hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
lemezajánló [dvd]  2010. július 20. kedd   14:43
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
U2: 360° At The Rose Bowl
Universal Music

  A U2 Budapest számára még mindig csak egy álom. Igaz, hogy volt itt már aláírt szerződés is a 360° turné kapcsán, de aztán végül az is Zágrábban lett megtartva, így mi továbbra is irigykedve figyelhetjük a környező országokat, ahol Bonoék felléptek. Hogy azért ne essünk teljes letargiába, arról a nemrég 360° At The Rose Bowl címmel megjelent DVD gondoskodik. Az élmény még a fotelben ülve is lenyűgöző.
  
  A Los Angeles-i Rose Bowl stadionban felépített díszletek a felvételekről is bámulatosnak tűnnek. Annyira gigantikus az egész, mintha tényleg csak egy űrjármű készülődne kilövésre a focipálya közepén. A képek már az első pillanattól kezdve lenyűgözőek, köszönhetően többek között Tom Crueger rendezőnek és a 27 HD-kamerának, mely a showt rögzítette.
  
  Nagyon okosan mindössze egy rövidke felvezető előzi meg a lemezen a koncert kezdetét, így a menüvel is csak a műsor végén találkozunk. Elsőként a Get On Your Boots és a Magnificent című viszonylag új dalokkal robban be a zenekar a páratlan látványt nyújtó színpadra. Számomra ezek csak töltelékként szolgálnak a korábbi slágerek mellé, de szerencsére nem kell sokat várni az igazán nagy nótákra sem. A Mysterious Ways mellett a tíz évvel ezelőtti szupersláger, Beautiful Day, valamint az előző kettőhöz hasonlóan sok díjjal kitüntetett Stuck In A Moment You Cant Get Out Of is gyönyörűen szólnak. Utóbbi ráadásul egy szál gitárral The Edge nyakában. Az egyes dalok között érdekes átvezetéseknek is szemtanúi lehetünk. Így például élőben kapcsolódik a kivetítőkre az orosz űrállomás egyik tisztje, de hallhatunk rövidke beszédeket a Nobel-békedíjas burmai politikustól, Ang Szám Szu Csítől vagy Johannesburg érsekétől, Desmond Tututól is.
  
  Aztán persze folytatódik az igazi nagy best of U2 előadás, így egymás után jönnek az olyan közönség kedvencek, mint az Elevation, a Vertigo, a Sunday Bloody Sunday, a One vagy éppen a City Of Blinding Lights. Bono természetesen ezen a koncerten is hajlamos volt néha átesni a ló túloldalára és túlzottan komolyan venni saját magát, hemperegve énekelni, hatásvadászkodni.
  
  A ráadásban, ahogy a With Or Without You kerül terítékre, Bono előveszi a legbénább dzsekijét, amit a szekrény mélyén talált, rajta több tucatnyi lézerrel. Ráadásul ez az a nóta, amit szimplán csak szépen el kéne énekelni, hogy mindenkinek könnybe lábadjon a szeme. Ehelyett frontemberünk szinte szenved a színpadon és hintázik. Még szerencse, hogy a záró Moment Of Surrender igazán ütősre sikeredett, mindenféle felesleges sallang nélkül, igazi csattanóként szolgálva a mögöttünk hagyott két órás élménynek.
  
  Egy-két fontosabb dal kimaradt a setlistből, de mivel így is nagyon masszív csokrot hallhatunk páratlan képi- és hangminőség mellett, semmi okunk sem lehet sopánkodni. Amíg Bono a világbékét próbálja rátukmálni minden földi halandóra, addig a kedves olvasó mindössze elégedjen meg ennek a DVD-nek a beszerzésével, mert az év egyik legkellemesebb fotelélményében lehet része.
  
  
  
  

DVD tracklist: 1. Get On Your Boots 2. Magnificent 3. Mysterious Ways 4. Beautiful Day 5. I Still Havent Found What Im Looking For 6. Stuck In A Moment You Cant Get Out Of 7. No Line On The Horizon 8. Elevation 9. In A Little While 10. Unknown Caller 11. Until The End Of The World 12. The Unforgettable Fire 13. City Of Blinding Lights 14. Vertigo 15. Ill Go Crazy If I Dont Go Crazy Tonight 16. Sunday Bloody Sunday 17. MLK 18. Walk On 19. One 20. Where The Streets Have No Name 21. Ultra Violet (Light My Way) 22. With Or Without You 23. Moment Of Surrender


Kulcsszavak:
  u2      360° at the rose bowl 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

U2

 kapcsolódó cikkek: 

St. Patrik napján adja ki legújabb albumát a U2

Esernyős március- El Juntacadáveres, Hungarian Rhapsody és INKA-H U2 Tribute Band

Új dal a U2-tól

Thealter U21 plusz

A jazzélet egyik óriás egyénisége játszik Budapesten: Studnitzky Trió + 1
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
Sabaton: The Last Stand
Roar: Délibáb demo
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rudolf péter    nagyfiúk    dordeduh    oliver stone    penélope cruz    backyard babies    máté bence    manegarm    levi fantasy    scar symmetry    hentesek    adept    thornwill    the horrors    vágtató csodaszarvas    carbovaris    eat pray love    judie jay    municipal waste    no return    perfect symmetry    lich king    ossian    nagy jános trio    sc.art  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!