volt továbblépni. Hogy mennyire nem változnak a dolgok a saját szintjükön, és ezt milyen nehéz megérteni akkor, ha meg akarod mutatni magad, hogy nagyon jó vagy. A Muse jól döntött: átgondolt, megkomponált, világűrt betöltő zenéje értékes, és szerencséjükre ma már a Világ nagy része is így gondolja.
  
  A könyvben a fotók mellett egy átfogó diszkográfia és kiterjedt linkgyűjtemény is helyet kapott, plusz a magyarországi fellépéseik számlistái, helyet hagyva az augusztus 15-ei fellépésnek is.
  
  A megszokott, száraz adatokkal teletömött zenekari biográfiákon túllépve az író, Ben Myers személyes élményeit és az interjúkban elhangzó történetek szövi bele szinte rajongóként a zenekar élettörténetébe
  
  A kiadó honlapján már előrendelhető!
  
  Most az előrendelés időszaka alatt 30%-os kedvezménnyel lehet a tiéd a Muse-könyv: A Sziget utáni hét első felében veheted így kezedbe a könyvet, friss Muse-élményekkel telve olvashatsz a zenekarról, akik pár nappal előtte csak neked játszottak.
  
  Előrendelés esetén az ára 1960 Ft (30% kedvezmény!!!) + postaköltség (1040 Ft) előrendelési időszak vége: 2010.08.11. 24:00
  
  És most minden Muse-könyv előrendeléssel leadott más könyvrendelésre is automatikusan érvényes a 30% kedvezmény.
  
  Fülszöveg:
  
  Szinte hihetetlen, hogy három fiatal hangszert fog a kezébe, alkotni kezd, és meg sem áll a világsikerig. Hihetetlen, de szerencsére időről időre mégis megtörténik. Néha egy szemvillanás alatt, néha pedig hosszú évek, kemény munka és kitartás kell hozzá. A Muse-ra az utóbbi jellemző. Megdolgoztak a sikerért. Hittel és alázattal várták ki azt a pillanatot, amikor rájuk került a sor.
  
  A könyv ezt az utat mutatja be. Elmeséli a zenekar teljes történetét, onnantól, hogy az 1990-es évek közepe táján egy tengerparti kisvárosból, Teignmouthból elindultak, egészen addig, hogy megannyi koncerttel és grandiózus albumaikkal elérték, hogy immár egyértelműen az egyik legnagyobb angliai rockzenekarként tartják őket számon.
  
  A könyv írója, Ben Myers a Melody Maker, NME és Guardian munkatársa, egyben Muse-rajongó is. A rengeteg exkluzív interjú, amit a zenekarral és a zenekar barátaival karrierjük során készített, és a végtelen sok koncert, amire ellátogatott, adják a világon egyedülálló zenekar-történeti könyv alapját.
  
  Idézetek a könyvből:
  
  Chris beszervezéséről:
  
  Szükségünk volt egy basszusgitárosra idézte fel Matt. Persze ismertük Christ, de abban az időben ő is a dobokat verte. Tudtam, hogy lelkiismeretes, komoly srác, úgyhogy megkérdeztük, nem akarna-e basszusgitározni. Szerencsére akart.
  
  Honnan is indultak?
  
  Exeterben két szexshop van. Matt Bellamy úgy döntött, hogy az egyik fölött fog lakást bérelni, a fölött, amelyik a Forth Streeten van. A szomszédban egy rozoga, áporodott vizelet- és kebabszagú bolt állt, szemben pedig egy zenebolt. Egy barátjával élt ott, aki készpénzért árult drogot, és egy olyan zenekarban játszott, amelyiknek csak az elméleti lehetőségei voltak hatalmasak, gyakorlatilag semmire sem mentek. A lakást már le akarták rombolni, amikor is egy ingatlanügynök szólt Mattnek és a barátjának, övék a lakás, ha kipofozzák és lakhatóvá teszik.
  
  A turné örömeiről:
  
  Ahogy a cikkben is szerepel, legalább tíz, hihetetlenül szép skandináv lány vette körül őket emlékezett vissza Brannigan. A ruhák meghökkentő gyorsasággal hullottak le róluk, én pedig csak bámultam, hogy Matt és Dom is két-két nővel van együtt. Akkor még volt két-három szabad csaj, és én voltam az egyetlen férfi , akinek még nem jutott pár. A való világban esélyem sem lenne rá, hogy ilyen gyönyörű, fiatal nőkkel legyek együtt, de a gomba, a tequila meg a fű megtette a hatását, és Tudod, ilyenkor az emberek nem gondolkodnak valami józanul.
  
  Mivel azonban volt egy csodás barátnőm, a szó szoros értelmében elmenekültem a helyszínről Elszáguldottam a letolt bugyis csaj mellett, aki a vécén ült és pisilt, miközben üvegből vedelte a tequilát Ez azután történt, hogy Dom lefilmezett, és megígérte, hogy soha, senkinek sem fog beszélni arról, mi történt azon az éjszakán. Másnap összefutottam velük a repülőtéren, és Matt csak úgy lazán megjegyezte, hogy nem sokat aludt, mert a lányok igencsak buzgók voltak
  
  egy este, bulizás után, amikor visszamentem az öltözőbe, totál sötétség volt. A sarokból valami furcsa zajt hallottam, mire előkaptam egy kamerát, aztán lefilmeztem az akció utolsó tíz másodpercét, éppen azt a részt, amikor Dom elment
  
  A frontember heves gesztikulálással mutatta be, mi is történt a lány és a háta mögött álló Dom között. Ez a felvétel minden pénzt megér! nevetett. El tudod képzelni? Lejátszottam Domnak, de még csak fel se ismerte a saját farkát, azt hitte, az enyémet látja. Ezen egy kicsit megsértődtem
  
  A hírnévről:
  
  Még mindig nem ismernek fel annyira, egyszerűen nem vagyunk olyan híresek nevetett Matt. Bárhová elmehetünk, amíg az nem egy rockzenés hely vagy indie klub, vagyis diszkóba kell járnunk, ott kell tombolnunk, és úgy kell csinálnunk, mintha oda lennénk ezért a zenéért! Ahol Londonban lakom, Hackney/Islington területén, ott egyáltalán nem ismer fel senki.
  
  A Black Holes albumról:
  
  Ha meg kell nevezni egy témát, amely a Black Holes & Revelationst egészében átfogja, akkor mindenképpen egy kis összeesküvés-elméletet említenék, amely a mindent irányító globális elitről szól mondta az albumról Matt. Akár igaz ez, akár nem, határozottan vannak figurák, akiket az életből ültettem át a dalokba. De leginkább saját magunk kibontakoztatását tartottuk szem előtt, ami fontos dolog, ha előrébb akarsz jutni. Az új album az Origin Of Symmetryre emlékeztet annyiban, hogy az is kísérletek és átfogó koncepciók gyűjteménye, míg az első és a harmadik album [Showbiz és Absolution] inkább az akkori legjobb dalaink gyűjteménye. Ez az új lemez inkább a mostani kísérletezéseink legjavát tartalmazza.


Kulcsszavak:
  muse      silenos      matt bellamy 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Silenos

 kapcsolódó előadók: 

Muse

 kapcsolódó cikkek: 

Extrém, káprázatos, hiánypótló: A Yard Act forradalmi dala – a The Trench Coat Museum

Chronomancy új feldolgozása a Muse „Knights of Cydonia” című dala

A Muse visszatér a Won´t Stand Down dallal

Sopronba érkezik a Muse és a The Killers

Muse: ezzel az albummal hangolódj a koncertre
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 warbringer    németh juci    paul di’anno    the sherlocks    delain    vam design center    mesevilág    michelle rodriguez     király!    hinayana    gustafsson    g.m.t.    another way    halflives    alien weaponry    hiúz    enter shikari    hory gergely    salvus    kovács patrícia    fábián juli    lion twin    john mayall    kosheen    közért noise  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!