hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2010. július 9. péntek   13:32
nincsen hozzászólás

szerző: Gréta
Insane


  A budapesti Insane zenekart már nem kell bemutatni a tisztelt nagyérdeműnek. Január óta folyamatosan úton vannak, hol hazánkban hódítanak, hol határon túl.
  Nem régiben tértek haza egy európai turnéról, amelyről beszámolt nekünk Érsek Gábor dobos.

  
  Európa számos országában megfordultatok már. Mi a tapasztalatotok külfölddel kapcsolatban? Mennyire vevők ott az ilyesfajta zenére? Mik a visszajelzések?
  
  Igazából ugyanolyan nehéz külföldön is sikereket elérni, mint itthon. Az hogy mennyire vevők, az pedig elég sokmindentől függ. Fontos, hogy a zenekar jó formában legyen, jó koncertet adjon, viszont az is elengedhetetlen, hogy az adott szervező is értsen a dolgához. Tehát ha jó a koncert promóciója, jó a helyszín, megfelelőek a körülmények és közönség is van, akkor már nehéz rontani!
  
  Nincs egy hónapja, hogy a legutóbbi turnéról hazaértetek. Hogy éreztétek magatokat? Esetleg egy-két emlékezetesebb sztorival tudsz szolgálni a kedves olvasóknak?
  
  Nálunk az a filozófia, hogy mindig őszinte beszámolókat hallhattok, és sosem állítunk valótlant egy kinti turnéról, nemúgy, mint jópár sorstársunk, akik állítólag arénákat töltenek meg külföldön. Nálunk ilyen nincs, mi kis klubokban játszunk az esetek 60%-ában, néha pedig nagyobb rendezvényeken. A mostani turnén is ez volt az arány, volt 50 fős klubbuli, de 600 fős rendezvény is. Itt jön tehát vissza részben az, amit mondtam, hogy nagyon sok múlik a helyi szervezőn! Hangulatilag ismét remekül éreztük magunkat, és megint rengeteg hülyeség történt, viszont most hosszú lenne itt leírni mindent. Az egyik jó történés az Pori-ban volt a koncertünk után, amikor a szervező mondta, hogy nincs vége az estének és elvitt minket egy házibuliba, ahol minden volt, ami kell egy jó estéhez: ital, rengeteg ember, tradicionális finn szauna stb. Itt annyira jól sikerült a party, hogy alvás nélkül indultunk vissza Helsinki-be, hogy elérjük a kompot Tallinn-ba.
  
  Már-már hagyományként tekinthettek a nyári balti turnéra. Miként pattant ki a fejetekből, hogy a Balti államok felé is nyissatok?
  
  Ez teljesen véletlenül alakult így. Még 2005-ben, amikor az első turnénk volt külföldön, akkor szerettük meg az ottani embereket, tájakat, kultúrát stb., azóta pedig évente legalább egyszer visszatérünk!
  
  Esetleg van olyan hely, ahol még nem jártatok és szívesen ellátogatnátok oda?
  
  Európában kevés ilyen hely van,mert szerencsére sok helyen játszottunk már egyedül Spanyolország és Portugália, ahova már nagyon elmennénk, illetve Ázsia még nagy álom. Ide úgy volt, hogy most ősszel megyünk, de ez jövő évre áttolódik.
  
  Ha már a külföldi turnéról szó esett, beszéljünk egy picit a hazairól is. Január óta folyamatosan járjátok az országot. Gondolom, vannak jobb és kevésbé jó koncertek is. Legemlékezetesebb bulit ki tudnál emelni?
  
  Őszinte leszek...szerencsére, most nagyon sok kifejezetten jó buli volt és nem szívesen emelnék ki pontosan ezért egyet sem! Amúgy ez is érdekes, mert zenekaron belül is sokszor valakinek nagyon bejön mondjuk az adott buli, másnak pedig kevésbé. Ez rengeteg dologtól függ, akár technikai, lelki és egyéb tényezőktől is.
  
  3 évvel ezelőtt énekes cserére került sor a zenekarban. Knapp Oszkár helyére Molnár Bálint került. Hogy fogadták/fogadják az új énekest? Ért valamiféle atrocitás titeket emiatt?
  
  Mivel ez már több, mint 3 éve történt ezért erről nem nagyon van értelme beszélni...Azóta változatlan a felállás, koncertezünk, jól érezzük magunkat, úgy ahogy Oszika is az új bandájával. Ha pedig épp ott van, mindig feljön vendégeskedni.
  
  Itt a nyár, pihenésre nincs idő. Hol láthatunk titeket? (Van még valami, amit szeretnél elmondani és nem kérdeztem meg?)
  
  Szerencsére rengeteg koncert lesz nyáron is, kb. 20 fesztiválon játszunk majd! Ebből kb. 70% itthoni a többi, pedig külföldi fellépés lesz majd.
  Érdemes a myspace és a facebook oldalunkat figyelni, mert itt mindig fennt vannak a legfrissebb infók!
  
  Mit üzentek az olvasóknak, rajongóknak?
  
  Köszönjük, hogy elolvastátok a cikket és gyertek el minél több koncertre!
  
  Köszönöm az interjút! Koncerteken találkozunk!
  
  Mi is köszönjük!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Insane

 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nervecell    einherjer    sorronia    vince vaughn    marathon zenekar    into darkness    dr. melancholia    superhero    alestrom    utódok    in this moment    amd    spiritual beggars    mission: impossible 4    harms way    bandanas    mercenary    rudán joe    kéknyúl hammond band    volumefeeder    job for a cowboy    the burning aces    bérczesi    kultúra    hegyalja fezstivál  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!