hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2010. június 8. kedd   12:52
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Júliusban a Hegyaljára érkezik Szalóki Ági
2010. július 14-18., Tokaj Rakamaz

  Élet a koncertek között
  
  Zöld Sátor: a rutinos fesztiválozók megszokhatták, hogy a délutáni-esti koncertek között sincs megállás a Hegyalján. Tavaly óta nyúlik ki a Hegyalja a fesztiválterületről és idén is a tokaji Paulay Ede Színházig ér, amit Szalóki Ági választott esti fellépése helyszínének. Délután pedig: víz (akár kenuval), bor, Badár és társai, és beszélgetések Tokaj határában, a fesztiválon.
  
  A Paulay Ede Színház már tavaly is a Hegyalja Fesztivál egyik helyszíne volt: akkor Lajkó Félix koncertezett a fesztivál területétől negyedóra gyaloglásra eső kőszínházban. Idén napközben is érdemes megnézni a színházat, hiszen rock-relikviák többek között a Metallica gitárja tekinthető meg itt és 11 db, 2 méter magas, festett gitárszobor várja a borospincék felfedezésében elfáradtakat. A szobrokat többek között Kőhalmi Zoltán, Geszti Péter és a szentendrei excentrikus művész, Ef Zámbó színesítette meg.
  
  Idén Szalóki Ági választotta júliusi fellépése helyszínének a színházat, bensőséges hangulata miatt. De akkor sem fogunk csodálkozni, ha koncertje után ő is a fesztivál területén tölti majd az este hátralévő részét.
  Ahogy mi is visszatérünk most a fesztiválterületre, hogy megnézzük, a koncertek között mire számíthatnak a hegyaljázók. Badár Sándor, Kőhalmi Zoltán, Aranyosi Péter és Beliczai Balázs stand-up komédiásokra biztosan, ők a Jager-sátorban osztják majd meg gondolataikat a világ helyzetéről.
  A Hegyalján a Zöld Sátorban további beszélgetések várják a fesztiválozókat: mindenképpen ajánljuk Szabó Gergelyt (akit az internetről sokan Hírbehozóként ismernek), a Webisztán blog szerkesztőjét: vele a web 2.0-ról, közösségi szájtokról, közös alkotásról lehet majd beszélni.
  
  Politikusok, kevésbé politikusok, világzene és képregények

  
  Tíz éve vonult le a Tiszán az a ciánszennyeződés, amit Magyarország egyik legnagyobb környezeti katasztrófájaként tartunk számon erről szól majd az idei installáció is a Zöld Sátorban, és téma is lesz, aminek kapcsán az Országgyűlés Fenntarthatósági Bizottságának tagjai is igyekeznek válaszolni a környezetvédő fesztiválozók kínos kérdéseire is. Török Gábor a Hegyalján elemez: a nemrégiben webre települt politikai elemző azokat várja majd a Hegyalján, akik nem csak a zöld politikába, hanem általában a politikában mélyülnének el.
  
  Lesz még szó a zöld sátorban a génmanipulációról, a biomassza-dilemmáról, képregény-kultúráról és feltörekvő zenészek figyelem! a Nemzeti Kulturális Alapról és PANKK programról is. Hírességekből sem lesz hiány: ne csodálkozzunk, ha Bakáts Tiborba, Árokszállási Rolandba, Péterfy Boriba, Lovasiba, vagy Kiss Tibibe és más muzsikusokba botlunk ők nyaranta hagyományosan, a Zöld Sátorban találkoznak a zenerajongókkal.
  Meglepetés lesz, hogy idén melyik hazai nemzeti park mutatkozik be; az viszont már nem titok, hogy a Siló-Fesztivál Színház is a Hegyalján debütál nyáron. A Zöld Sátorban estétől pedig világzene szól: Lábrázásra várják a hegyaljázókat és közben a borok világát is szakavatott borász tárja fel, némi kóstolnivalóra is lehet számítani.
  
  Pocolni jó
  
  A Pocoló Sátor évek óta legeredetibb nevű helyszín díj nyertese a Hegyalja Fesztiválon. Aki még nem tudná: a hűsölés enyhet adó helyen, a láblógatás függőágyról, az olvasás, a békés hangulat az mind pocolás. A Hegyalján pedig még több ennél: Papírerdő várja a festeni vágyókat, ahol ráadásul üzenni is lehet hiszen a fák meg is lesznek számozva. Az Árnyékpark pedig ideális hely beszélgetni, ismerkedni napközben és csak egy karnyújtásnyira található az üzeneteket gyűjtő fáktól. Olykor hideg limonádé, víz is jut a Pocolóban pihenőknek.
  
  Minden este 10-kor kezdődik az esti mese diafilmről, Diával és Projekt Úrral. Napközben sem csak a hűsölni lehet a Pocolóban, de többek között homokba rajzolni is amit ki is vetít majd a sátor csapata. A család legfiatalabb tagjával érkező hegyaljázóknak érdemes tudni, hogy a néhány hónapos jövevény etetését is békésen, diszkrét és kényelmes körülmények között lehet megoldani a Pocolóban.
  
  A Hegyalja idén
  
  Közel kétszáz fellépő, 10 színpad, pálinkás jóreggeltek a Tisza-parton: a Hegyalja nem pusztán Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Hegyalja idén is a nyaralni vágyó fesztiválozók kedvenc helyének ígérkezik: új csónakház, vezetett és kötetlen kenutúrák, strand várja őket a fesztivál Tisza-parti területén.
  Esténként a Motörhead, a Groove Armada, Roots Manuva, az Ektomorf, a Meshuggah, The Herbaliser, Goldie és még sokan mások gondoskodnak a nagyszerű koncertekről. A hazaiak közül a Budapest Bártól, a Csík Zenekaron, a Kispál és Kiscsillagon, a Quimbyn és a Belgán át egészen a Subscribe-ig, a The Kollin-ig vagy akár a The Idoru-ig mindenki ott lesz a Hegy-en. Csemegének két hazai legendát: Ákost és a Tátrai Bandet ajánlunk, ráadásnak pedig a finn Disco Ensemble-t!
  
  A Hegyalja csak egy ugrás: Budapesttől szűk három óra vonattal vagy autóval és máris a nyár legizgalmasabb forgatagának közepébe érkeznek a fesztiválozók, ahol a metál éppúgy jelen van, mint a világzene, ahol az asztal egyik oldalán alterosok, velük szemben pedig elektro-rajongók üldögélnek.


Kulcsszavak:
  hegyalja      szalóki Ági 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Hegyalja fesztivál

Hegyalja fesztivál Facebook oldal

 kapcsolódó cikkek: 

Dombos Fest 2016 - Lesz! Lösz! Jössz?

Világpremier: „Activia Fusion Vízijóga” a Városligeti-tó közepén

Hegyalja bérlettel is bulizhatsz a SZIN-en!

Hegyalja bérlettel is bulizhatsz a SZIN-en!

Elmarad a Kingdom of Hegyalja
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 anna phoebe    paddy and the rats    the moon and the nightspirit    black francis    scott kelly    howard jones    noctem    kid rock    jonny greenwood    ingyenes    when death comes    kutyák És macskák    waco jesus    isten kezében    trousers    trafó    toy dolls    fészer    kellékfeleség    irie maffia rock trio    +she+    suicidal angels    rhapsody    foo fighters    zoohacker remake orchestra  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!